logo

Schlüter®-BARA-ESOT

Toepassing en functie

Schlüter-BARA-ESOT is een hoekvormig draagprofiel voor het verlijmen van plinttegels op niet-draagkrachtige ondergronden.

Daartoe behoren afdichtingen van bitumen of zinkplaat die bij balkons en terrassen ter hoogte van de vloer-/wandovergang worden omhooggevoerd of aangesloten. Het profiel moet op de hoogte van de plinttegel met een isolatiestrook worden gescheiden van de wand. Schlüter-BARA-ESOT wordt met het geperforeerde bevestigingsvlak in de tegellijm gedrukt en met vloertegels afgedekt. Door de speciale perforaties in het verticale profielvlak bedraagt de afstand tussen Schlüter-BARA-ESOT en de isolatiestrook ongeveer 1 mm.

Op de plinttegel wordt dunbedlijm aangebracht, waarna de plinttegel tegen het opstaande profielvlak wordt gedrukt. Ter hoogte van de perforaties dringt de dunbedlijm door de plintdrager en verankert het zich in de structuur van het profiel. Tussen de plint- en de vloertegel dient dan een ca. 5 mm brede voeg te worden aangebracht, die dan volledig met voegmortel moet worden opgevuld. Boven de plinttegel wordt ten slotte met een geschikte afdichtingskit een elastisch blijvende voeg aangebracht.


Schlüter®-BARA-ESOT

Verwerking

  1. Plaats op de hoogte van de plinttegels een randstrook uit isolatiemateriaal tegen de wand.
  2. Schlüter-BARA-ESOT met het geperforeerde bevestigingsvlak op de vloer in de contactlaag van de tegelbekleding inbedden; druk daarbij het profiel aan tegen de randstrook.
  3. Bed de vloertegels boven het bevestigingsvlak volledig in de tegellijm in.
  4. Breng op de achterzijde van de plinttegels tegellijm aan en plaats ze tegen het plintprofiel. Om een goede hechting van de plinttegels te verkrijgen, moet de lijm door de perforaties van het profiel dringen. Een op voorhand aangebrachte randstrook moet een vast contact van de plinttegels met de wand voorkomen. Creëer tussen de plinttegel en de vloertegel een ca. 5 mm brede voeg en vul deze volledig op met voegmortel.
  5. Dicht boven de plinttegel de aansluiting op de wand af met een geschikte elastisch blijvende afdichtingskit.
  6. Opmerking: De plinttegel moet ten minste zo hoog zijn als het plintdraagprofiel, maar mag er ook boven uitsteken. Let er echter op dat de randstrook altijd op de volledige hoogte van de plint is aangebracht.

Schlüter®-BARA-ESOT

Materiaal

Schlüter-BARA-ESOT is een hoekprofiel, vervaardigd uit een 0,8 mm dik roestvaststalen plaat. Beide vlakken zijn geperforeerd, waarbij het verticale vlak naast perforaties ook van afstandhoudende uitstulpingen is voorzien.

Materiaaleigenschappen en toepassingsgebieden:

Schlüter-BARA-ESOT wordt toegepast wanneer er geen draagkrachtige ondergrond voorhanden is voor de plinttegels, bv. bij tegen de wand omhooggevoerde afdichtingen, of wanneer de plint zich niet in de wand mag verankeren. Op afdichtingen gelegde vloerconstucties moeten voorzien zijn van de oppervlaktedrainage Schlüter-TROBAPLUS, zodat het water zich niet achter de plint kan ophopen.

Op Schlüter-BARA-ESOT geplaatste plinttegels vangen normale schokbelastingen, bv. door borstelen of schrobben, op.

De toepasbaarheid van het voorziene profieltype moet in specifieke gevallen worden getoetst aan de te verwachten chemische, mechanische of andere belastingen.


Schlüter®-BARA-ESOT

Opmerking

Schlüter-BARA-ESOT-profielen vergen geen speciale reiniging en/of onderhoud.


Schlüter®-BARA-ESOT

Producten


Schlüter-BARA-ESOT


Schlüter®-BARA-ESOT


Uw contact bij Schlüter-Systems:

BENELUX bureau
Schlüter-Systems KG
Schotelven 28
B-2370 Arendonk
Tel. +32 (0)14 443080
E-mail: benelux@schlueter.de

image
Schrijf ons!

Hebt u een vraag of een suggestie?

Belangrijke aanvulling
tot onze producten en productvarianten vindt u hier:
Metalen oppervlakken
Metalen oppervlakken

'Metalen oppervlakken In één oogopslag: van 'roestvast staal' tot 'aluminium Toscaans brons'

Legenda voor de tabellen bij 'Varianten'

Voor een uniforme en duidelijke indeling van de tabellen gebruiken wij volgende symbolen en afkortingen:
image image image image image

= nieuwe producten

= easycut

= easyfill

= radiusperforatie leverbaar

= ook leverbaar in 3 m

 

Maatvoering:
H = Hoogte
L = Lengte
B = Breedte


Verpakking:
PL = Europallet
KV = Kistverpakking / doosverpakking
BV = Bundelverpakking (Voor alle profieltypes geldt een bundelverpakking van 10 stuks.)
P = Pakketverpakking
R = Rol
St. = Stuk