logo

Schlüter®-DECO-DE

Toepassing en functie

Schlüter®-DECO-DE is een hoogwaardig afsluitprofiel uit roestvast staal voor uitwendige hoeken van 135° in wandbetegeling. Naast de decoratieve functie van het profiel worden de tegels aan de rand op een doeltreffende manier beschermd tegen schade door mechanische belasting. Schlüter®-DECO- DE kan worden gecombineerd met de overeenkomstige Schlüter®-QUADECprofielen voor wandbuitenhoeken.


Schlüter®-DECO-DE

Verwerking

  1. Schlüter®-DECO-DE kiezen in functie van de dikte van de tegels.
  2. Daar waar de tegelbekleding wordt geplaatst, moet tegellijm met een getande lijmkam worden aangebracht. In het geval Schlüter®-DECO-DE aan een wandhoek moet worden verwerkt, wordt eerst één wand volledig betegeld, waarna in de hoekzone van de tweede wand tegellijm wordt aangebracht
  3. Schlüter®-DECO-DE met het trapeziumvormig geperforeerde bevestigingsvlak in het lijmbed indrukken en juist uitlijnen.
  4. Overstrijk het trapeziumvormig geperforeerde bevestigingsvlak volledig met tegellijm en vul alle holle ruimten in het profiel op.
  5. De aangrenzende tegels moeten goed worden aangedrukt en zo worden uitgelijnd dat de bovenste rand van het profiel gelijkloopt met de tegel. De tegels moeten aan het profiel vol in de tegellijm worden gelegd.
  6. Bij roestvaststalen profielen wordt een voeg van ca. 1,5 mm vrijgelaten. De voegruimte tussen het profiel en de tegels moet volledig met voegmortel worden opgevuld.
  7. Gebruik voor gevoelige oppervlakken materiaal en gereedschap dat geen krassen of beschadigingen veroorzaakt. Vervuiling door mortel of tegellijm moet meteen worden verwijderd.

Schlüter®-DECO-DE

Schlüter®-DECO-DE is in volgende materiaaluitvoeringen leverbaar:
E = roestvast staal
EB = roestvast staal geborsteld

Materiaaleigenschappen en toepassingsgebieden:
De toepasbaarheid van het voorziene materiaaltype moet in specifieke gevallen worden getoetst aan de te verwachten chemische, mechanische of andere belastingen. Hieronder kunnen slechts enkele algemene richtlijnen worden gegeven.

Schlüter®-DECO-DE wordt vervaardigd uit stroken roestvast staal V2A (materiaaltype 1.4301 = AISI 304). Roestvast staal is vooral geschikt voor toepassingen die bestand moeten zijn tegen zowel hoge mechanische belastingen, als chemicaliën, door bijv. zure of alkalische invloeden, reinigingsmiddelen, enz. Ook roestvast staal is niet bestand tegen elke soort chemische aantasting, zoals zout- en vloeizuren of bepaalde chloor- en bronwaterconcentraties. Te verwachten bijzondere belastingen moeten daarom vooraf worden gecontroleerd.


Schlüter®-DECO-DE

Opmerking

Schlüter®-DECO-DE vergt geen speciale reiniging en/of onderhoud. Voor gevoelige oppervlakken mogen geen schurende reinigingsmiddelen worden gebruikt.

Oppervlakken uit roestvast staal die worden blootgesteld aan de buitenlucht of aan agressieve invloeden, moeten nu en dan met een zacht reinigingsmiddel worden schoongemaakt. Door regelmatig schoonmaken, behoudt het roestvast staal niet alleen zijn oorspronkelijk uiterlijk, maar is er ook minder kans op corrosie. Voor alle reinigingsmiddelen geldt dat ze vrij moeten zijn van zout- en vloeizuren. Het contact met andere metalen, zoals bv. normaal staal, moet worden vermeden, omdat dit kan leiden tot roestvorming. Dit geldt ook voor gereedschap zoals spatel of staalwol om bijv. mortelresten mee te verwijderen. Indien nodig raden we reinigingspolish voor roestvast staal Schlüter®-CLEAN-CP aan.


Schlüter®-DECO-DE

Productoverzicht


DECO-DE 46203


DECO-DE 46202


Schlüter®-DECO-DE


Uw contact bij Schlüter-Systems:

BENELUX bureau
Schlüter-Systems KG
Schotelven 28
B-2370 Arendonk
Tel. +32 (0)14 443080
E-mail: benelux@schlueter.de

image
Schrijf ons!

Hebt u een vraag of een suggestie?

Belangrijke aanvulling
tot onze producten en productvarianten vindt u hier:
Metalen oppervlakken
Metalen oppervlakken

'Metalen oppervlakken In één oogopslag: van 'roestvast staal' tot 'aluminium Toscaans brons'

Legenda voor de tabellen bij 'Varianten'

Voor een uniforme en duidelijke indeling van de tabellen gebruiken wij volgende symbolen en afkortingen:
image image image

= nieuwe producten

= ook leverbaar in 3 m

= radiusperforatie leverbaar  

 

Maatvoering:
H = Hoogte
L = Lengte
B = Breedte


Verpakking:
PL = Europallet
KV = Kistverpakking / doosverpakking
BV = Bundelverpakking (Voor alle profieltypes geldt een bundelverpakking van 10 stuks.)
P = Pakketverpakking
R = Rol
St. = Stuk