logo

Schlüter®-DILEX-EMP

Toepassing en functie

Schlüter®-DILEX-EMP is een onderhoudsvrij bewegingsvoegprofiel van roestvast staal voor het opvangen van horizontale bewegingen en is geschikt voor mechanisch zwaar belaste en in mortelbed geplaatste tegel- of natuursteenbekledingen.
Schlüter®-DILEX-EMP biedt een betrouwbare randbescherming in bekledingen waarop intern transportverkeer wordt ingezet en leent zich daardoor voor toepassingen in magazijnen, productiehallen, inkoopcentra, ondergrondse parkeergarages of voor bekledingen die machinaal worden gereinigd.

Het profielsysteem is geschikt voor het creëren van bewegingsvoegen in bekledingen uit keramische tegels, natuursteen, kunststeen of klinkers die in een mortelbed worden gelegd. De bewegingen in de bekledingsconstructie worden opgevangen door de in en uit elkaar schuivende groef-mesverbinding. Verschillende verticale bewegingen kunnen door het profiel niet worden opgevangen. Schlüter®-DILEX-EMP heeft in onbelaste toestand een zichtbare breedte van 12 mm.


Schlüter®-DILEX-EMP

Mise en oeuvre

  1. Kies een Schlüter®-DILEX-EMP dat is afgestemd op de hoogte van de constructie. 
  2. Plaats het profiel tegen de rand van een kant-en-klaar bekledingsveld (het profiel mag in geen geval boven het tegelvlak uitsteken, beter is tot 1 mm eronder). Het profiel moet zijdelings vol in de mortel worden ingebed. 
  3. Werk het aangrenzende bekledingsveld gelijk met de bovenrand tegen het profiel aan en bed het vol in. 
  4. Vul ten slotte de ongeveer 2 mm brede voeg tussen profiel en bekleding op met voegmateriaal.

 


Schlüter®-DILEX-EMP

Materiaal

Schlüter®-DILEX-EMP is leverbaar in de volgende materiaaluitvoering:

  • E = Roestvast staal
    V2A materiaalnr. 1.4301 = AISI 304


Materiaaleigenschappen en toepassingsgebieden:

Schlüter®-DILEX-EMP bestaat uit roestvast staal (materiaalnr. 1.4301) en wordt volgens het rolprofileerprocédé gevormd uit stroken roestvast staal. In het middendeel van het profiel zijn gaten geperforeerd. Het profiel is mechanisch zwaar belastbaar en bijzonder geschikt voor toepassingen die bestand moeten zijn tegen chemicaliën en zuren, bijv. in de levensmiddelenindustrie, in brouwerijen, zuivelfabrieken, bedrijfskeukens en ziekenhuizen alsook ook in privéwoningen.

Ook roestvast staal is niet bestand tegen elke chemische belasting, bijv. zout- en vloeizuur, of bepaalde chloor- en bronwaterconcentraties. Dit geldt in bepaalde gevallen ook voor zoutwater-zwembaden.

Bijzondere te verwachten belastingen moeten daarom steeds vooraf worden gecontroleerd.


Schlüter®-DILEX-EMP

Opmerking

Schlüter®-DILEX-EMP vergt geen speciale reiniging en/of onderhoud. Oppervlakken van roestvast staal, die aan de buitenlucht of agressieve invloeden zijn blootgesteld, moeten regelmatig met een mild schoonmaakmiddel worden gereinigd. Hierdoor behoudt het roestvast staal niet alleen zijn oorspronkelijk uiterlijk, maar is er ook minder kans op corrosie. De gebruikte schoonmaakmiddelen moeten vrij zijn van zout- en vloeizuren.

Het contact met andere metalen, zoals bijv. normaal staal, moet vermeden worden, daar dit tot roestvorming kan leiden. Dit geldt ook voor gereedschappen zoals plamuurmessen of staalwol, om bijv. lijmresten te verwijderen. Indien nodig kan reinigingspolish voor roestvast staal Schlüter®-CLEAN-CP worden gebruikt.


Schlüter®-DILEX-EMP

Producten


Schlüter-DILEX-EMP


Schlüter®-DILEX-EMP


Uw contact bij Schlüter-Systems:

BENELUX bureau
Schlüter-Systems KG
Schotelven 28
B-2370 Arendonk
Tel. +32 (0)14 443080
E-mail: benelux@schlueter.de

image
Schrijf ons!

Hebt u een vraag of een suggestie?

Belangrijke aanvulling
tot onze producten en productvarianten vindt u hier:
Metalen oppervlakken
Metalen oppervlakken

'Metalen oppervlakken In één oogopslag: van 'roestvast staal' tot 'aluminium Toscaans brons'

Legenda voor de tabellen bij 'Varianten'

Voor een uniforme en duidelijke indeling van de tabellen gebruiken wij volgende symbolen en afkortingen:
image image image

= nieuwe producten

= ook leverbaar in 3 m

= radiusperforatie leverbaar  

 

Maatvoering:
H = Hoogte
L = Lengte
B = Breedte


Verpakking:
PL = Europallet
KV = Kistverpakking / doosverpakking
BV = Bundelverpakking (Voor alle profieltypes geldt een bundelverpakking van 10 stuks.)
P = Pakketverpakking
R = Rol
St. = Stuk