logo

Schlüter®-BARA-RAP

Toepassing en functie

Schlüter®-BARA-RAP is een afdekprofiel uit kleurgecoat aluminium. Het dekt in combinatie met het draagprofiel Schlüter®-BARA-RW de vrije (zijdelingse) randen van balkons en terrassen af. Schlüter®-BARA-RAP wordt over het draagprofiel geschoven. Het garandeert een optisch zuivere afsluiting van de randen en beschermt de vrije randen van de dekvloer tegen weer en wind en tegen beschadiging.

Schlüter®-BARA-RW wordt als draagprofiel met het trapeziumvormig geperforeerde bevestigingsvlak vol in de tegellijm ingebed en in de contactafdichting geïntegreerd. Daarover wordt dan het Schlüter®-BARA-RAP profiel geschoven.

De bovenste afsluiting van het verticale profielvlak steekt boven de tegelbekleding uit met ca. 15 mm en verhindert dat regen- en schoonmaakwater ongecontroleerd over de zijranden van het balkon kan lopen.


Schlüter®-BARA-RAP

Verwerking

  1. Kies een Schlüter®-BARA-RW draagprofiel dat is afgestemd op de hoogte van de af te dekken randzone. De combinatie van Schlüter®-BARA-RW 30 en Schlüter®-BARA-RAP voor randzones (A) is afgestemd op de overeenkomstige hoogte van de Schlüter®-BARA-RW profielen aan de voorkant (B), zodat de onderzijde van de profielen rondom het balkon op één lijn liggen (zie tabel 1).
  2. Schlüter®-BARA-RW als draagprofiel met het trapeziumvormig geperforeerde bevestigingsvlak op de rand van de dekvloer in de contactlaag van dunbedlijm inbedden en volledig bedekken.
  3. Wanneer gebruik wordt gemaakt van Schlüter®-DITRA als contactafdichting en ontkoppeling, moet deze mat tot tegen het bevestigingsvlak reiken. De aansluiting met het profiel moet worden gerealiseerd met afdichtingsband Schlüter®-KERDI-KEBA. De afdichtingsband moet minstens 5 cm op de Schlüter®-DITRA en op de hoekrand van Schlüter®-BARA-RW, verticaal omhoog, tot aan de afgeronde boord worden verlijmd met de afdichtingslijm Schlüter®-KERDI-COLL-L of de montagelijm Schlüter®-KERDI-FIX.
  4. Schuif Schlüter®-BARA-RAP als afdekprofiel over het draagprofiel Schlüter®-BARA-RW en zet het vast met de montagelijm Schlüter®-KERDI-FIX.
  5. Leg de tegels met een vaste voegafstand tegen het afsluitvlak en voeg ze elastisch in.

Tableau 1:


Schlüter®-BARA-RAP

Materiaal

Het profiel is leverbaar in de volgende materiaaluitvoering:

AC = Alu. met kleurcoating

Materiaaleigenschappen en inzetgebieden
Schlüter®-BARA-RAP is opgebouwd uit kleurgecoat aluminium.

De poedercoating van het aluminium profiel is kleurvast en bestand tegen UV-straling en weer en wind. De zichtbare vlakken moeten worden beschermd tegen schurende invloeden. In de dunbedlijmlaag waarin Schlüter®-BARA-RW is ingebed, mag zich geen water ophopen (volledige inbedding) vermits sterk alkalisch water aluminium aantast.

In specifieke toepassingen moet naargelang de te verwachten chemische of mechanische belasting de toepasbaarheid van Schlüter®-BARA-RAP worden geëvalueerd.


Schlüter®-BARA-RAP

Opmerking

Schlüter®-BARA-RAP vergt geen speciale reiniging en/of onderhoud. Het poedergecoate oppervlak van het aluminium profiel is kleurvast. Beschadigingen van de coating kunnen worden hersteld door ze te overlakken.


Schlüter®-BARA-RAP

Producten


Opmerking: Het draagprofiel Schlüter®-BARA-RW is apart te bestellen.

Schlüter-BARA-RAP


Schlüter-BARA-RAP/E


Schlüter-BARA-RAP/V


Schlüter®-BARA-RAP


Uw contact bij Schlüter-Systems:

BENELUX bureau
Schlüter-Systems KG
Schotelven 28
B-2370 Arendonk
Tel. +32 (0)14 443080
E-mail: benelux@schlueter.de

image
Schrijf ons!

Hebt u een vraag of een suggestie?

Belangrijke aanvulling
tot onze producten en productvarianten vindt u hier:
Schlüter-kleurcodes
Schlüter-kleurcodes

Van 'abrikoos' tot 'steenrood' – hier vindt u alle kleuren van onze producten!

Legenda voor de tabellen bij 'Varianten'

Voor een uniforme en duidelijke indeling van de tabellen gebruiken wij volgende symbolen en afkortingen:
image image image image image

= nieuwe producten

= easycut

= easyfill

= radiusperforatie leverbaar

= ook leverbaar in 3 m

 

Maatvoering:
H = Hoogte
L = Lengte
B = Breedte


Verpakking:
PL = Europallet
KV = Kistverpakking / doosverpakking
BV = Bundelverpakking (Voor alle profieltypes geldt een bundelverpakking van 10 stuks.)
P = Pakketverpakking
R = Rol
St. = Stuk