logo

Schlüter®-DIADEC

Toepassing en functie

Schlüter®-DIADEC is een hoogwaardig afsluitprofiel van geanodiseerd aluminium voor uitwendige hoeken en afsluitingen van wandbetegeling. Het zichtbare oppervlak vormt een 45° afgeschuinde rand aan de buitenhoek. Door de voegrib ontstaat tussen het profiel en de tegel een vaste voegruimte. Naast de decoratieve functie van het profiel worden de tegels aan de rand op een doeltreffende manier beschermd tegen schade door mechanische belasting.

Schlüter®-DIADEC is met of zonder bevestigingsvlak verkrijgbaar.

Het profiel zonder bevestigingsvlak kan door het aanbrengen van tegellijm achter het profiel variabel voor elke tegeldikte vanaf 6 mm worden gebruikt.

Ook geschikt als afsluitprofiel bij het plaatsen van de tegels op een bestaande tegelbekleding en om het verschil met de wand te compenseren.

Voor een eenvoudige en mooi gevormde verbinding van de Schlüter®-DIADEC-profielen aan de buitenhoeken, zijn bijpassende vormstukken verkrijgbaar.


Schlüter®-DIADEC

Verwerking met bevestigingsvlak

 1. Schlüter®-DIADEC kiezen in functie van de dikte van de tegels.
 2. Daar waar de tegelbekleding wordt geplaatst, moet de tegellijm met een getande lijmkam worden aangebracht. In het geval Schlüter®-DIADEC aan een wandbuitenhoek moet worden verwerkt, wordt eerst één wand volledig betegeld, waarna in de hoekzone van de tweede wand tegellijm wordt aangebracht.
 3. Schlüter®-DIADEC met het trapeziumvormig geperforeerde bevestigingsvlak in het lijmbed indrukken en juist uitlijnen.
 4. Overstrijk het geperforeerde bevestigingsvlak volledig met tegellijm.
 5. De aangrenzende tegels moeten goed worden aangedrukt en zo worden uitgelijnd dat de bovenste rand van het profiel gelijkloopt met de tegel. De tegels moeten aan het profiel vol in de tegellijm worden gelegd.
 6. De tegel wordt tegen de zijdelingse voegrib gelegd, zodat een regelmatige voeg van 1,5 mm ontstaat. De voegruimte tussen het profiel en de tegels moet volledig met voegmortel worden opgevuld.
 7. Gebruik voor gevoelige oppervlakken materiaal en gereedschap dat geen krassen of beschadigingen veroorzaakt. Vervuiling door mortel of tegellijm moet meteen worden verwijderd.

Verwerking zonder bevestigingsvlak

 1. Wanneer Schlüter®-DIADEC aan een wandbuitenhoek wordt verwerkt, worden eerst beide wanden volledig betegeld. Aan de wandbuitenhoek moet een vrije ruimte overeenkomstig de profielbreedte worden voorzien.
 2. Schlüter®-DIADEC wordt overeenkomstig de tegeldikte aan de achterkant met dunbedmortel opgevuld, op de wandbuitenhoek geplaatst en ingedrukt tot het oppervlak gelijkligt met de aangrenzende tegelbekleding.
 3. De tegel wordt tegen de zijdelingse voegrib gelegd, zodat een regelmatige voeg van 1,5 mm ontstaat. De voegruimte tussen het profiel en de tegels moet volledig met voegmortel worden opgevuld.
 4. Gebruik voor gevoelige oppervlakken materiaal en gereedschap dat geen krassen of beschadigingen veroorzaakt. Vervuiling door mortel of tegellijm moet meteen worden verwijderd.

Schlüter®-DIADEC

Schlüter®-DIADEC is in volgende materiaaluitvoeringen leverbaar:
AE = Alu. bruut mat geanodiseerd
ACG = Alu. chroom glanzend geanodiseerd
ACGB = Alu. chroom geborsteld geanodiseerd

Materiaaleigenschappen en toepassingsgebieden:
De toepasbaarheid van het voorziene materiaaltype moet in specifieke gevallen worden getoetst aan de te verwachten chemische, mechanische of andere belastingen. Hieronder kunnen slechts enkele algemene richtlijnen worden gegeven.

Schlüter®-DIADEC-AE / -ACG / -ACGB (aluminium geanodiseerd): Het aluminium is veredeld door een anodisatielaag, die bij normaal gebruik geen veranderingen meer ondergaat. Zichtbare oppervlakken moeten worden beschermd tegen schurende of krassende voorwerpen. Aluminium is gevoelig voor alkalische invloeden. Cementhoudende materialen hebben in combinatie met vocht een alkalische werking en kunnen afhankelijk van de concentratie en inwerkingsduur leiden tot corrosie (vorming van aluminiumhydroxide). Daarom moet mortel- of voegmateriaal aan het zichtbare oppervlak onmiddellijk worden verwijderd en mogen vers geplaatste bekledingen niet met folie worden afgedekt. Plaats het profiel over het volledige oppervlak in de contactlaag van de tegel, zodat er geen water kan ophopen in de holle ruimten.


Schlüter®-DIADEC

Schlüter®-DIADEC vergt geen speciale reiniging en/of onderhoud. Voor gevoelige oppervlakken mogen geen schurende reinigingsmiddelen worden gebruikt. Beschadigingen van de anodisatielaag kunnen enkel worden hersteld door ze te overlakken.


Schlüter®-DIADEC

Productoverzicht

Opmerking: De buitenhoeken kunnen worden gebruikt voor alle Schlüter®-DIADEC-profielen.


Schlüter®-DIADEC-AE

Schlüter®-DIADEC-AE


diadec table 2


diadec table 3


Schlüter®-DIADEC-ACG

Schlüter®-DIADEC-ACG


diadec table 5


diadec table 6


Schlüter®-DIADEC-ACGB

Schlüter®-DIADEC-ACGB


diadec table 8


diadec table 9


Schlüter®-DIADEC


Uw contact bij Schlüter-Systems:

BENELUX bureau
Schlüter-Systems KG
Schotelven 28
B-2370 Arendonk
Tel. +32 (0)14 443080
E-mail: benelux@schlueter.de

image
Schrijf ons!

Hebt u een vraag of een suggestie?

Belangrijke aanvulling
tot onze producten en productvarianten vindt u hier:
Metalen oppervlakken
Metalen oppervlakken

'Metalen oppervlakken In één oogopslag: van 'roestvast staal' tot 'aluminium Toscaans brons'

Legenda voor de tabellen bij 'Varianten'

Voor een uniforme en duidelijke indeling van de tabellen gebruiken wij volgende symbolen en afkortingen:
image image image

= nieuwe producten

= ook leverbaar in 3 m

= radiusperforatie leverbaar  

 

Maatvoering:
H = Hoogte
L = Lengte
B = Breedte


Verpakking:
PL = Europallet
KV = Kistverpakking / doosverpakking
BV = Bundelverpakking (Voor alle profieltypes geldt een bundelverpakking van 10 stuks.)
P = Pakketverpakking
R = Rol
St. = Stuk