logo

Elektrische oppervlaktemperatuurregeling aan de wand en op de vloer

Schlüter®-DITRA-HEAT-E

Voor vloeren en wanden

Vanwege hun vermogen om warmte vast te houden en gelijkmatig af te geven zijn keramiek en natuursteen niet alleen uitermate geschikt voor vloertemperatuurregeling, maar ook voor het gebruik aan de wand. Daarom hebben we de toepassingsmogelijkheden van het innovatieve Schlüter®-DITRA-HEAT-E systeem verder ontwikkeld, zodat het nu ook beschikbaar is voor temperatuurregeling van wandbekleding.

Elektrische oppervlaktemperatuurregeling op de vloer

Schlüter®-DITRA-HEAT-E is een systeem voor elektrische vloerverwarming dat zorgt voor een aangenaam warme vloer. De verwarmingskabels van Schlüter®-DITRA-HEAT-E worden in de ontkoppelingsmat gelegd op die plaatsen waar vloeroppervlakken doelgericht moeten worden verwarmd. Dankzij de flexibele temperatuurregeling en verwarmingstijden via de Schlüter-thermostaat verwarmt u met Schlüter®-DITRA-HEAT-E uw tegels waar en wanneer u wilt.

Elektrische vloertemperatuurregeling voor tegels en natuursteen

In tegenstelling tot de conventionele systemen, die werken met vooraf verlijmde verwarmingsmatten, worden de verwarmingskabels van Schlüter®-DITRA-HEAT-E in een ontkoppelingsmat geplaatst. Dit zorgt voor maximale vrijheid bij het bepalen van de te verwarmen oppervlakken. Door de barstoverbruggende eigenschappen van DITRA-HEAT-E kunnen ook kritische ondergronden, zoals houtconstructies, verse dekvloeren enz., worden bedekt zonder de tegelbekleding of verwarmingskabels te beschadigen. Natuurlijk voorkomt het gebruik van de bewezen Schlüter®-DITRA-technologie ook schade aan de bekleding als gevolg van snelle temperatuurveranderingen.

Door de uiterst lage opbouwhoogte (ontkoppelingsmat incl. verwarmingskabels slechts 5,5 mm) kan Schlüter®-DITRA-HEAT-E gemakkelijk achteraf worden aangebracht. Het systeem is daarom ideaal voor renovaties. En er is nog een voordeel: Omdat de verwarmingskabels rechtstreeks met tegellijm in de ontkoppelingsmat worden ingebed, liggen ze net onder de tegelbekleding. Zo bereikt de warmte efficiënt de juiste plaats.

Vanwege de geringe investerings- en nevenkosten is een elektrische vloertemperatuurregeling onbetwistbaar een prijsgunstige aangelegenheid.

 

Plaatsing op de vloer

Op de vloer wordt Schlüter®-DITRA-HEAT-E geplaatst met een vaste legafstand om de 3 noppen. Hierdoor wordt een warmteafgifte van 136 Watt/m² verkregen. Indien de kanten- klare sets voor een object niet passen, kunnen ze worden aangevuld met matten of rollen en verwarmingskabels in de vereiste lengte ofwel kan het object vanaf het begin individueel worden samengesteld.

Warmte vanuit de wand

Schlüter®-DITRA-HEAT-E is de innovatieve oplossing voor elektrische temperatuurregeling van wandbekledingen in keramiek of natuursteen. Doordat de verwarmingskabels van Schlüter®-DITRA-HEAT-E in de ontkoppelingsmat worden gelegd, worden specifieke comfortzones aan de wand gecreëerd die milde stralingswarmte afgeven. Temperaturen en verwarmingstijden worden flexibel en energiezuinig geregeld via de bijbehorende thermostaat.

Gerichte temperatuurregeling van wandvlakken

Ongerieflijke verwarmingselementen behoren tot het verleden. Tegenwoordig komt de aangename warmte in de badkamer vanuit de wand. Elegante tegelbekledingen verwarmen – met nauwkeurige sturing – de handdoekdroger of de binnenzijde van de buitenwand, die gevoelig is voor schimmelvorming. In kleine badkamers kan Schlüter®-DITRA-HEAT-E ook als enig systeem voor kamertemperatuurregeling worden gebruikt.

