logo

Schlüter®-KERDI-DRAIN

Toepassing en functie

Schlüter®-KERDI-DRAIN is een vloerafvoersysteem voor een eenvoudige en betrouwbare aansluiting van contactafdichtingen op het rioleringsnetwerk. Volgens het normblad van ZDB (Zentralverband Deutsches Baugewerbe – de Duitse bouwfederatie) gelden ze als erkende regel van de techniek.

Op de brede trapeziumvormig geperforeerde en met een vlies beklede kleefflens van het dunbed-opzetstuk wordt de Schlüter®-KERDI- manchet als dichte aansluiting op de hechtende oppervlakteafdichting verlijmd. De Schlüter®-KERDI-DRAIN afvoersystemen zijn modulair opgebouwd en kunnen voor elke toepassing individueel worden samengesteld. Verschillende roosterdesigns kunnen met verschillende verticale of horizontale afvoerbehuizingen met of zonder stankafsluiter worden gecombineerd. Met Schlüter®-KERDI-DRAIN-STYLE zijn er verschillende designafdekkingen in combinatie met een vrijwel onzichtbaar inlegframe beschikbaar.

Schlüter®-KERDI-DRAIN-BASE is een zeer laag opgebouwde vloerafvoer, geschikt voor inbouw in klassieke of met Schlüter®-KERDI-SHOWER vloerelementen gerealiseerde inloopdouches. Voor Schlüter®-KERDI-DRAIN zijn voor de inbouw van een afvoersysteem complete sets in 3 uitvoeringen beschikbaar.

Schlüter®-KERDI-DRAIN-R10 GT is een stankafsluiter incl. siliconen afsluitklep voor alle 100 x 100 mm rooster/frame-sets. Deze kan worden gebruikt in plaats van de tweedelige stankafsluiter en voorkomt geurvorming, die bij weinig gebruikte afvoersystemen (in gastenbadkamers, vakantiewoningen etc.) kan ontstaan door het uitdrogen van de stankafsluiter. Met een afvoercapaciteit van min. 0,4/s (volgens DIN EN 1253) kan de droge stankafsluiter daar ook permanent de standaard stankafsluiter vervangen.

De bijgevoegde onderhoudsinstructie moet worden opgevolgd.


Schlüter®-KERDI-DRAIN

Verwerking van Schlüter®-KERDI-DRAIN met afvoerbehuizing

 1. De Schlüter®-KERDI-DRAIN afvoerbehuizing (a) wordt in de draagconstructie ingebouwd en aangesloten op het afwateringsnetwerk (fig. 1).
 2. Daarna kan er eventueel contactgeluidsen/ of thermische isolatie worden gelegd (fig. 2).
 3. Na het verwijderen van het beschermdeksel (fig. 3) wordt het Schlüter®-KERDI-DRAIN dunbed-opzetstuk (b) naargelang de vloeropbouwhoogte ingekort (fig. 4), op de afvoerbehuizing geplaatst (fig. 6) en ingedrukt (evt. smeervet gebruiken). Opmerking bij fig. 6: Om de hoogtebewegingen bij bekledingen met isolatie op te vangen, moet het dunbed-opzetstuk worden ingekort zodat het de afvoerbehuizing niet raakt.
 4. Daarna wordt de dekvloer zó ingebouwd dat de trapeziumvormig geperforeerde flens van het Schlüter®-KERDI-DRAIN dunbed-opzetstuk (b) in één vlak ligt met de bovenzijde van de dekvloer.
 5. Door de Schlüter®-KERDI-manchet (c) te verlijmen met de afdichtingslijm Schlüter®-KERDI-COLL-L wordt een dichte overgang naar het dekvloeroppervlak gerealiseerd (fig. 7). Werk de aansluitende oppervlakteafdichting af met Schlüter®-KERDI of spatelbare afdichting waarbij de manchet voldoende moet worden overlapt. Bij gebruik van Schlüter®-DITRA als oppervlakteafdichting moet u deze eerst aanbrengen tot aan de geperforeerde rand van het opzetstuk. Daarna moet u de Schlüter®-KERDI-manchet, overlappend met de Schlüter®-DITRA mat, vastlijmen over het hele oppervlak. Om de Schlüter®-KERDI-manchet te verlijmen, is de afdichtingslijm Schlüter®-KERDI-COLL-L geschikt.
 6. Als bekledingsmateriaal kunnen coatings of tegels worden geplaatst. De hoogte van het rooster (e) moet door het instellen van de hoogte-instelring (d) en ondervulling met mortel zó worden geregeld dat hij op gelijke hoogte met de bekleding komt te liggen (fig. 8). Omdat de onderbouw van het rooster (e) een kleinere diameter heeft dan het dunbed-opzetstuk (b), kan de positie van het rooster worden aangepast aan het voegpatroon van een tegelbekleding.


