logo

Schlüter®-KERDI-COLL-L

Toepassing en functie

Schlüter-KERDI-COLL-L is een tweecomponenten afdichtingslijm op basis van een oplosmiddelvrije acrylaatdispersie en een reactief poeder van het cementtype. Het is geschikt voor het verlijmen en afdichten van de overlappingen van Schlüter-KERDI- matten. Bovendien kunnen daarmee dichte naad- en aansluitverlijmingen van de Schlüter-KERDI-KEBA afdichtingsbanden op Schlüter-KERDI, Schlüter- DITRA, Schlüter-DITRA-HEAT en Schlüter-KERDI-BOARD alsook op de randprofielen Schlüter-BARA worden uitgevoerd.

Op deze wijze ontstaat er in combinatie met de materialen Schlüter-KERDI, Schlüter-DITRA, Schlüter-DITRA-HEAT of Schlüter-KERDI-BOARD en de bijbehorende Schlüter-KERDI-KEBA afdichtingsbanden een beproefde contactafdichting.

Schlüter-KERDI-COLL-L is een systeemcomponent van een in Duitsland vereiste vergunning. De met KERDI-COLL-L geteste Schlüter-producten die hierboven beschreven zijn, beschikken over een abP (algemeen bouwtechnisch testcertificaat) en hebben een Ü-markering.

Vochtigheidsbelastingsklassen volgens abP vindt u terug in de desbetreffende productfiches. Schlüter-KERDI-COLL-L is volgens ETAG 022 (afdichting in verbinding) een systeemcomponent van een Europese vergunning (ETA = European Technical Assessment). Bovenstaande, met KERDI-COLL- L geteste Schlüter-producten zijn voorzien van een CE-markering.


Schlüter®-KERDI-COLL-L

Verwerking

Het aanbrengen gebeurt op zuivere en droge Schlüter-KERDI-, Schlüter-DITRA of Schlüter-DITRA-HEAT-stroken/matten, Schlüter-KERDI-BOARD en Schlüter-BARA profielen. Andere ondergronden moeten worden onderzocht en geëvalueerd op basis van hun geschiktheid. Naargelang de toepassing kan Schlüter-KERDI-COLL-L in een spatelbare massa met een vlakke spaan worden aangebracht en vervolgens afgestreken met een lijmkam van 3 x 3, 3 x 4 of 4 x 4 mm. Voor het aanstrijken ervan kan een kwast of een verfrol met lamsvacht worden gebruikt.

De gebruikte materialen moeten zo snel mogelijk (vóór de huidvorming) vol en zonder holle ruimten worden samengevoegd. Het is aan te raden bij het aandrukken van Schlüter-KERDI-KEBA de vlakke zijde van de lijmkam schuin over de afdichtingsband te trekken of een aangepaste aandrukrol te gebruiken. Vermijd luchtblazen.

De gebruiks- en verwerkingsaanwijzingen in onze productfiches 8.1 Schlüter-KERDI, 6.1 Schlüter-DITRA, 6.4 Schlüter-DITRA-HEAT of 12.1 Schlüter-KERDI-BOARD moeten in acht worden genomen.

Hogere temperaturen verkorten de droogen verwerkingstijd. Bij lagere temperaturen worden ze verlengd.

De verwerkingstemperatuur moet tot aan de definitieve uitharding > 5 °C bedragen. De vers aangebrachte afdichting is tot aan de definitieve uitharding tegen vocht bv. regen te beschermen.

Open verpakkingen moeten spoedig worden verwerkt.


Schlüter®-KERDI-COLL-L

Materiaal

Schlüter-KERDI-COLL-L bestaat uit de oplosmiddelvrije acrylaatdispersie (Schlüter-KERDI-COLL-A) met een soortelijk gewicht van 1,0 kg/l en een cementair reactief poeder (Schlüter-KERDI-COLL-RL) met een bulkgewicht van 1,2 kg/l die voor de verwerking worden vermengd.


