logo

Schlüter®-DECO-SG

Toepassing en funcie

Schlüter-DECO-SG is een kwalitatief, decoratief profiel uit geborsteld roestvast staal (V4A) of geanodiseerd aluminium voor het realiseren van voeguitsparingen in tegelbekledingen. Er wordt een schaduwvoeg van 12 of 15 mm breed gevormd, waardoor binnen een optisch erg mooie wandbekleding ontstaat.

Door de U-vorm is het profiel ideaal voor het plaatsen en bevestigen van glaselementen in de vloer en de wand in combinatie met inloopdouches.

Voor de vloer biedt Schlüter-DECO-SG in combinatie met de afschotprofielen Schlüter-SHOWERPROFILE een functionele en decoratieve oplossing.

Opmerking: De verlichtingsset Schlüter-LIPROTEC-LLPM is een voorgemonteerde LED-module die bestaat uit een flexibele, volledig ommantelde LED-strip met een homogeen lichtbeeld en het opnameprofiel DECO-SG (zie productfiche 15.8 Schlüter-LIPROTEC-LLPM/-LLP/-LLPE).


Schlüter®-DECO-SG

Verwerking

  1. Schlüter®-DECO-SG kiezen in functie van de dikte van de tegels.
  2. Daar waar de tegelbekleding wordt geplaatst, moet de tegellijm met een getande lijmkam worden aangebracht.
  3. Schlüter®-DECO-SG wordt met het trapeziumvormig geperforeerde bevestigingsvlak in het lijmbed ingedrukt en juist uitgelijnd.
  4. Overstrijk het geperforeerde bevestigingsvlak volledig met tegellijm.
  5. De aangrenzende tegels moeten stevig worden ingedrukt en zo worden geplaatst dat de bovenste rand van het profiel gelijk loopt met de tegel. De tegels moeten aan het profiel over het volledige oppervlak worden ingebed.
  6. Een voeg van ongeveer 1,5 mm moet worden vrijgelaten. De voegruimte tussen de tegels en het profiel moet volledig met voegmortel worden opgevuld.
  7. Gebruik op gevoelige oppervlakken materiaal en gereedschap die geen krassen of beschadigingen veroorzaken. Vervuiling door mortel of tegellijm moet meteen worden verwijderd.
  8. Na afronding van de montage kunnen de glaselementen worden ingebouwd in het bevestigingsprofiel Schlüter®-DECO-SG. Belangrijk: Het glas mag het profiel niet rechtstreeks aanraken. Geschikte afstandhouders moeten worden gebruikt. De voegen moeten met silicone worden gedicht.

Schlüter®-DECO-SG

Materiaal

Schlüter®-DECO-SG is in volgende materiaaluitvoering leverbaar:

AE = Aluminium bruut mat geanodiseerd

Materiaaleigenschappen en toepassingsgebieden

De toepasbaarheid van het profieltype moet in specifieke gevallen worden getoetst aan de te verwachten chemische, mechanische of andere belastingen. Hieronder kunnen slechts enkele algemene richtlijnen worden gegeven.

Schlüter®-DECO-SG (geanodiseerd aluminium): Het aluminium is veredeld met een anodisatielaag die bij normaal gebruik niet meer van uitzicht verandert. Zichtbare oppervlakken moeten worden beschermd tegen schurende of krassende belastingen. Aluminium is gevoelig voor alkalische invloeden. Cementhoudende materialen werken in combinatie met vocht alkalisch en kunnen, afhankelijk van de concentratie en de inwerkingsduur, tot corrosie leiden (vorming van aluminiumhydroxide).

Daarom moet mortel- of voegmateriaal aan het zichtbare oppervlak onmiddellijk worden verwijderd en mogen vers geplaatste bekledingen niet met folie worden afgedekt. Het profiel moet over het volledige oppervlak in de contactlaag van de tegel worden ingebed, zodat er geen water kan ophopen in de holle ruimten.


Schlüter®-DECO-SG

Opmerking

Schlüter®-DECO-SG vergt geen speciale reiniging en/of onderhoud. Voor gevoelige oppervlakken mogen geen schurende reinigingsmiddelen worden gebruikt. Beschadigingen van de anodisatielaag kunnen enkel worden hersteld door ze te overlakken.

Schlüter®-DECO-SG

Producten


Schlüter®-DECO-SG


Schlüter®-DECO-SG-AE 15 mm


Schlüter®-DECO-SG-EB 12 mm

Nu ook verkrijgbaar in roestvast staal!

Schlüter®-DECO-SG-EB verkrijgbaar april 2019


Schlüter®-DECO-SG-EB 15 mm

Nu ook verkrijgbaar in roestvast staal!

Schlüter®-DECO-SG-EB verkrijgbaar april 2019


Schlüter®-DECO-SGC-AE 

Schlüter®-DECO-SGC-AE 12mm


Schlüter®-DECO-SGC-AE 

Schlüter®-DECO-SGC-AE 15mm


Schlüter®-DECO-SG


Uw contact bij Schlüter-Systems:

BENELUX bureau
Schlüter-Systems KG
Schotelven 28
B-2370 Arendonk
Tel. +32 (0)14 443080
E-mail: benelux@schlueter.de

image
Schrijf ons!

Hebt u een vraag of een suggestie?

Belangrijke aanvulling
tot onze producten en productvarianten vindt u hier:
Metalen oppervlakken
Metalen oppervlakken

'Metalen oppervlakken In één oogopslag: van 'roestvast staal' tot 'aluminium Toscaans brons'

Legenda voor de tabellen bij 'Varianten'

Voor een uniforme en duidelijke indeling van de tabellen gebruiken wij volgende symbolen en afkortingen:
image image image image image

= nieuwe producten

= easycut

= easyfill

= radiusperforatie leverbaar

= ook leverbaar in 3 m

 

Maatvoering:
H = Hoogte
L = Lengte
B = Breedte


Verpakking:
PL = Europallet
KV = Kistverpakking / doosverpakking
BV = Bundelverpakking (Voor alle profieltypes geldt een bundelverpakking van 10 stuks.)
P = Pakketverpakking
R = Rol
St. = Stuk