logo

Schlüter®-BARA-RAKE /-RAKEG

Toepassing en functie

Schlüter®-BARA-RAKE/-RAKEG is een afsluitprofiel voor de vrije randzone van bekledingsconstructies op balkons en terrassen die reeds een op afschot afgewerkte dekvloer hebben.

Het profiel Schlüter®-BARA-RAKE is bijzonder geschikt voor de constructieopbouw met de hechtende drainage Schlüter®-DITRA-DRAIN. Dankzij de geperforeerde rand krijgt men een mooie tegelafsluiting.

Verder verbergt het profiel de open randzone van de onder de bekleding aangebrachte hechtende drainage Schlüter®- DITRA-DRAIN, waarbij via de openingen een voldoende grote afwaterings- en ontluchtingsdoorgang verzekerd is.

Schlüter®-BARA-RAKE wordt met het trapeziumvormig geperforeerd bevestigingsvlak en met behulp van een hydraulisch hardende tegellijm in de randzone gelijmd. Als contactafdichting kan Schlüter®-KERDI worden geïntegreerd. Bovendien kunnen afstrijkbare contactafdichtingen uit de bouwchemie worden gebruikt.

Het profiel Schlüter®-BARA-RAKEG is bedoeld voor de constructieopbouw met de ontkoppelingsmat Schlüter®-DITRA. Dankzij de gesloten rand krijgt men een mooie tegelafsluiting.

Schlüter®-BARA-RAKE/-RAKEG zorgt voor een zuivere randafsluiting en beschermt de vrije randzones tegen weer en wind en tegen beschadiging.


Schlüter®-BARA-RAKE/-RAKEG

Verwerking van Schlüter®-BARA-RAKE

 1. Schlüter®-BARA-RAKE kiezen overeenkomstig de tegeldikte.
 2. Schlüter®-BARA-RAKE wordt als randafsluithoekprofiel met het trapeziumvormig geperforeerde bevestigingsvlak op de rand van de dekvloer in de contactlaag uit dunbedmortel ingebed en volledig bedekt.
 3. Schlüter®-KERDI moet over het bevestigingsvlak tot voorbij de taps uitlopende groeven van de uitspringende kleefflens van Schlüter®-BARA-RAKE worden verlijmd met afdichtingslijm Schlüter®- KERDI-COLL-L.
 4. Schlüter®-BARA-RAKE moet bij gebruik van een spatelbare afdichtingsspecie aan de vrije randzone met het trapeziumvormig geperforeerde bevestigingsvlak in het afdichtingssysteem worden ingewerkt. De oppervlakteafdichting moet tot voorbij de taps uitlopende groeven van de uitspringende kleefflens worden aangebracht. Bij de verwerking van contactafdichtingssystemen moeten de instructies van de fabrikant in kwestie worden opgevolgd.
 5. Op de contactafdichting wordt de hechtende drainage Schlüter®-DITRA-DRAIN gelijmd, waarbij deze tot onder het op het profiel voorziene voegribje moet worden aangebracht. Men dient erop te letten dat de drainageruimte ook tijdens de plaatsing van de bekleding niet wordt afgesloten.
 6. Daarna kunnen de tegels direct in het dunbedprocédé en rekening houdend met de overeenkomstige plaatsingsinstructies van 6.2 Schlüter®-DITRADRAIN worden aangebracht, waarbij de tegels met een vaste voegafstand tot het afsluitvlak van Schlüter®-BARARAKE geplaatst en elastisch ingevoegd worden. 
 7. Opmerking: Voor binnen- en buitenhoeken zijn kant-en-klare hoekelementen leverbaar. Profieluiteinden van Schlüter®- BARA-RAKE moeten op ca. 5 mm kops op elkaar worden aangesloten en bedekt door er verbindingsstukken op te klikken, met behulp van montagelijm Schlüter®-KERDI-FIX. Houd rekening met de geldige verwerkingsvoorschriften en plaatsingsrichtlijnen voor de respectieve bekledingsconstructies. Alle gebruikte materialen moeten weerbestendig, watervast en geschikt zijn voor buitentoepassingen.Verwerking van Schlüter®-BARA-RAKEG

 1. Schlüter®-BARA-RAKEG kiezen overeenkomstig de tegeldikte.
 2. Schlüter®-BARA-RAKEG wordt als randafsluithoekprofiel met het trapeziumvormig geperforeerde bevestigingsvlak op de rand van de dekvloer in de contactlaag uit dunbedmortel ingebed en volledig bedekt.
 3. Schlüter®-DITRA moet tot aan het bevestigingsvlak worden geplaatst. De aansluiting met het profiel moet worden gerealiseerd met afdichtingsband Schlüter®-KERDI-KEBA. De afdichtingsband moet minstens 5 cm op de Schlüter®-DITRA, over het volledige bevestigingsvlak en tot voorbij de taps uitlopende groeven van de uitspringende kleefflens van Schlüter®-BARA-RAKEG worden verlijmd met afdichtingslijm Schlüter®-KERDI-COLL-L of de montagelijm Schlüter®-KERDI-FIX. Daarna kunnen de tegels direct in het dunbedprocédé en rekening houdend met de overeenkomstige plaatsingsinstructies van 6.1 Schlüter®-DITRA worden aangebracht, waarbij de tegels met een vaste voegafstand tot het afsluitvlak van Schlüter®-BARA-RAKEG geplaatst en elastisch ingevoegd worden.
 4. Schlüter®-BARA-RAKEG moet bij gebruik van spatelbare afdichtingsspecie aan de vrije randzone met het trapeziumvormig geperforeerde bevestigingsvlak in het afdichtingssysteem worden ingewerkt. De oppervlakteafdichting moet tot voorbij de taps uitlopende groeven van de uitspringende kleefflens worden aangebracht. Bij de verwerking van contactafdichtingssystemen moeten de instructies van de fabrikant in kwestie worden opgevolgd.
 5. Opmerking: Voor binnen- en buitenhoeken zijn kant-en-klare hoekelementen leverbaar. Profieluiteinden van Schlüter®-BARA-RAKEG moeten op ca. 5 mm kops op elkaar worden aangesloten en bedekt door er verbindingsstukken op te klikken met behulp van montagelijm Schlüter®-KERDI-FIX. Houd rekening met de geldige verwerkingsvoorschriften en plaatsingsrichtlijnen voor de respectieve bekledingsconstructies. Alle gebruikte materialen moeten weerbestendig, watervast en geschikt zijn voor buitentoepassingen.