De toepassingsmogelijkheden van Schlüter®-DITRA-HEAT-E zijn echter niet beperkt tot de badkamer. Ook in woon-, eet- of werkkamers draagt wandtemperatuurregeling bij aan een gezond en aangenaam woonklimaat.

Plaatsing aan de wand

Bij wanden kan Schlüter®-DITRA-HEAT-E naar keuze worden geplaatst met een plaatsingsafstand om de 2 of 3 noppen. Hierdoor wordt een warmteafgifte van 200 of 136 Watt/m² verkregen. Indien de kant-en-klare sets voor een object niet passen, kunnen ze worden aangevuld met matten en verwarmingskabels in de vereiste lengte ofwel kan het object vanaf het begin individueel worden samengesteld.

Overtuigende argumenten:

 • zorgt voor een aangename warmte in een handomdraai
 • zones met temperatuurregeling kunnen afzonderlijk worden voorzien
 • ideaal voor renovatie dankzij de lage opbouwhoogte
 • ontkoppelt met de bewezen DITRA-technologie
 • warme tegels ook op kritische ondergronden
 • beproefde systeemcomponenten        

De voordelen van Schlüter®-DITRA-HEAT-E:

 • Aangenaam woonklimaat
  door de milde stralingswarmte en behoud van de natuurlijke kamerluchtvochtigheid.
 • Nauwkeurig regelbaar
  De comforttemperatuur kan in elke ruimte gemakkelijk en nauwkeurig worden ingesteld dankzij de digitale thermostaat. Met de nieuwe generatie thermostaten van Schlüter®- DITRA-HEAT wordt ook de regeling van de kamertemperatuur mogelijk gemaakt.
 • Prijsgunstig
  qua aankoop, installatie, onderhoud en werking.
 • Duurzaam en onderhoudsvrij
  Er treedt geen slijtage op, het systeem is vrijwel onderhoudsvrij. En het heeft bovendien een lange levensduur.
 • Gemakkelijk achteraf aan te brengen
  Snel en eenvoudig te plaatsen. Lage opbouwhoogte (ontkoppelingsmat incl. verwarmingskabels slechts 5,5 mm)
 • Gemakkelijk te integreren
  De verwarmingskabel wordt in de ontkoppelingsmat gelegd en rechtstreeks daarop worden de tegels in dunbed verlijmd. Het veeleisende egaliseren van de niet-verwarmde oppervlakken, zoals bij verwarmingsmatten, is niet nodig.
 • Praktische en volledige systemen
  Voor de gangbare ruimtesituaties biedt Schlüter-Systems praktische sets aan waarbij alle systeemcomponenten al zijn aangepast.
 • Geschikt voor allergiepatiënten
  De ruimte wordt verwarmd door milde stralingswarmte, zodat er geen allergie-opwekkende stoffen worden verspreid.
 • Snel opwarmen
  De elektrische verwarmingskabels verwarmen de keramiek- of natuursteenoppervlakken beduidend sneller dan bijvoorbeeld hydraulische verwarmingssystemen.
 • Voorkomt schimmelvorming
  Verwarmen en snel drogen aan de binnenzden van buitenwanden, bijvoorbeeld in doucheruimtes.
 • Onzichtbaar
  Aantrekkelijk keramiek of natuursteen in plaats van radiatoren.
 • Beproefde systeemcomponenten
  Schlüter®-DITRA-HEAT ontkoppelingslaag en contactafdichting met abP (algemeen bouwtechnisch testcertificaat) en Schlüter®-DITRA-HEAT-E-HK VDE geteste verwarmingskabel. Het Schlüter®-DITRA-HEAT-systeem in combinatie met verwarmingskabels mag enkel binnenshuis gebruikt worden als vloer-/wandverwarming.

 

Uw contact bij Schlüter-Systems:

BENELUX bureau
Schlüter-Systems KG
Schotelven 28
B-2370 Arendonk
Tel. +32 (0)14 443080
E-mail: benelux@schlueter.de

image
Schrijf ons!

Hebt u een vraag of een suggestie?