Opmerking:
Schlüter®-KERDI-DRAIN kan ook in houtconstructies worden ingebouwd. Details hierover zijn verkrijgbaar op aanvraag.


kerdi-drain_NL_installation


Verwerking van Schlüter®-KERDI-DRAIN-BASE

 1. De Schlüter®-KERDI-DRAIN-BASE afvoerbehuizing (a) wordt gemonteerd op de draagconstructie (evt. met gebruik van een geschikte contactgeluidsisolatie) en aangesloten op het afwateringsnetwerk. Hiervoor moet evt. het bijbehorende verloopstuk DN 40/50 (b) worden gebruikt.
 2. De dekvloer wordt zodanig ingebouwd dat de trapeziumvormig geperforeerde flens van het Schlüter®-KERDI-DRAIN dunbed-opzetstuk (c) in één vlak ligt met de bovenzijde van de dekvloer (fig. 1).
 3. Door de Schlüter®-KERDI-manchet (d) te verlijmen met de afdichtingslijm Schlüter®-KERDI-COLL-L wordt een dichte overgang naar het dekvloeroppervlak gerealiseerd. Werk de aansluitende oppervlakteafdichting af met Schlüter®-KERDI of spatelbare afdichting waarbij de manchet voldoende moet worden overlapt. Bij gebruik van Schlüter®-DITRA als oppervlakteafdichting moet u deze eerst aanbrengen tot aan de geperforeerde rand van het opzetstuk. Daarna moet u de Schlüter®-KERDI-manchet, overlappend met de Schlüter®-DITRA mat, vastlijmen over het hele oppervlak. Om de Schlüter®-KERDI-manchet te verlijmen, is de afdichtingslijm Schlüter®-KERDI-COLL-L geschikt. Bij het inbouwen van de Schlüter®-KERDI-DRAIN-BASE, in combinatie met de Schlüter®-KERDI-SHOWER (fig. 2), moet u de desbetreffende inbouwhandleiding volgen.
 4. Als bekledingsmaterialen kunnen coatings of tegels worden geplaatst (bekledingsdikten 3 - 15 mm). De hoogte van het rooster moet – zonder gebruik van glijmiddel – zó worden geregeld door het indrukken van het roestvaststalen rooster (fig. 3) en door ondervulling met mortel (fig. 4), dat het op gelijke hoogte met de bekleding komt te liggen.
 5. Voor ingebruikname moet het roestvaststalen rooster worden losgeschroefd en de juiste positie van de stankafsluiter worden gecontroleerd door deze aan te drukken (fig. 5; evt. O-ring voorzien van glijmiddel).

Opmerking: Schlüter®-KERDI-DRAIN-BASE kan ook in houtconstructies worden ingebouwd. Details hierover zijn verkrijgbaar op aanvraag.


