logo

Schlüter®-KERDI-DRAIN

Toepassing en functie

Schlüter®-KERDI-DRAIN is een vloerafvoersysteem voor een eenvoudige en betrouwbare aansluiting van contactafdichtingen op het rioleringsnetwerk. Volgens het normblad van ZDB (Zentralverband Deutsches Baugewerbe – de Duitse bouwfederatie) gelden ze als erkende regel van de techniek.

Op de brede trapeziumvormig geperforeerde en met een vlies beklede kleefflens van het dunbed-opzetstuk wordt de Schlüter®-KERDI- manchet als dichte aansluiting op de hechtende oppervlakteafdichting verlijmd. De Schlüter®-KERDI-DRAIN afvoersystemen zijn modulair opgebouwd en kunnen voor elke toepassing individueel worden samengesteld. Verschillende roosterdesigns kunnen met verschillende verticale of horizontale afvoerbehuizingen met of zonder stankafsluiter worden gecombineerd. Met Schlüter®-KERDI-DRAIN-STYLE zijn er verschillende designafdekkingen in combinatie met een vrijwel onzichtbaar inlegframe beschikbaar.

Schlüter®-KERDI-DRAIN-BASE is een zeer laag opgebouwde vloerafvoer, geschikt voor inbouw in klassieke of met Schlüter®-KERDI-SHOWER vloerelementen gerealiseerde inloopdouches. Voor Schlüter®-KERDI-DRAIN zijn voor de inbouw van een afvoersysteem complete sets in 3 uitvoeringen beschikbaar.

Schlüter®-KERDI-DRAIN-R10 GT is een stankafsluiter incl. siliconen afsluitklep voor alle 100 x 100 mm rooster/frame-sets. Deze kan worden gebruikt in plaats van de tweedelige stankafsluiter en voorkomt geurvorming, die bij weinig gebruikte afvoersystemen (in gastenbadkamers, vakantiewoningen etc.) kan ontstaan door het uitdrogen van de stankafsluiter. Met een afvoercapaciteit van min. 0,4/s (volgens DIN EN 1253) kan de droge stankafsluiter daar ook permanent de standaard stankafsluiter vervangen.

De bijgevoegde onderhoudsinstructie moet worden opgevolgd.


Uw contact bij Schlüter-Systems:

BENELUX bureau
Schlüter-Systems KG
Schotelven 28
B-2370 Arendonk
Tel. +32 (0)14 443080
Fax +32 (0)14 443081

image
Schrijf ons!

Hebt u een vraag of een suggestie?

Belangrijke aanvulling
tot onze producten en productvarianten vindt u hier:
Metalen oppervlakken
Metalen oppervlakken

'Metalen oppervlakken In één oogopslag: van 'roestvast staal' tot 'aluminium Toscaans brons'

Legenda voor de tabellen bij 'Varianten'

Voor een uniforme en duidelijke indeling van de tabellen gebruiken wij volgende symbolen en afkortingen:
image image image

= nieuwe producten

= ook leverbaar in 3 m

= radiusperforatie leverbaar  

 

Maatvoering:
H = Hoogte
L = Lengte
B = Breedte


Verpakking:
PL = Europallet
KV = Kistverpakking / doosverpakking
BV = Bundelverpakking (Voor alle profieltypes geldt een bundelverpakking van 10 stuks.)
P = Pakketverpakking
R = Rol
St. = Stuk