Schlüter®-BARA-RAKE/-RAKEG

Materiaal

Het profiel is leverbaar in de vol gen de materiaal uitvoering: 

AC = Alu. met kleurcoating

Materiaaleigenschappen en toepassingsgebieden:
De coating van de aluminium profielen is kleurvast, UV- en weerbestendig. De zichtbare vlakken moeten worden beschermd tegen schurende belasting. In speciale gevallen moet, afhankelijk van de te verwachten chemische of mechanische belasting, de toepasbaarheid van Schlüter®-BARA-RAKE/-RAKEG worden nagegaan.


Schlüter®-BARA-RAKE/-RAKEG

Opmerking

Schlüter®-BARA-RAKE/-RAKEG vergt geen speciale reiniging en/of onderhoud. Het gecoate oppervlak van het aluminium profiel is UV-bestendig en kleurvast. Beschadigingen aan het zichtbare oppervlak kunnen worden hersteld door ze te overlakken.


Schlüter®-BARA-RAKE/-RAKEG


<a name='rake'></a>Schlüter®-BARA-RAKE

Schlüter®-BARA-RAKE is een randprofiel met druiprand voor de toepassing op een al op afschot aangebrachte dekvloer. Het profiel Schlüter®-BARA-RAKE is bijzonder geschikt voor de constructieopbouw met de hechtende drainage Schlüter®-DITRA-DRAIN. Door de geperforeerde rand behoudt men een keurige tegelafsluiting.

<a name='rake'></a>Schlüter®-BARA-RAKE

* Art.-No. kleur toevoegen (bijv. RAKE 15 PG).
Kleuren: GM – PG


Schlüter®-BARA-RAKE MyDesign

Dit product behoort in verschillende varianten tot ons nieuwe MyDesign-programma, en is dus in 190 RAL-Classic-kleuren verkrijgbaar. U vindt alle informatie, bijvoorbeeld over het bestelproces, op onze MyDesign-website.

Schlüter®-BARA-RAKE MyDesign

* Art.-No. aanvullen met hoogte (bijv. C / RAKE 10 A)


Schlüter-BARA-RAKE/E


Schlüter-BARA-RAKE/E


Schlüter-BARA-RAKE/I


Schlüter-BARA-RTKE/V


<a name='rakeg'></a>Schlüter®-BARA-RAKEG

Schlüter®-BARA-RAKEG is een randprofiel met druiprand voor de toepassing op een al op afschot aangebrachte dekvloer. Het profiel Schlüter®-BARA-RAKEG is geschikt voor de constructieopbouw met de ontkoppelingsmat Schlüter®-DITRA. Door de gesloten rand behoudt men een keurige tegelafsluiting.

<a name='rakeg'></a>Schlüter®-BARA-RAKEG

* Art.-No. kleur toevoegen (bijv. RAKEG 15 PG).
Kleuren: GM – PG


 Schlüter®-BARA-RAKEG MyDesign

Dit product behoort in verschillende varianten tot ons nieuwe MyDesign-programma, en is dus in 190 RAL-Classic-kleuren verkrijgbaar. U vindt alle informatie, bijvoorbeeld over het bestelproces, op onze MyDesign-website.
 

 Schlüter®-BARA-RAKEG MyDesign

* Art.-No. aanvullen met hoogte (bijv. C / RAKEG 4 A)


Schlüter-BARA-RAKEG/E


Schlüter-BARA-RAKEG/E


Schlüter-BARA-RAKEG/I


Schlüter-BARA-RTKE/V


Schlüter®-BARA-RAKE/-RAKEG


Uw contact bij Schlüter-Systems:

BENELUX bureau
Schlüter-Systems KG
Schotelven 28
B-2370 Arendonk
Tel. +32 (0)14 443080
E-mail: benelux@schlueter.de

image
Schrijf ons!

Hebt u een vraag of een suggestie?

Belangrijke aanvulling
tot onze producten en productvarianten vindt u hier:
Schlüter-kleurcodes
Schlüter-kleurcodes

Van 'abrikoos' tot 'steenrood' – hier vindt u alle kleuren van onze producten!

Legenda voor de tabellen bij 'Varianten'

Voor een uniforme en duidelijke indeling van de tabellen gebruiken wij volgende symbolen en afkortingen:
image image image image image

= nieuwe producten

= easycut

= easyfill

= radiusperforatie leverbaar

= ook leverbaar in 3 m

 

Maatvoering:
H = Hoogte
L = Lengte
B = Breedte


Verpakking:
PL = Europallet
KV = Kistverpakking / doosverpakking
BV = Bundelverpakking (Voor alle profieltypes geldt een bundelverpakking van 10 stuks.)
P = Pakketverpakking
R = Rol
St. = Stuk