Opmerkingen Schlüter®-KERDI-DRAIN-BASE vergt geen speciale verzorging of onderhoud. Oppervlakken uit roestvast staal die worden blootgesteld aan de buitenlucht of aan agressieve invloeden, moeten nu en dan met een zacht reinigingsmiddel worden schoongemaakt. Een regelmatige reiniging zorgt er niet alleen voor dat het roestvast staal mooi blijft, maar vermindert ook de kans op corrosie. Voor alle reinigingsmiddelen geldt dat ze geen zout- en vloeizuren mogen bevatten. Om de afvoerbehuizing en de afwateringsbuis te reinigen, kunnen het roestvaststalen rooster en de stankafsluiter worden verwijderd.

Verwerking van Schlüter®-KERDI-DRAIN-BASE

Verwerking Schlüter®-KERDI-DRAIN dunbed-vloerafvoer

 1. Na het plaatsen van eventuele contactgeluids- en/of thermische isolatie wordt de dunbed-vloerafvoer (a) overeenkomstig de vloeropbouwhoogte geplaatst en aangesloten op de afwatering.
 2. Daarna wordt de dekvloer zó ingebouwd dat de trapeziumvormig geperforeerde flens van het Schlüter®-KERDI-DRAIN opzetstuk (fig. 1) in één vlak ligt met de bovenzijde van de dekvloer.
 3. Door de Schlüter®-KERDI-manchet (b) te verlijmen met de afdichtingslijm Schlüter®-KERDI-COLL-L wordt een dichte overgang naar het dekvloeroppervlak gerealiseerd (fig. 2). Werk de aansluitende oppervlakteafdichting af met Schlüter®- KERDI of spatelbare afdichting waarbij de manchet voldoende moet worden overlapt. Bij gebruik van Schlüter®-DITRA als oppervlakteafdichting moet u deze eerst aanbrengen tot aan de geperforeerde rand van de afvoer. Daarna moet u de Schlüter®-KERDI-manchet, overlappend met de Schlüter®-DITRA mat, vastlijmen over het hele oppervlak. Om de Schlüter®-KERDI-manchet te verlijmen, is de afdichtingslijm Schlüter®-KERDI-COLL-L geschikt.
 4. Als bekledingsmateriaal kunnen coatings of tegels (fig. 3) worden geplaatst.


Opmerking: Schlüter®-KERDI-DRAIN kan ook in houtconstructies worden ingebouwd. Details hierover zijn verkrijgbaar op aanvraag.

Opmerkingen
Schlüter®-KERDI-DRAIN vergt geen speciale verzorging of onderhoud. Oppervlakken uit roestvast staal die worden blootgesteld aan de buitenlucht of aan agressieve invloeden, moeten nu en dan met een zacht reinigingsmiddel worden schoongemaakt. Een regelmatige reiniging zorgt er niet alleen voor dat het roestvast staal mooi blijft, maar vermindert ook de kans op corrosie. Voor alle reinigingsmiddelen geldt dat ze geen zout- en vloeizuren mogen bevatten. Om de afvoerbehuizing en de afwateringsbuis te reinigen, kunnen het roestvaststalen rooster en de stankafsluiter worden verwijderd.

Verwerking Schlüter®-KERDI-DRAIN tegeldrager

 1. Na het verlijmen van de Schlüter®- KERDI-manchet met de afdichtingslijm KERDI-COLL-L kan de plaatsing van de bekleding beginnen. Als bekledingsmateriaal kunnen tegels of natuursteen worden geplaatst.
 2. Tegeldrager met voet en hoogteinstelring. De dunbed-vloerafvoer wordt voorzien van dunbedmortel (fig. 1a). Het roestvaststalen frame met schroefgaten wordt in de uitsparingen van de hoogte- instelring geplaatst (fig. 2a) en in de dunbedmortel ingewerkt (fig. 3a). Tegeldrager met voet en geïntegreerde stankafsluiter. Het roestvaststalen rooster met voet wordt in het dunbed-opzetstuk geplaatst (fig. 1b), voorzien van een ondervulling met dunbedmortel (fig. 2b) en daarna ingedrukt tot de maximale diepte (fig. 3b).
 3. Na het inbrengen van de afstandhouder kan de plaatsing van de bekleding beginnen. De bekleding moet direct naast de afstandhouder op het frame worden gelegd (fig. 4). Na het verwijderen van de afstandhouder moeten mortelresten worden verwijderd.
 4. De tegeldrager wordt voorzien van dunbedmortel (fig. 5) en verlijmd met een passende bekleding van 8,2 x 8,2 cm (fig. 6), zodat rondom een gleuf voor waterafvoer ontstaat van minstens 5 mm (fig. 7).


