logo

Schlüter®-DITRA 25

Opmerking

De in combinatie met Schlüter®-DITRA 25 gebruikte dunbedmortel en het bekledingsmateriaal dienen op het toepassingsgebied afgestemd te zijn en aan de geldende voorschriften te beantwoorden. Indien ze buiten worden ingezet, moeten de materialen tegen vorst, water en weersinvloeden bestand zijn. Bij plaatsing van vochtgevoelige bekledingsmaterialen (bv. natuursteen of kunstharsgebonden tegels) en ingeval van vocht uit de ondergrond (bv. bij jonge dekvloeren) dringt Schlüter®-DITRA 25 zich op als afdichtingslaag.

Wanneer Schlüter®-DITRA 25 bv. in buitentoepassingen wordt verwerkt, kunnen speciale voorzorgsmaatregelen aangewezen zijn. Zo is het aan te raden de mat te beschermen tegen rechtstreeks invallende zonnestralen. In specifieke toepassingen kan een snel afbindende dunbedmortel nodig zijn. Bescherm Schlüter®-DITRA 25 met loopplanken ingeval er materiaal wordt aangevoerd over de onafgewerkte vloer.

Opmerkingen i.v.m. bewegingsvoegen
Wanneer de dekvloer bewegingsvoegen bevat, moet Schlüter®-DITRA 25 erboven worden doorgesneden. Wordt Schlüter®-DITRA 25 ingezet als afdichting, dan dient over de stootnaadverbindingen Schlüter®-KERDI-FLEX te worden gekleefd.

Bewegingsvoegen dienen overeenkomstig de geldende voorschriften te worden overgenomen in de tegelbekleding. In alle andere gevallen dienen grote bekledingsoppervlakken op Schlüter®-DITRA 25 met bewegingsvoegen in velden ingedeeld te worden volgens de geldende voorschriften. In buitentoepassingen (balkons en terrassen) zouden de zijden van de velden niet langer dan 3 m mogen zijn.

Afhankelijk van de onderliggende constructie kunnen ook kleinere velden nodig zijn. We verwijzen in dit verband naar de diverse profieltypes Schlüter®-DILEX. Boven scheidingsvoegen in de onderliggende constructies dienen afhankelijk van de verwachte bewegingen de aangewezen profielen te worden ingewerkt, zoals Schlüter®-DILEX-BT of Schlüter®-DILEX-KSBT.

Overal waar de tegelbekleding aansluit op bv. opgaande constructies of wanden, moet randinsluiting worden voorkomen. Dit is mogelijk door gebruik te maken van rand- en aansluitvoegen die beantwoorden aan de regels van de kunst. Maak hiervoor gebruik van de diverse profieltypes van de Schlüter®-DILEX-reeks.

Afdichten met Schlüter®-DITRA 25
Bij een zorgvuldige afdichting van de naden van de matten en de aansluitingen op inbouwelementen en opgaande constructies kan met Schlüter®-DITRA 25 een beproefde afdichting in combinatie met de tegelbekleding worden gemaakt. Schlüter®-DITRA 25 is overeenkomstig de in Duitsland geldende afdichtingsnormen 18531-5* en 18534 inzetbaar. Waterinwerkingsklasse: W0-I tot W3-I*. Verder beschikt Schlüter®-DITRA 25 over een algemeen bouwtechnisch testcertificaat (abP). Vochtigheidsbelastingsklasse volgens ZDB: 0 tot B0 alsook A en C. Schlüter®-DITRA 25 beschikt volgens ETAG 022 (afdichting in verbinding) over een Europese vergunning (ETA = European Technical Assessment) en is gekenmerkt met een CE-markering.

Voor toepassingen waarin CE-conform of overeenkomstig de abP ( (algemeen bouwtechnisch testcertificaat) moet gewerkt worden, mag enkel voor het systeem goedgekeurde dunbedmortel worden gebruikt. De dunbedmortel en de betreffende testcertificaten kunnen worden opgevraagd via het adres vermeld in deze fiche. Bij klasse B „zwembaden’’ bevelen wij onze afdichtingsmat Schlüter®-KERDI aan (zie productfiche 8.1 Schlüter®-KERDI).

Schlüter®-DITRA 25 beschermt zo de onderliggende constructie tegen beschadiging als gevolg van binnendringend vocht en tegen agressieve stoffen. Bij de verbinding van de matten wordt afdichtingslijm Schlüter®-KERDI-COLL-L over de naden aangebracht en met een minstens 12,5 cm brede Schlüter®-KERDI-KEBA vol in de lijm erover gekleefd. Voor het afdichten van wand/ vloer-aansluitingen wordt de Schlüter®-KERDI-KEBA met de aanbevolen breedte op de vloer op Schlüter®-DITRA 25, en tegen de wand rechtstreeks op de ondergrond gelijmd.

De overlapping van de afdichtingsband moet ten minste 5 cm bedragen. Schlüter®-KERDI-KEBA leent zich ook uitstekend voor aansluitingen op vaste inbouw- elementen zoals deuren, vensters en balkonrandprofielen van metaal, hout en kunststof. Hierbij wordt eerst Schlüter®-KERDI-FIX op het kleefvlak van het inbouwelement in kwestie aangebracht. De restbreedte wordt met Schlüter®-KERDI-COLL-L volzat op de Schlüter®-DITRA 25 verlijmd. Ga eerst na of Schlüter®-KERDI-FIX compatibel is met het materiaal van de inbouwelementen.

Snij Schlüter®-DITRA 25 door ter hoogte van bestaande bewegingsvoegen of scheidingsvoegen en kleef Schlüter®-KERDI-FLEX op de naden. Ook bij flexibele randafsluitingen moet Schlüter®-KERDI-FLEX worden ingezet. Schlüter®-KERDI-KEBA komt eveneens hiervoor in aanmerking mits het voldoende los hangt. Opmerking bij vloerafvoeren: Met Schlüter®-KERDI-DRAIN en Schlüter®-KERDI-LINE werden speciale afvoersystemen voor de aansluiting aan contactafdichtingen ontwikkeld. Schlüter®-DITRA 25 kan in dit geval, bij gebruik van Schlüter®-KERDI-manchetten, snel en veilig worden aangebracht.


Uw contact bij Schlüter-Systems:

BENELUX bureau
Schlüter-Systems KG
Schotelven 28
B-2370 Arendonk
Tel. +32 (0)14 443080
Fax +32 (0)14 443081

image
Schrijf ons!

Hebt u een vraag of een suggestie?

Belangrijke aanvulling
tot onze producten en productvarianten vindt u hier:

Legenda voor de tabellen bij 'Varianten'

Voor een uniforme en duidelijke indeling van de tabellen gebruiken wij volgende symbolen en afkortingen:
image image image

= nieuwe producten

= ook leverbaar in 3 m

= radiusperforatie leverbaar  

 

Maatvoering:
H = Hoogte
L = Lengte
B = Breedte


Verpakking:
PL = Europallet
KV = Kistverpakking / doosverpakking
BV = Bundelverpakking (Voor alle profieltypes geldt een bundelverpakking van 10 stuks.)
P = Pakketverpakking
R = Rol
St. = Stuk