logo

Schlüter®-BARA-RTP

Toepassing en functie

Schlüter®-BARA-RTP is een randprofiel voor de opname van het gootsysteem Schlüter®-BARIN, dat achteraf in de vrije randzone van bestaande balkon- en terrasconstructies kan worden geïntegreerd. Schlüter®-BARA-RTP wordt met schroeven van Ø 5 mm met een afstand van ongeveer 50 cm aan de kopse kant van de vrije balkon- of terrasranden verankerd.
Onderaan het kopsliggende vlak van Schlüter®-BARA-RTP is een T-vormige profielkamer aangebracht, waaraan met zelftappende schroeven de goot Schlüter®- BARIN kan worden bevestigd. Dankzij de aanwezige slobgaten kan afschot worden gerealiseerd aan Schlüter®-BARIN.


Schlüter®-BARA-RTP

Mise en œuvre

  1. Voor het monteren van het randprofiel Schlüter®-BARA-RTP moet aan de kopse kant van de bekledingsconstructie met een tussenafstand van ongeveer 50 cm gaten van Ø 8 mm worden gemaakt. Opdat de boorgaten zouden overeenstemmen met de in de fabriek voorziene openingen in het profiel, kan Schlüter®- BARA-RTP in de gewenste positie tegen het kopse vlak worden gehouden en zo als sjabloon worden gebruikt.
  2. Zodra de pluggen in de gaten zitten, wordt het randprofiel Schlüter®-BARA-RTP met de speciale schroeven Schlüter®-RTPS 540 vastgezet. Opdat het volledige randprofiel Schlüter®-BARA-RTP zou aansluiten aan de kopse kant van de bekledingsconstructie, is het aan te raden de profilering aan de achterkant van het randprofiel vooraf met hydraulisch hardende tegellijm op te vullen.
  3. Na het monteren van Schlüter®-BARARTP kan het gootsysteem Schlüter®- BARIN met de meegeleverde schroeven aan Schlüter®-BARA-RTP worden bevestigd. Dankzij de slobgaten kan aan de goot eventueel afschot worden gerealiseerd.
  4. Opmerking: Voor binnen- en buitenhoeken zijn geprefabriceerde hoek- en verbindingselementen leverbaar. De uiteinden van Schlüter®-BARA-RTP moeten met een voeg van ± 5 mm kops op elkaar aansluiten en worden afgedekt door er een verbindingelement op vast te lijmen.

Schlüter®-BARA-RTP

Materiaal

Schlüter®-BARA-RTP is opgebouwd uit gechromateerd en kleurgecoat aluminium.

Materiaaleigenschappen en toepassingsgebieden:
De coating van het aluminium profiel is kleurstabiel en bestand tegen UV-straling en weer en wind. Het zichtbare oppervlak moet worden beschermd tegen schurende invloeden.

In specifieke toepassingen moet naargelang van de chemische of mechanische belasting de toepasbaarheid van Schlüter®-BARA-RTP worden getest.


Schlüter®-BARA-RTP

Opmerking

Schlüter®-BARA-RTP vereist geen speciale reiniging en/of onderhoud.
Het gecoate oppervlak van het aluminium profiel is UV-bestendig en kleurstabiel. Beschadigingen van de zichtbare oppervlakte kunnen worden hersteld door ze te overlakken.


Schlüter®-BARA-RTP

Producten


Schlüter-BARA-RTP


Schlüter-BARA-RTP/E


Schlüter-BARA-RTP/E


Schlüter-BARA-RTP/S


Schlüter-BARA-RTP/I


Schlüter-BARA-RT/V


Schlüter®-BARA-RTP


Uw contact bij Schlüter-Systems:

BENELUX bureau
Schlüter-Systems KG
Schotelven 28
B-2370 Arendonk
Tel. +32 (0)14 443080
E-mail: benelux@schlueter.de

image
Schrijf ons!

Hebt u een vraag of een suggestie?

Belangrijke aanvulling
tot onze producten en productvarianten vindt u hier:
Schlüter-kleurcodes
Schlüter-kleurcodes

Van 'abrikoos' tot 'steenrood' – hier vindt u alle kleuren van onze producten!

Legenda voor de tabellen bij 'Varianten'

Voor een uniforme en duidelijke indeling van de tabellen gebruiken wij volgende symbolen en afkortingen:
image image image image image

= nieuwe producten

= easycut

= easyfill

= radiusperforatie leverbaar

= ook leverbaar in 3 m

 

Maatvoering:
H = Hoogte
L = Lengte
B = Breedte


Verpakking:
PL = Europallet
KV = Kistverpakking / doosverpakking
BV = Bundelverpakking (Voor alle profieltypes geldt een bundelverpakking van 10 stuks.)
P = Pakketverpakking
R = Rol
St. = Stuk