Opmerking: Voor een correcte snede moet het bekledingsmateriaal eventueel met een natzaagmachine op maat worden gesneden en moeten de randen worden afgebraamd. Volg hier ook de inbouwhandleiding van de afvoerbehuizing.


Schlüter®-KERDI-DRAIN-MSB: Afwatering op twee niveaus

 1. Het afvoersysteem Schlüter®-KERDI-DRAIN (a) wordt in de draagconstructie ingebouwd en aangesloten op het afwateringsnetwerk.
 2. Voor het plaatsen van de afdichtingsstrook moet de roestvaststalen flensring (b) worden gedemonteerd. Vervolgens wordt de afdichtingsstrook aangebracht en uitgesneden volgens de grootte van de aansluitflens. De bijbehorende drainagemanchet Schlüter®-TROBA-PLUS (c) kan hiervoor als snijpatroon worden gebruikt. Na het plaatsen van de afdichtingsstrook wordt de roestvaststalen flensring opnieuw gemonteerd en vast geschroefd.
 3. Plaats nu het geperforeerde inloopelement (d) in de aansluitflens. Vervolgens wordt de bijbehorende Schlüter®-TROBA-PLUS 8 darinagemanchet volgens de uitsparingen op de aansluitflens gelegd. Het Schlüter®-KERDI-DRAIN (e) dunbed- opzetstuk wordt ingekort naargelang de latere constructiehoogte en over het geperforeerde inloopelement geschoven.
 4. Daarna wordt de dekvloer zó ingebouwd dat de trapeziumvormig geperforeerde flens van het Schlüter®-KERDI-DRAIN dunbed-opzetstuk (e) in één vlak ligt met de bovenzijde van de dekvloer.
 5. Door de Schlüter®-KERDI-manchet (f) te verlijmen met de afdichtingslijm Schlüter®-KERDI-COLL-L wordt een dichte overgang naar het dekvloeroppervlak gerealiseerd. Werk de aansluitende oppervlakteafdichting af met Schlüter®-KERDI of spatelbare afdichting waarbij de manchet voldoende moet worden overlapt. Bij gebruik van Schlüter®-DITRA als oppervlakteafdichting moet u deze eerst aanbrengen tot aan de geperforeerde rand van het opzetstuk. Daarna moet u de Schlüter®-KERDI-manchet, overlappend met de Schlüter®-DITRA mat, vastlijmen over het hele oppervlak. Om de Schlüter®-KERDI-manchet te verlijmen, is de afdichtingslijm Schlüter®-KERDI-COLL-L geschikt.
 6. Als bekledingsmateriaal kunnen coatings of tegels worden geplaatst. De hoogte van het rooster (h) moet door het instellen van de hoogte-instelring (g) en ondervulling met mortel zodanig worden geregeld dat het op gelijke hoogte met de bekleding komt te liggen. Omdat de voet van het rooster (h) een kleinere diameter heeft dan het dunbed-opzetstuk (e), kan de positie van het rooster worden aangepast aan het voegpatroon van een tegelbekleding.


Opmerking: Volgens de richtlijnen voor platte daken moet bij dakoppervlakken met rondlopende wering een veiligheidsoverloop worden voorzien.

Hiervoor kunt u onze Schlüter®-KERDI-DRAIN-SP-E spuwer uit roestvast staal gebruiken.


