logo

Afdichting in de badkamer

In badkamers ontstaat er veel vocht: aan douches en badkuipen in de vorm van spatwater, aan alle waterbronnen ontstaat waterdamp, die zich afzet op de wanden en op de vloer. Door kleine ongelukjes zoals overlopende badkuipen kunnen grote hoeveelheden vocht vrijkomen. Vaak staat ook de wasmachine in de badkamer, en die durft al eens uit te lopen.
Tegenwoordig zijn verzonken douches een echte trend, zodat het douchewater niet in een bak wordt opgevangen, maar rechtstreeks via de vloerbekleding naar de afwatering loopt.

Gevolg:

Vochtschade aan de gebouwsubstantie. Tenzij u voor een geschikte afdichting zorgt.

De oplossing: Afdichten in combinatie met de vloerbekleding

Omdat een bitumineuze afdichting in combinatie met tegels een zeer omslachtige aangelegenheid is, worden hier vaak samengestelde afdichtingen gebruikt.

Met Schlüter®-DITRA, Schlüter®-KERDI, -KERDI-FIX  en -KERDI-COLL-L kunt u een afdichting in combinatie met de tegel- of de natuursteenbekleding snel en betrouwbaar realiseren.

Wanneer de ondergrond niet geschikt is voor tegelbekledingen, zijn vaak omvangrijke werken en afdichtingsmaatregelen vereist. Met Schlüter®-KERDI-BOARD kan – zowel bij metselwerk, constructies met houten of metalen staanders, gemengde of oude ondergronden voor renovatiewerken – een plaatsingsklare ondergrond met afdichting heel eenvoudig worden gerealiseerd.

Photo: Schlüter-Systems

Schlüter®-DITRA

Schlüter®-DITRA is een polypropyleenmat web met zwaluwstaartvormige kwadratisch verdiepte oppervlakken, die aan de achterzijde is voorzien van een dragende vlieslaag. Schlüter®-DITRA fungeert in combinatie met tegelvloeren als contactafdichting, dampdruknivellering en ontkoppelingslaag.
verder

Photo: Schlüter-Systems

Schlüter®-KERDI / -KERDI-KEBA

Schlüter®-KERDI is een polyethyleen afdichtingsmat die voor de verankering in de tegellijm aan beide zijden is voorzien van een vliesweefsel. Deze mat is uitstekend geschikt voor contactafdichtingen in combinatie met tegels op wanden en vloeren. Door zijn grote waterdampdiffusieweerstand is Schlüter®-KERDI-DS geschikt als dampscherm in combinatie met de tegelbekleding.
Schlüter®-KERDI-KEBA zijn afdichtingsbanden uit polyethyleen, die aan beide zijden is voorzien van een vliesweefsel, voor het afdichten van stootnaden en wand-vloeraansluitingen.
verder

Photo: Schlüter-Systems

Schlüter®-KERDI-COLL-L

Schlüter®-KERDI-COLL-L is een tweecomponenten afdichtingslijm op basis van een oplosmiddelvrije acrylaatdispersie en een reactief poeder van het cementtype. Schlüter®-KERDI-COLL-L is bedoeld om overlappingen van Schlüter®-KERDI-stroken vast te lijmen en af te dichten. Voorts kan met Schlüter®-KERDI-COLL-L de naad- en aansluitverbinding gebeuren van de afdichtingsbanden Schlüter®-KERDI-KEBA op contactafdichtingen met geschikte producten van Schlüter-Systems, alsook op Schlüter®-BARA-randprofielen.
verder

Photo: Schlüter-Systems

Schlüter®-KERDI-FIX

Schlüter®-KERDI-FIX is een elastische montagelijm op basis van een MS-polymeer. Het is geschikt om profielen en Schlüter®-KERDI-BOARD te verlijmen, alsook de aansluitingen van de Schlüter®-KERDI-afdichtingsbanden af te dichten.
verder

Photo: Schlüter-Systems

Schlüter®-KERDI-BOARD

Schlüter-KERDI-BOARD is een multifunctionele tegelplaatsingsondergrond voor muren, die tevens de afdichting kan vormen in combinatie met de tegelbekleding en bovendien als constructieplaat geschikt is voor talrijke toepassingsgebieden.
verder

Photo: Schlüter-Systems

Schlüter®-KERDI-SHOWER-T

Schlüter-KERDI-SHOWER-T is een modulair systeem voor het realiseren van inloopdouches met keramische tegels. De hellingsplaten zijn in talrijke afmetingen verkrijgbaar en bieden zo voor veel bouwprojecten de passende oplossing.
verder

Uw contact bij Schlüter-Systems:

BENELUX bureau
Schlüter-Systems KG
Schotelven 28
B-2370 Arendonk
Tel. +32 (0)14 443080
E-mail: benelux@schlueter.de

image
Schrijf ons!

Hebt u een vraag of een suggestie?