logo

Schlüter®-DECO-SG/-SGC

Toepassing en funcie

Schlüter-DECO-SG/-SGC zijn hoogwaardige, decoratieve en functionele profielen van geborsteld roestvast staal (V4A) of geanodiseerd aluminium voor het realiseren van voeguitsparingen in tegelbekledingen en de montage van glaselementen. Het profiel kan binnenshuis als schaduwvoeg worden gebruikt voor de vormgeving van optisch bijzondere wandbekledingen.

Door de U-vorm is het profiel DECO-SG/ ‑SGC ideaal voor het plaatsen en bevestigen van glaselementen in de vloer en de wand in combinatie met inloopdouches.

Het profiel DECO-SGC is speciaal ontwikkeld voor de hoekovergang van een betegelde wand naar een gepleisterde wand. Het wordt samen met de wandtegels van de douche geplaatst door middel van het bevestigingsvlak achter de U-vormige opnameruimte.

Voor de vloer biedt Schlüter-DECO-SG in combinatie met de afschotprofielen Schlüter-SHOWERPROFILE een functionele en decoratieve oplossing.

Opmerking: De verlichtingsset Schlüter- LIPROTEC-LLPM is een voorgemonteerde LED-module die bestaat uit een flexibele, volledig ommantelde LED-strip met een homogeen lichtbeeld en het opnameprofiel DECO-SG (zie productdatablad 15.8 Schlüter-LIPROTEC-LLPM/-LLP/-LLPE).


Schlüter®-DECO-SG/-SGC

Verwerking

 1. Schlüter-DECO-SG/-SGC moet worden gekozen afhankelijk van de tegeldikte.
 2. Daar waar de tegelbekleding moet worden begrensd, moet tegellijm met een getande lijmkam worden aangebracht.
 3. DECO-SG/-SGC wordt met het geperforeerde bevestigingsvlak in het lijmbed ingedrukt en juist uitgelijnd.
 4. Bestrijk het geperforeerde bevestigingsvlak volledig met tegellijm.
 5. De aangrenzende tegels moeten stevig worden ingedrukt en zo worden geplaatst dat de bovenste rand van het profiel gelijk met de tegel ligt. De tegels moeten ter hoogte van het profiel vol in de tegellijm worden ingebed.
 6. Er moet een voeg van ca. 1,5 mm worden vrijgelaten. De voegruimte tussen de tegels en het profiel moet volledig met voegmortel worden gevuld.
 7. Gebruik voor gevoelige oppervlakken materiaal en gereedschap die geen krassen of beschadigingen veroorzaken. Vervuiling door mortel of tegellijm moet meteen worden verwijderd.
 8. Na de montage kunnen de glaselementen in het opnameprofiel Schlüter-DECOSG/- SGC worden geplaatst. Belangrijk: Het glas mag niet in direct contact staan met het profiel. Er moeten geschikte afstandhouders worden gebruikt. De voegen moeten met silicone worden gedicht.

Opmerking:
Bij inbouw van Schlüter-DECO-SGC in combinatie met Schlüter-DECO-SG en de afschotprofielen Schlüter- SHOWERPROFILE moet op de juiste positionering worden gelet. De afschotprofielen moeten onder Schlüter-DECO-SG liggen en hiermee gelijk aansluiten.


Schlüter®-DECO-SG/-SGC

Materiaal

Schlüter-DECO-SG/-SGC* is leverbaar in de volgende materiaaluitvoeringen:

 • AE = Alu. bruut mat geanodiseerd
 • EB = Roestvast staal geborsteld (V4A), materiaalnr. 1.4404 = AISI 316L
 • C/A = MyDesign by Schlüter-Systems**

*DECO-SGC is enkel leverbaar in AE
**alleen bij Schlüter-DECO-SG

Materiaaleigenschappen en toepassingsgebieden:

De toepasbaarheid van het materiaaltype moet in specifieke gevallen worden getoetst aan de te verwachten chemische, mechanische of andere belastingen. Hierna kunnen slechts enkele algemene richtlijnen worden gegeven.