  Schlüter®-KERDI-DRAIN

  Materiaal

  De afvoerbehuizingen worden naargelang het type vervaardigd uit zeer slagvast polypropyleen (PP) of acrylonitril-butadieen-styreen (ABS). Het dunbed-opzetstuk bestaat uit acrylonitril-butadieen-styreen(ABS) met een kleefflens waarvan het oppervlak met een vlies is bekleed.

  De Schlüter®-KERDI-manchet is een barstoverbruggende afdichtingsmat van zacht polyethyleen (PE) die aan beide zijden voorzien is van een speciaal vliesweefsel voor een doeltreffende verankering in de tegellijm. Deze dient voor een betrouwbare aansluiting van het dunbedopzetstuk op de contactafdichting op de vloer.

  Zo ontstaan er in combinatie met de afdichtingssystemen Schlüter®-KERDI, Schlüter®-DITRA, Schlüter®-DITRA-HEAT, Schlüter®-KERDI-BOARD en Schlüter®-KERDI-SHOWER en de bij het systeem behorende afdichtingslijmen Schlüter®-KERDI-COLL-L resp. Schlüter®-KERDI-FIX beproefde contactafdichtingen met aansluitende afwatering. Schlüter®-KERDI-DRAIN is een systeemcomponent overeenkomstig de in Duitsland geldende afdichtingsnorm DIN 18534 en beschikt in combinatie met de hierboven genoemde Schlüter-systemen over een abP (algemeen bouwtechnisch testcertificaat). De vochtigheidsbelastingsklasse volgens abP zijn te vinden in de desbetreffende productfiches.

  Schlüter®-KERDI-DRAIN is volgens ETAG 022 (afdichting in verbinding) een systeemcomponent met Europese vergunning (ETA = European Technical Assessment). Bovengenoemde, met KERDI-DRAIN gekeurde Schlüter-producten zijn met een CE-markering gekenmerkt. Het roestvaststalen rooster is vervaardigd uit V2A (materiaaltype 1.4301 = AISI 304) en is ook leverbaar in roestvast staal V4A (materiaaltype 1.4404 = AISI 316L).

  Materiaaleigenschappen en toepassingsgebieden:
  De afvoerbehuizingen, dunbed-opzetstukken en afdekkingen zijn volgens DIN EN 1253 - afvoerputten voor gebouwen - ingedeeld onder klasse K3. Dit zijn oppervlakken zonder rollend verkeer, bijv. in natte ruimten in woningen, bejaardentehuizen, hotels, scholen, gemeenschappelijke wasbakken en douches, op terrassen, loggia’s en balkons.

  Afvoersystemen die in vorstgevoelige omgevingen worden ingebouwd, mogen niet voorzien zijn van een stankafsluiter. Wanneer toch een stankafsluiter vereist is, moet deze op een vorstvrije plaats worden geplaatst, bijv. in het gebouw.

  De horizontale afvoerbehuizing van de vloerafvoerset KD BH 50 GV beschikt over een toevoer en een afvoer. De toevoer is in de fabriek voorzien van een deksel. Aan deze toevoer kan bijv. een wastafel worden aangesloten om ervoor te zorgen dat de stankafsluiter regelmatig bijgevuld wordt. Roosters van roestvast staal 1.4301 (V2A) of 1.4404 (V4A) zijn bijzonder geschikt voor toepassingen die niet alleen vragen om een hoge mechanische belastbaarheid, maar die ook bestand zijn tegen chemicaliën, bijv. door zure of alkalische stoffen, reinigingsmiddelen of strooizout. Afhankelijk van de te verwachten belasting kan voor het rooster tussen de legeringen materiaal 1.4301 of 1.4404 worden gekozen. Bij hogere belastingen, bijv. in zwembaden (zoet water), adviseren wij het gebruik van 1.4404. Ook roestvast staal van materiaaltype 1.4404 is niet bestand tegen elke chemische belasting, bijv. zout- en vloeizuur, of bepaalde chloor- en bronwaterconcentraties. Dit geldt in bepaalde gevallen ook voor zoutwater- zwembaden. Bijzondere te verwachten belastingen moeten daarom steeds vooraf worden gecontroleerd.


