logo
Foto: Villeroy & Boch

Decoratieve randbescherming aan wandhoeken

Heel lang geleden liep het tegelglazuur ook over de zijden van het onbewerkte ijzer. Die techniek wordt al lang niet meer toegepast. Gevolg: op de buitenhoeken van muren of randen van sokkels en bedekkingen is nu ook het grijs of het bruin van het onbewerkte ijzer zichtbaar. Zoiets verstoort de algemene indruk van netheid.

Daarom bestaan er afsluitprofielen Schlüter®-RONDEC, Schlüter®-QUADEC en Schlüter®-JOLLY. Ze zorgen voor een decoratieve randafsluiting en beschermen tegelijk hoeken en randen tegen beschadigingen.

Bovendien kunnen de profielen worden gecombineerd met profielranden in een passende kleur van Schlüter-Systems.

Profielen als versiering en bescherming

Schlüter®-RONDEC, -QUADEC en -JOLLY zijn afsluitprofielen voor wandbuitenhoeken aan tegelbekledingen. Dit product is in verschillende materialen, kleuren en oppervlakken verkrijgbaar, waardoor de buitenkanten van de bekleding qua kleur perfect op de kleuren van de tegels en de voegen kan worden afgestemd of waardoor interessante contrasten kunnen worden gevormd. De profielen beschermen de randen tegen beschadiging.

De uitvoering in roestvrij staal kan als vloerrand of traprand worden gebruikt. Hiermee kunnen ook randen, hoeken of sokkelbedekkingen uit een ander materiaal zoals tapijt of parket worden bedekt.

Photo: Schlüter-Systems

Schlüter®-JOLLY

Schlüter-JOLLY is een decoratief profiel uit metaal voor uitwendige hoeken in wandbekledingen, plinttegels en andere begrenzingen. Het afsluitvlak onder een hoek van 90° beschermt de tegels tegen mechanische beschadigingen.
verder

Photo: Schlüter-Systems

Schlüter®-QUADEC

Schlüter-QUADEC is een hoogwaardig afsluitprofiel voor uitwendige hoeken in wandbetegeling en biedt een goede randbescherming. Het zichtbare oppervlak van het profiel vormt een rechthoekige buitenhoek voor de tegelbekleding.
verder

Photo: Schlüter-Systems

Schlüter®-RONDEC

Schlüter-RONDEC is een decoratief profiel voor symmetrisch afgeronde buitenhoeken in wandbetegelingen, plinttegels en andere begrenzingen. De tegelkanten worden beschermd tegen mechanische beschadiging. Dankzij het voegribje wordt een vaste voegafstand tot de tegel bepaald.
verder

Photo: Schlüter-Systems

Schlüter®-SCHIENE

Schlüter®-SCHIENE is een speciaal profiel ter bescherming en als decoratie voor de begrenzing van tegelvloeren, maar kan ook uitstekend worden toegepast voor andere vloerbekledingsmaterialen en toepassingen. Vanwege het voegribje wordt een vaste voegafstand tot de tegel bepaald. Schlüter®-SCHIENE-E heeft geen voegribje.
verder

Uw contact bij Schlüter-Systems:

BENELUX bureau
Schlüter-Systems KG
Schotelven 28
B-2370 Arendonk
Tel. +32 (0)14 443080
E-mail: benelux@schlueter.de

image
Schrijf ons!

Hebt u een vraag of een suggestie?