logo

Schlüter®-BARA-RW

Toepassing en functie

Schlüter-BARA-RW is een hoekvormig afsluitprofiel van roestvast staal of kleurgecoat aluminium voor het begrenzen van de vrije randen op balkons en terrassen.

Het profiel garandeert een optisch zuivere afsluiting van de randen en beschermt de vrije randen van de cementdekvloer tegen weer en wind en tegen beschadiging. Het randafsluitprofiel BARA-RW wordt met het trapeziumvormig geperforeerde bevestigingsvlak vol in de tegellijm ingebed en in de contactafdichting geïntegreerd.

BARA-RW leent zich ook voor saneringstoepassingen op balkons en terrassen wanneer op een bestaande ondergrond een tegelbekleding volgens de dunbedmethode moet worden gelegd.


Schlüter®-BARA-RW

Verwerking

  1. Kies een Schlüter-BARA-RW dat is afgestemd op de hoogte van de af te dekken randzone. Voor buitenhoeken staan geprefabriceerde hoekvormstukken ter beschikking. De uiteinden van de profielen moeten met een tussenafstand van ongeveer 5 mm kops op elkaar aansluiten en worden met elkaar verbonden door er verbindingselementen op te klikken.
  2. Het randafsluitprofiel BARA-RW met het trapeziumvormig geperforeerde bevestigingsvlak ter hoogte van de rand van de cementdekvloer in de contactlaag van dunbedlijm inbedden en volledig bedekken.
  3. Wanneer gebruik wordt gemaakt van Schlüter-DITRA, moet deze mat tegen het bevestigingsvlak stoten. Gebruik Schlüter-KERDI-KEBA afdichtingsband om DITRA te doen aansluiten met het profiel. De afdichtingsband wordt min. 5 cm op DITRA en tot aan de schuine rand van BARA-RW met de afdichtingslijm Schlüter-KERDI-COLL-L of met de montagelijm Schlüter-KERDI-FIX verlijmd.

Opmerking:
Tegels moeten zo worden gelegd dat ze ongeveer 10 mm over de rand van het profiel uitsteken. Wanneer gebruik wordt gemaakt van L-stenen voor balkons, moet tussen de verticale rand en het afsluitprofiel minimaal 10 mm afstand worden gehouden. De druiprand kan in principe niet verhinderen dat het aflopende water op de voorzijde of tegen de muur komt.

Voor een in hoogte verstelbaar afdekprofiel kan Schlüter-BARA-RHA worden gebruikt. Het is gemaakt van gecoat aluminium en verkrijgbaar in de kleuren PG, GM en SB.

Het afdekprofiel wordt op het naar boven gerichte draagprofiel BARA-RW gestoken en begrenst de vrije randen van balkons en terrassen.

Op deze manier kunnen opbouwhoogtes tot 220 mm worden gerealiseerd, zie productfiche 5.16.

Er ontstaat hierbij geen afwatering.


Schlüter®-BARA-RW

Materiaal

Schlüter-BARA-RW is leverbaar in de volgende materiaaluitvoeringen:

  • E = Roestvast staal
           V2A materiaal-nr. 1.4301 = AISI 304
  • AC = Alu. met kleurcoating

Materiaaleigenschappen en toepassingsgebieden:

Schlüter-BARA-RW (aluminium met kleurcoating): De coil coating van het aluminium profiel is kleurvast, UV- en weerbestendig. Het zichtbare oppervlak moet worden beschermd tegen schurende elementen. In de dunbedlijmlaag waarin BARA-RW is ingebed, mag zich geen water ophopen (volledige verlijming) vermits sterk alkalisch water aluminium aantast.

Schlüter-BARA-RW-E wordt gevormd uit stroken roestvast staal, V2A (materiaal 1.4301). Roestvast staal is bijzonder geschikt voor toepassingen die naast een hoge mechanische belastbaarheid, ook bestand moeten zijn tegen chemische inwerkingen, door bijv. zuren of alkalische stoffen, reinigingsmiddelen, enz. Ook roestvast staal is niet bestand tegen elke chemische belasting, bijv. zout- en vloeizuren, of bepaalde chloor- en zout bronwaterconcentraties.

Dit geldt in sommige gevallen ook voor zoutwater-zwembaden. Bijzondere te verwachten belastingen moeten daarom steeds vooraf worden gecontroleerd.


Schlüter®-BARA-RW

Opmerking

Schlüter-BARA-RW vergt geen speciale reiniging en/of onderhoud. Het gecoate oppervlak van het aluminium profiel is kleurvast.

Beschadigingen van de coating kunnen worden hersteld door ze te overlakken.

Roestvast staal krijgt door de behandeling met chroompolish of gelijkaardig een glanzend oppervlak.

Oppervlakken van roestvast staal, die aan de buitenlucht of agressieve invloeden zijn blootgesteld, moeten regelmatig met een mild schoonmaakmiddel worden gereinigd. Hierdoor behoudt het roestvast staal niet alleen zijn oorspronkelijk uiterlijk, maar is er ook minder kans op corrosie. De gebruikte schoonmaakmiddelen moeten vrij zijn van zout- en vloeizuren. Het contact met andere metalen, zoals bijv. normaal staal, moet vermeden worden, daar dit tot roestvorming kan leiden. Dit geldt ook voor gereedschap zoals plamuurmes of staalwol, om bijv. mortelresten te verwijderen. Indien nodig kan reinigingspolish voor roestvast staal Schlüter-CLEAN-CP worden gebruikt.


Schlüter®-BARA-RW

Producten


Schlüter-BARA-RW

* Art.-No. kleur toevoegen (bijv. E90 / RW 120 SB).
Kleuren: BW – GM – HB – PG – RB – SB


Schlüter-BARA-RW/E


Schlüter-BARA-RW/V


Schlüter-BARA-RW-E


Schlüter-BARA-RW-E/E


Schlüter-BARA-RW-E/V


Schlüter®-BARA-RW


Uw contact bij Schlüter-Systems:

BENELUX bureau
Schlüter-Systems KG
Schotelven 28
B-2370 Arendonk
Tel. +32 (0)14 443080
E-mail: benelux@schlueter.de

image
Schrijf ons!

Hebt u een vraag of een suggestie?

Belangrijke aanvulling
tot onze producten en productvarianten vindt u hier:
Metalen oppervlakken
Metalen oppervlakken

'Metalen oppervlakken In één oogopslag: van 'roestvast staal' tot 'aluminium Toscaans brons'

Schlüter-kleurcodes
Schlüter-kleurcodes

Van 'abrikoos' tot 'steenrood' – hier vindt u alle kleuren van onze producten!

Legenda voor de tabellen bij 'Varianten'

Voor een uniforme en duidelijke indeling van de tabellen gebruiken wij volgende symbolen en afkortingen:
image image image

= nieuwe producten

= ook leverbaar in 3 m

= radiusperforatie leverbaar  

 

Maatvoering:
H = Hoogte
L = Lengte
B = Breedte


Verpakking:
PL = Europallet
KV = Kistverpakking / doosverpakking
BV = Bundelverpakking (Voor alle profieltypes geldt een bundelverpakking van 10 stuks.)
P = Pakketverpakking
R = Rol
St. = Stuk 


Schlüter®-Profielen met Radiusperforatie
Schlüter®-Profielen met Radiusperforatie