  Schlüter®-KERDI-DRAIN

  Opmerking

  Schlüter®-KERDI-DRAIN / -KERDI-DRAIN-BASE vergt geen speciale verzorging of onderhoud. Oppervlakken uit roestvast staal die worden blootgesteld aan de buitenlucht of aan agressieve invloeden, moeten nu en dan met een zacht reinigingsmiddel worden schoongemaakt.

  Indien nodig kan reinigingspolish voor roestvast staal Schlüter®-CLEAN-CP worden gebruikt.

  Een regelmatige reiniging zorgt er niet alleen voor dat het roestvast staal mooi blijft, maar vermindert ook de kans op corrosie. Voor alle reinigingsmiddelen geldt dat ze geen zout- en vloeizuren mogen bevatten.

  Om de afvoerbehuizing en de afwateringsbuis te reinigen, kunnen het roestvaststalen rooster en de stankafsluiter worden verwijderd.


  Schlüter®-KERDI-DRAIN

  Productcombinaties

  Hier vindt u alle combinatiemogelijkheden voor roosters/frames en vloerafvoersets.

  Schlüter®-KERDI-DRAIN is er met of zonder stankafsluiter, geschikt voor horizontale of verticale waterafvoer en om zowel binnenshuis als buitenshuis te gebruiken. U kunt kiezen uit een groot aanbod roosterdesigns en afvoervarianten!

   


  Schlüter®-KERDI-DRAIN

  Losse stukken/Sets

  Hier vindt u ook details voor bij zondere oplossingen, vervanging of verwisseling.


  Schlüter®-KERDI-DRAIN-STYLE

  Schlüter®-KERDI-DRAIN-STYLE roosters zn elegante design-afdekkingen uit geborsteld roestvast staal zonder frame die in bestaande installaties geplaatst kunnen worden als vervangstuk. De design-afdekkingen zn verkrgbaar in de uitvoeringen FLORAL, CURVE en PURE.

  Schlüter®-KERDI-DRAIN-STYLE

  Opmerking:
  De afdekkingen zijn alleen binnen de respectieve frame-designs verwisselbaar.

  L x B = cm overeenkomstig de framegrootte.


  Schlüter®-KERDI-DRAIN-R10 GT is een stankafsluiter met siliconen afsluitklep voor alle rooster-/ frame-sets van 10 x 10 cm. Hij kan in weinig gebruikte afvoersystemen (bijv. vakantiehuizen) in plaats van de standaard stankafsluiter worden gebruikt en voorkomt stankvorming als gevolg van een eventueel uitgedroogde stankafsluiting. Met zijn afvoercapaciteit van min. 0,4 l/s kan hij de standaard stankafsluiter ook vervangen.

  Schlüter®-KERDI-DRAIN-R 10 GT


  Schlüter®-KERDI-LINE-GTM

  Schlüter®-KERDI-LINE-GTM is een siliconen afsluitklep als vervanging/reserveonderdeel voor Schlüter®-KERDI-DRAIN-R10 GT en Schlüter®-KERDI-LINE-GTO.

  Schlüter®-KERDI-LINE-GTM


  Schlüter-KERDI-DRAIN-BASE

  Schlüter®-KERDI-DRAIN-BASE is een afvoerbehuizing voor de combinatie met het opzetstuk KD BV 100.

  Schlüter-KERDI-DRAIN-BASE


  Schlüter®-KERDI-DRAIN roosters

  Roosters zonder frame voor de vervanging of erwisseling in bestaande installaties.

  Schlüter®-KERDI-DRAIN roosters

  Opmerking:
  De afdekkingen zijn alleen binnen de respectieve frame-designs verwisselbaar.

  L x B = cm overeenkomstig de framegrootte.


