logo

Antislip dankzij trapprofielen

Schlüter®-TREP

Om op gladde trederanden niet uit te glijden, levert Schlüter-Systems antislip profielen uit metaal of kunststof voor treden. Hierdoor ontstaat een mooie, decoratieve en voor de veiligheid optisch goed herkenbare traprand, die kan worden gebruikt bij gelijk welk type tegel of natuursteen.

Doordat Schlüter®-TREP-profielen een sterk kleurcontrast hebben ten opzichte van de rest van de tredebekleding, kunnen trapranden beter worden herkend. Het achterliggende idee is dat de meeste mensen zo vaak op een trap lopen, dat dit eigenlijk onbewust gebeurt. Met andere woorden: de trapgebruiker zit met zijn gedachten ergens anders. Zo worden vooral de eerste en laatste treden vaak niet tijdig waargenomen, zodat hier de meeste ongevallen ontstaan. Daarom is het optische signaaleffect zo belangrijk door trapranden in een andere kleur.

De voorzijde van de trede is de mechanisch meest belaste zone van een trapbekleding. Schlüter®-TREP-profielen beschermen deze trapranden doeltreffend tegen beschadiging door mechanische invloeden.

Schlüter®-TREP-profielen zijn niet alleen van groot nut om ongevallen te voorkomen, maar zorgen ook voor een individuele vormgeving van trappen. Dankzij een grote keuze aan profieltypes, profielkleuren en -oppervlakken kunnen optische accenten worden geplaatst. Van het kunststofprofiel met fluorescerende inlage tot tijdloos roestvast staal – iedereen vindt zijn gading in het programma.

Photo: Schlüter-Systems

Schlüter®-TREP-E/-EK/-EFK

Schlüter®-TREP-E is een roestvaststalen trapprofiel met een antislip profilering.
Schlüter®-TREP-EK is een trapprofiel van roestvast staal met een antislip profilering voor veilige en aantrekkelijke traptreden. Het kan achteraf worden gelijmd op met tegels of natuursteen bezette treden.
Schlüter®-TREP-Schlüter®-TREP-EFK is een trapprofiel uit roestvast staal met een speciale antislip profilering voor veilige en mooi gevormde treden.
verder

Photo: Schlüter-Systems

Schlüter®-TREP-SE/-S/-B

Schlüter-TREP-SE/-S/-B zijn aluminium of roestvaststalen trapprofielen met een ingeklemd, vervangbaar loopvlak van antislip kunststof. Ze zijn naar keuze leverbaar met een breed (TREP-B) of smal (TREP-S) loopvlak.
verder

Photo: Schlüter-Systems

Schlüter®-TREP-FL

Schlüter®-TREP-FL is een Florentin-vormig aluminium met een antislip profilering of roestvaststalen trapprofiel voor veilige en mooi gevormde trederanden. Het laat zich verwerken in trappen die met tegels of natuursteen worden bekleed.
verder

Photo: Schlüter-Systems

Schlüter®-TREP-G /-GL /-GK /-GLK

Schlüter®-TREP-G is een trapprofiel uit roestvast staal geborsteld met een ingelijmd, antislip loopvlak. Schlüter®-TREP-GK is een trapprofiel uit roestvast staal geborsteld met een ingelijmd, antislip loopvlak. Het kan achteraf worden gelijmd op met tegels of natuursteen bezette treden.
verder

Uw contact bij Schlüter-Systems:

BENELUX bureau
Schlüter-Systems KG
Schotelven 28
B-2370 Arendonk
Tel. +32 (0)14 443080
E-mail: benelux@schlueter.de

image
Schrijf ons!

Hebt u een vraag of een suggestie?