Roestvast staal: Roestvast staal is mechanisch sterk belastbaar en heeft een hoge chemische weerstand. Ook roestvast staal van de kwaliteit 1.4404 is niet bestand tegen elke chemische belasting. Stoffen zoals zout- of vloeizuren of bepaalde chloor- en zout bronwaterconcentraties kunnen schade veroorzaken. Speciale te verwachten belastingen moeten daarom steeds vooraf worden gecontroleerd.

Aluminium geanodiseerd: Het aluminium heeft door de anodisatielaag een veredeld oppervlak dat bij normaal gebruik niet meer verandert. Zichtbare oppervlakken moeten worden beschermd tegen schurende of krassende voorwerpen, en daarom moet mortel of voegmateriaal op zichtbare oppervlakken onmiddellijk worden verwijderd en mogen vers geplaatste bekledingen niet met folie worden afgedekt. Aluminium is gevoelig voor alkalische invloeden. Cementhoudende materialen werken in combinatie met vocht alkalisch en kunnen, afhankelijk van de concentratie en de inwerkingsduur, tot corrosie leiden (vorming van aluminiumhydroxide). Holle ruimten, waarin zich alkalisch water kan ophopen, moeten worden vermeden door het profiel en de aangrenzende tegels vol en zat te plaatsen.

Aluminium met kleurcoating: Het aluminium wordt zorgvuldig voorbehandeld en vervolgens met poederlak gecoat. De coating is kleurvast, UV- en weerbestendig. Zichtbare randen moeten worden beschermd tegen schurende of krassende voorwerpen.


Schlüter®-DECO-SG/-SGC

Opmerking

Schlüter-DECO-SG/-SGC vergt geen speciale reiniging of onderhoud. Voor gevoelige oppervlakken mogen geen schurende reinigingsmiddelen worden gebruikt. Beschadigingen aan de anodisatielaag kunnen enkel worden hersteld door ze te overlakken.

Roestvast staal behoudt door behandelingen met een reinigingspolish, zoals bijv. Schlüter-CLEAN-CP, zijn elegante oppervlak.


Schlüter®-DECO-SG

Producten


Schlüter-DECO-SG-AC, 12 mm


Schlüter-DECO-SG-ACB_15mm


Schlüter-DECO-SG-AC MyDesign

Dit product behoort in verschillende varianten tot ons nieuwe MyDesign-programma. Wij printen uw favoriete design op profielen. U vindt alle informatie, bijvoorbeeld over het bestelproces, op onze MyDesign-website.

Schlüter-DECO-SG-AC MyDesign


Schlüter®-DECO-SG


Schlüter®-DECO-SG-AE 15 mm


Schlüter®-DECO-SG-EB 12 mm

Nu ook verkrijgbaar in roestvast staal!

Schlüter®-DECO-SG-EB verkrijgbaar april 2019


Schlüter®-DECO-SG-EB 15 mm

Nu ook verkrijgbaar in roestvast staal!

Schlüter®-DECO-SG-EB verkrijgbaar april 2019


Schlüter®-DECO-SGC-AE 12mm


Schlüter®-DECO-SGC-AE 15mm


Schlüter®-DECO-SG


Uw contact bij Schlüter-Systems:

BENELUX bureau
Schlüter-Systems KG
Schotelven 28
B-2370 Arendonk
Tel. +32 (0)14 443080
E-mail: benelux@schlueter.de

image
Schrijf ons!

Hebt u een vraag of een suggestie?

Belangrijke aanvulling
tot onze producten en productvarianten vindt u hier:
Metalen oppervlakken
Metalen oppervlakken

'Metalen oppervlakken In één oogopslag: van 'roestvast staal' tot 'aluminium Toscaans brons'

Legenda voor de tabellen bij 'Varianten'

Voor een uniforme en duidelijke indeling van de tabellen gebruiken wij volgende symbolen en afkortingen:
image image image image

= easycut

= easyfill

= radiusperforatie leverbaar

= ook leverbaar in 3 m

 

Maatvoering:
H = Hoogte
L = Lengte
B = Breedte


Verpakking:
PL = Europallet
KV = Kistverpakking / doosverpakking
BV = Bundelverpakking (Voor alle profieltypes geldt een bundelverpakking van 10 stuks.)
P = Pakketverpakking
R = Rol
St. = Stuk