  Schlüter®-KERDI-DRAIN-R / -RL

  Schlüter®-KERDI-DRAIN-R / -RL zijn renovatieroosters die bij saneringen in de tegelbekleding boven bestaande bodemafvoeren kunnen worden ingewerkt.

  Schlüter®-KERDI-DRAIN-R / -RL

  Afvoerrooster voor inbouw bij renovaties op bestaande bodemafvoeren.


  Schlüter-KERDI-DRAIN-R / -RL

  Afvoerrooster voor inbouw bij renovaties op bestaande bodemafvoeren, die aan een verticaal doorlopende afvoerbuis zijn aangesloten.


  Schlüter®-KERDI-DRAIN-MSB

  Raccord d’étanchéité pour bandes bitumineuses et PVC.

  Schlüter®-KERDI-DRAIN-MSB


  Schlüter®-KERDI-DRAIN-KD 10 SF

  Schlüter®-KERDI-DRAIN-KD 10 SF is een vuilopvangzeef die het schoonmaken van bodemafvoeren vergemakkelijkt.

  Schlüter®-KERDI-DRAIN-KD 10 SF


  Schlüter-KERDI-DRAIN KD 15 3


  Schlüter®-KERDI-DRAIN-KD 10

  Schlüter®-KERDI-DRAIN-KD 10


  Schlüter®-KERDI-DRAIN-BS

  Schlüter®-KERDI-DRAIN-BS is een toegelaten brandwerend inzetstuk dat samen met de bodemafvoerset KD BAV 50 GVB een brandoverdracht tussen verdiepingen voorkomt.   

  Schlüter®-KERDI-DRAIN-BS


  Schlüter®-KERDI-DRAIN-ZBS

  Schlüter®-KERDI-DRAIN-ZBS is een doorgangsafdichting met brandwerende functie. Ze dient ook als cementstabilisatie, samen met de bodemafvoerset KD BAV 50 GVB, als brandwerende dichting van het boorgat en verhindert de vorming van geluidsbruggen.   

  Schlüter®-KERDI-DRAIN-ZBS


  Sets Schlüter®-KERDI-DRAIN<a name='2'></a>

  Schlüter®-KERDI-DRAIN sets zijn complete sets voor de inbouw van vloerafwateringssystemen voor de functionele aansluiting op contactafdichtingen met Schlüter®-KERDI of soortgelijke afdichtingssystemen in binnentoepassingen. De sets zijn in drie varianten verkrijgbaar.

  Sets Schlüter®-KERDI-DRAIN<a name='2'></a>

  KD 10 H40 GV ED1 S bevat:

  • horizontale dunbedvloerafvoer Schlüter®-KERDI-DRAIN-BASE DN 40/50 (afvoercapaciteit 0,4 l/s), min. opbouwhoogte 75 (70) mm
  • rooster-/framecombinatie met designrooster 1 van roestvast staal met schroeven in 10 x 10 cm
  • rooster met stankafsluiter en lipafdichting

   

  KD 10 V50 GV ED1 S bevat:

  • verticale dunbedvloerafvoer Schlüter®-KERDI-DRAIN DN 50 (afvoercapaciteit 0,6 l/s)
  • geïntegreerde stankafsluiter
  • rooster-/framecombinatie met designrooster 1 van roestvast staal met schroeven in 10 x 10 cm
  • incl. frameverlenging, hoogteregeling en vuilopvangzeef

   

  KD 10 V50 GV ED3 bevat:

  • verticale dunbedvloerafvoer Schlüter®-KERDI-DRAIN DN 50 (afvoercapaciteit 0,6 l/s)
  • geïntegreerde stankafsluiter
  • rooster-/framecombinatie met designrooster 3 van geborsteld roestvast staal met schroeven in 10 x 10 cm
  • incl. frameverlenging, hoogteregeling en vuilopvangzeef

  Schlüter®-KERDI-DRAIN

  Film(en)

  Hier vindt u alle beschikbare films over onze producten en de toepassingsgebieden.

