logo

Schlüter®-INDEC

Toepassing en functie

Schlüter-INDEC is een hoogwaardig afsluitprofiel van geanodiseerd aluminium voor uitwendige hoeken en afsluitingen van wandbetegeling. Het zichtbare oppervlak vormt een terugspringende sierrand.

Naast de decoratieve functie van het profiel worden de tegels aan de rand op een doeltreffende manier beschermd tegen schade door mechanische belasting.

Schlüter-INDEC is dus eveneens geschikt als overgangs- of aanslagprofiel onder een deur of tegen een vensterraam, waardoor rondom een schaduwvoeg ontstaat. Voor een eenvoudige en mooi gevormde verbinding van de Schlüter-INDEC-profielen aan de buitenhoeken, zijn bijpassende vormstukken verkrijgbaar.


Schlüter®-INDEC

Verwerking

  1. Schlüter-INDEC kiezen in functie van de dikte van de tegels.
  2. Daar waar de tegelbekleding wordt geplaatst, moet tegellijm met een getande lijmkam worden aangebracht. In het geval Schlüter-INDEC aan een wandhoek moet worden verwerkt, wordt eerst één wand volledig betegeld, waarna in de hoekzone van de tweede wand tegellijm wordt aangebracht.
  3. Schlüter-INDEC met het trapeziumvormig geperforeerde bevestigingsvlak in het lijmbed indrukken en juist uitlijnen.
  4. Overstrijk het trapeziumvormig geperforeerde bevestigingsvlak volledig met tegellijm.
  5. De aangrenzende tegels moeten goed worden aangedrukt en zo worden uitgelijnd dat de bovenste rand van het profiel gelijk loopt met de tegel. De tegels moeten aan het profiel vol in de tegellijm worden gelegd.
  6. Een voeg van ong. 1,5 mm moet worden vrijgelaten. De voegruimte tussen het profiel en de tegels moet volledig met voegspecie worden opgevuld.
  7. Gebruik voor gevoelige oppervlakken materiaal en gereedschap dat geen krassen of beschadigingen veroorzaakt. Vervuiling door mortel of tegellijm moet meteen worden verwijderd.

Schlüter®-INDEC

Materiaal

Schlüter-INDEC is in volgende materiaaluitvoeringen leverbaar:

  • AE = Alu. bruut mat geanodiseerd
  • ACG = Alu. chroom glanzend geanodiseerd

Materiaaleigenschappen en toepassingsgebieden:

De toepasbaarheid van het voorziene materiaaltype moet in specifieke gevallen worden getoetst aan de te verwachten chemische, mechanische of andere belastingen. Hieronder kunnen slechts enkele algemene richtlijnen worden gegeven.

Schlüter-INDEC (geanodiseerd aluminium): Het aluminium is veredeld door een anodisatielaag, die bij normaal gebruik geen veranderingen meer ondergaat. Zichtbare oppervlakken moeten worden beschermd tegen schurende of krassende belastingen. Aluminium is gevoelig voor alkalische invloeden.

Cementhoudende materialen hebben in combinatie met vocht een alkalische werking en kunnen, afhankelijk van de concentratie en de inwerkingsduur, tot corrosie leiden (vorming van aluminiumhydroxide). Daarom moet mortel- of voegmateriaal aan het zichtbare oppervlak onmiddellijk worden verwijderd en mogen vers geplaatste bekledingen niet met folie worden afgedekt. Plaats het profiel over het volledige oppervlak in de contactlaag van de tegel, zodat er geen water kan ophopen in de holle ruimten.


Schlüter®-INDEC

Opmerkingen

Schlüter-INDEC vergt geen specifieke reiniging en/of onderhoud. Voor gevoelige oppervlakken mogen geen schurende reinigingsmiddelen worden gebruikt. Beschadigingen van de anodisatielaag kunnen enkel worden hersteld door ze te overlakken.


Schlüter®-INDEC

Productoverzicht


Schlüter®-INDEC-AE


Schlüter®-INDEC-ACG


Schlüter®-INDEC/EV

* Art.-No. aanvullen met oppervlak (bijv. ED / IN 80 AE).
Oppervlakken: ACG – AE


Schlüter®-INDEC


Uw contact bij Schlüter-Systems:

BENELUX bureau
Schlüter-Systems KG
Schotelven 28
B-2370 Arendonk
Tel. +32 (0)14 443080
E-mail: benelux@schlueter.de

image
Schrijf ons!

Hebt u een vraag of een suggestie?

Belangrijke aanvulling
tot onze producten en productvarianten vindt u hier:
Metalen oppervlakken
Metalen oppervlakken

'Metalen oppervlakken In één oogopslag: van 'roestvast staal' tot 'aluminium Toscaans brons'

Legenda voor de tabellen bij 'Varianten'

Voor een uniforme en duidelijke indeling van de tabellen gebruiken wij volgende symbolen en afkortingen:
image image image image

= easycut

= easyfill

= radiusperforatie leverbaar

= ook leverbaar in 3 m

 

Maatvoering:
H = Hoogte
L = Lengte
B = Breedte


Verpakking:
PL = Europallet
KV = Kistverpakking / doosverpakking
BV = Bundelverpakking (Voor alle profieltypes geldt een bundelverpakking van 10 stuks.)
P = Pakketverpakking
R = Rol
St. = Stuk