Materiaaleigenschappen en toepassingsgebieden:

Schlüter-KERDI-COLL-L kan in combinatie met Schlüter-KERDI, Schlüter-DITRA, Schlüter-DITRA-HEAT of Schlüter-KERDI-BOARD en de bijbehorende Schlüter-KERDI-KEBA afdichtingsbanden zowel in binnen- als buitentoepassingen (met uitzondering van Schlüter-KERDI-BOARD) aan wanden en op vloeren worden gebruikt. De toepasbaarheid van het materiaal moet in specifieke gevallen worden getoetst aan de te verwachten chemische, mechanische of andere belastingen.

De verpakkingen zijn samengesteld voor een spatelbare massa uit 1,75 kg (grote pot) of 0,75 kg (kleine pot) acrylaatdispersie Schlüter-KERDI-COLL-A en 2,5 kg (grote pot) of 1,1 kg (kleine pot) reactief poeder Schlüter-KERDI-COLL-RL. Dat stemt overeen met een mengverhouding van 1:1,4.

Om een strijkbare massa te verkrijgen, mag de mengverhouding worden aangepast tot maximaal 1:1. In dit geval dient de hoeveelheid reactief poeder (Schlüter-KERDI-COLL- RL) te worden verminderd.


Schlüter®-KERDI-COLL-L

Veiligheidsvoorschriften

Schlüter-KERDI-COLL-L bevat cement dat in combinatie met vochtigheid alkalisch reageert. Bij de verwerking moet contact met de huid en de ogen worden vermeden door geschikte veiligheidshandschoenen en een veiligheidsbril te dragen.

Bij contact met de ogen moet men de ogen grondig spoelen met water en een arts raadplegen. Schlüter-KERDI-COLL-L buiten het bereik van kinderen bewaren.


Schlüter®-KERDI-COLL-L

Producten


Schlüter®-KERDI-COLL-L

Schlüter®-KERDI-COLL-L beschikt over een langere verlijmbaarheidstijd en vergemakkelijkt daardoor de verwerking bij verhoogde omgevingstemperaturen.

Schlüter®-KERDI-COLL-L


Schlüter®-KERDI-COLL-L


Schlüter®-KERDI-COLL-L

Informatie

Productoverzicht:

Schlüter®-KERDI-COLL-L

 • Leveringseenheid: 4,25 kg (groot) tweecomponenten afdichtingslijm
  In combipack bestaande uit:
  1,75 kg acrylaatdispersie Schlüter®-KERDI-COLL-A
  2,50 kg reactief poeder Schlüter®-KERDI-COLL-RLL
 • Verwerkingstijd: (20/30 °C) ong. 90/60 min.

 

Technische gegevens

 • Uithardingstijd: (20 °C) ong. 2 uur aan de lucht, ong. 4 uur onder Schlüter®-KERDI-KEBA
 • Opslag: droog en vorstvrij, ong. 12 maanden in de originele gesloten verpakking

  Kenmerken volgens
 • GISCODE: reactief poeder ZP1, acrylaatdispersie D1

Schlüter®-KERDI-COLL-L

Film(en)

Hier vindt u alle beschikbare films over onze producten en de toepassingsgebieden.


Schlüter-KERDI-SHOWER-LT/-LS voor inloopdouches met lijnafvoergoot
Balkonopbouw: tegels plaatsen met drainage, afdichting en ontkoppeling
Balkonopbouw A.6: losse plaatsing van natuursteen op dunbed-mortelpunten
Balkonopbouw: losse plaatsing van natuursteen op mortel-ringen met drainage
Uw contact bij Schlüter-Systems:

BENELUX bureau
Schlüter-Systems KG
Schotelven 28
B-2370 Arendonk
Tel. +32 (0)14 443080
E-mail: benelux@schlueter.de

image
Schrijf ons!

Hebt u een vraag of een suggestie?

Belangrijke aanvulling
tot onze producten en productvarianten vindt u hier:

Legenda voor de tabellen bij 'Varianten'

Voor een uniforme en duidelijke indeling van de tabellen gebruiken wij volgende symbolen en afkortingen:
image image image image

= easycut

= easyfill

= radiusperforatie leverbaar

= ook leverbaar in 3 m

 

Maatvoering:
H = Hoogte
L = Lengte
B = Breedte


Verpakking:
PL = Europallet
KV = Kistverpakking / doosverpakking
BV = Bundelverpakking (Voor alle profieltypes geldt een bundelverpakking van 10 stuks.)
P = Pakketverpakking
R = Rol
St. = Stuk