   


  Schlüter®-KERDI-DRAIN


  Schlüter®-KERDI-DRAIN

  Veelgestelde vragen

  Andere afdichtingssystemen

  Kunnen ook andere afdichtingssystemen worden aangesloten?

  Antwoord inlassen

  Het gebruik van andere afdichtingssystemen (zoals bijvoorbeeld zwevende afdichtingen) is mogelijk, maar ze mogen geen oplosmiddelen bevatten.

  Afwateringsprestaties

  Welke afwateringsprestatie kan worden bereikt met de verschillende afloopoplossingen Schlüter®-KERDI-DRAIN of Schlüter®-KERDI-LINE?

  Antwoord inlassen

  • Schlüter®-KERDI-LINE-H DN 40: 0,5 l/sec.
  • Schlüter®-KERDI-LINE-H DN 50: 0,6 l/sec.
  • Schlüter®-KERDI-LINE-V GSE: 1,0 l/sec.
  • Schlüter®-KERDI-LINE V GE: 0,8 l/sec.
  • Schlüter®-KERDI-DRAIN DN 40 horizontaal zonder GV: 0,4 l/sec.
  • Schlüter®-KERDI-DRAIN DN 50 horizontaal met GV: 0,6 l/sec.
  • Schlüter®-KERDI-DRAIN DN 50/70 horizontaal met GV: 0,8 l/sec.
  • Schlüter®-KERDI-DRAIN DN 50 horizontaal zonder GV: 1,4 l/sec.
  • Schlüter®-KERDI-DRAIN DN 50 verticaal met GV / met onderbouw: 0,6 l/sec. / 0,8 l/sec.
  • Schlüter®-KERDI-DRAIN DN 50 verticaal zonder GV: 1,4 l/s

  Buitenhuistoepassingen

  Kunnen de bodemaflopen ook buiten worden gebruikt?

  Antwoord inlassen

  De bodemaflopen zonder reukafsluiters kunnen zonder beperking buiten worden gebruikt. Voor bodemaflopen met reukafsluiters moet de reukafsluiter worden weggenomen als de afloop buiten wordt gebruikt. Schlüter-Systems is de enige producent die de reukafsluiter monteert in het rooster-frameset, waardoor deze uitneembaar is.

  Bodembekleding

  Kan ik de afwateringssystemen ook gebruiken bij een bodembekleding met een bijzonder beperkte laagdikte?

  Antwoord inlassen

  Bij de lijnafwatering is technisch een laagdikte van minstens 5 mm noodzakelijk. Bij puntaflopen kan de roostereenheid volledig worden verzonken.
  Uw contact bij Schlüter-Systems:

  BENELUX bureau
  Schlüter-Systems KG
  Schotelven 28
  B-2370 Arendonk
  Tel. +32 (0)14 443080
  E-mail: benelux@schlueter.de

  image
  Schrijf ons!

  Hebt u een vraag of een suggestie?

  Belangrijke aanvulling
  tot onze producten en productvarianten vindt u hier:
  Metalen oppervlakken
  Metalen oppervlakken

  'Metalen oppervlakken In één oogopslag: van 'roestvast staal' tot 'aluminium Toscaans brons'

  Legenda voor de tabellen bij 'Varianten'

  Voor een uniforme en duidelijke indeling van de tabellen gebruiken wij volgende symbolen en afkortingen:
  image image image image image

  = nieuwe producten

  = easycut

  = easyfill

  = radiusperforatie leverbaar

  = ook leverbaar in 3 m

   

  Maatvoering:
  H = Hoogte
  L = Lengte
  B = Breedte


  Verpakking:
  PL = Europallet
  KV = Kistverpakking / doosverpakking
  BV = Bundelverpakking (Voor alle profieltypes geldt een bundelverpakking van 10 stuks.)
  P = Pakketverpakking
  R = Rol
  St. = Stuk