logo

Duurzaam onderhoudsvrije en hygiënisch nette bewegingsvoegen

Aan de randen van tegelbekledingen moeten bewegingsvoegen worden voorzien, die tot taak hebben vormveranderingen op te nemen.

Dergelijke voegen worden klassiek afgesloten met een siliconenkit. Dit noemt men vaak ook wel onderhoudsvoegen. Dit betekent: de voegkit komt regelmatig los en moet worden vernieuwd (= onderhouden). Hetzelfde geldt voor de aansluiting van douchebakken of badkuipen.

Schadensbild

De uitdaging: Loskomingen en schimmelvorming bij siliconenvoegen

Naast de losgekomen voegen zien we in met vocht belaste ruimten ook steeds weer plaatsen waar er zich schimmel op de silicone heeft gevormd.

De oplossing: bewegingsvoegprofielen van Schlüter-Systems

Met Schlüter®-DILEX-profielen kunt u bewegingsprofielen realiseren die, in tegenstelling tot een siliconenvoeg, duurzaam en onderhoudsvrij zijn. Ze worden mee verwerkt tijdens de tegelplaatsing en vast verankerd in de tegelbekleding. Een bewerking achteraf is niet meer nodig. Dilex-profielen zijn gemakkelijk te reinigen en bestand tegen schimmels en bacteriën. Schimmels en bacteriën hebben dus geen voedingsbodem.
Het regelmatig uitkrabben en vervangen van losgekomen of beschimmelde siliconenvoegen behoort dus tot het verleden.

Voor voegen aan de aansluiting tussen vloer en wand adviseren we Schlüter®-DILEX-EK en -DILEX-RF. Deze tweedelige profielen hebben een groef-/veerverbinding en kunnen verticale bewegingen tot 8 mm opvangen. Hiermee worden ook randverlagingen van ondervloerconstructies probleemloos opgevangen.
Voor een snelle en nette uitvoering van wandbinnenhoeken adviseren we de eendelige hoekprofielen Schlüter®-DILEX-EKE en -DILEX-EF. Ze hebben een bijzonder smal voegpatroon.

Voor de flexibele aansluiting van de tegelbekleding aan badkuipen en douchebakken levert Schlüter-Systems het profiel Schlüter®-DILEX-AS. Dit vormt een harmonische, gebogen overgang van de bekleding naar het inbouwelement. Tevens voorkomt het op efficiënte wijze het ontstaan van geluidsbruggen en vermindert het de overdracht van mechanische trillingen.

Photo: Schlüter-Systems

Schlüter®-DILEX-EKE /-EF

Schlüter®-DILEX-EKE /-EF is een flexibel, ééndelig hoekprofiel van gecombineerde harde en zachte kunststof voor verticale inwendige hoeken of voor wand-vloeraansluitingen. Het profiel beschikt over een geïntegreerde tegelruimte en kan worden ingezet b! niet-zwevende vloeren.
verder

Photo: Schlüter-Systems

Schlüter®-DILEX-EK/-RF

Schlüter®-DILEX-EK en -RF zijn tweedelige profielen van gecombineerde harde en zachte kunststof, met een groef-mesverbinding, voor duurzaam flexibele en onerhoudsvrije randvoegen.
verder

Photo: Schlüter-Systems

Schlüter®-DILEX-AS

Schlüter®-DILEX-AS is een flexibel aansluitprofiel voor aansluitingen aan bouwelementen zoals douchebakken, deur- en raamkozijnen.
verder

Uw contact bij Schlüter-Systems:

BENELUX bureau
Schlüter-Systems KG
Schotelven 28
B-2370 Arendonk
Tel. +32 (0)14 443080
E-mail: benelux@schlueter.de

image
Schrijf ons!

Hebt u een vraag of een suggestie?