logo

Opbergruimtes en planchetten in de badkamer – hygiënisch, handig en elegant

Met Schlüter-KERDI-BOARD-N en Schlüter-SHELF opbergruimtes en planchetten in de badkamer realiseren

Met de voorgevormde inbouwelementen Schlüter-KERDI-BOARD-N kunt u snel praktische nissen in uw badkamer creëren.

Tegels zijn de ideale wandbekleding in uw badkamer. Nissen en planchetten zorgen daarbij voor een opgeruimd geheel.

Een nis in de wand bij het bad of in de douche is een handige opbergruimte die bovendien eenvoudig schoon te maken is. Echter, het maken van een nis kan voor veel werk zorgen. Het materiaal moet op maat worden gezaagd en alle hoeken moeten apart worden afgedicht. Dankzij de Schlüter-KERDI-BOARD-N behoort dit tot het verleden.

Wandnissen met en zonder tussenvlak

Schlüter-KERDI-BOARD-N zijn voorgevormde nissen die kunnen worden betegeld. Dankzij de Schlüter-KERDI-laag zijn ze al perfect afgedicht en hoeven ze alleen nog maar in de wand te worden aangebracht. Als u de voorkeur geeft aan een nis met twee niveaus, dan hebt u de keuze tussen twee verschillende nissen met een te betegelen tussenvlak. Of hebt u liever een aflegruimte in metaal? Ook dat is geen probleem. In dat geval is de Schlüter-SHELF-N iets voor u. Dit planchet van geborsteld roestvast staal of structuur-gecoat aluminium wordt tijdens het aanbrengen van de tegels in de nis geplaatst.

Stabiele bevestiging zonder boren

Praktische eyecatcher: de planchetten van Schlüter-SHELF passen bij de afvoerroosters in STYLE-design.

Met metalen planchetten creëert u ook zonder nissen fraaie opbergruimtes in de badkamer. Vaak moeten hiervoor gaten in de tegels of voegen worden geboord of er wordt voor gelijmde bevestigingen of zuignappen gekozen die slecht houden. Schlüter-SHELF is echter een doucheplanchet dat zonder boren kan worden gemonteerd en toch stevig vast zit. Schlüter-SHELF-W wordt tijdens het plaatsen van de wandtegels gemonteerd, waarbij de tegels de bevestigingsflenzen volledig bedekken. Het planchet is daarmee onopvallend aangebracht en is toch bestand tegen hoge belastingen.

Eenvoudige inbouw, ook na het betegelen

Hoekplanchetten zijn ideaal voor het opbergen van verzorgingsproducten in kleine doucheruimtes. De Schlüter-SHELF-E is een hoekplanchet dat ook naderhand nog in de voegen van tegelwanden kan worden geplaatst. De Schlüter-SHELF-E kunt u echter ook tijdens het betegelen plaatsen.

Planchetten voor elke stijl

Twee verschillende materiaaluitvoeringen, vijf elegante designs

De Schlüter-SHELF-planchetten passen dankzij de verschillende kleuren bij elke stijl. Klassieke elegantie met de Schlüter-SHELF-planchetten van geborsteld roestvast staal, ofwel de structuur-gecoate aluminium planchetten, verkrijgbaar in acht kleuren:

  • ivoor
  • crème
  • beigegrijs
  • steengrijs
  • brons
  • donker antraciet
  • zuiver wit mat
  • grafietzwart mat

Dankzij deze verscheidenheid aan kleuren kunt u de planchetten optisch laten overgaan in het tegel- of voegenbeeld.

Bovendien hebt u de keuze tussen de designvarianten FLORAL, CURVE, PURE, SQUARE en WAVE.

Het design kan desgewenst ook worden gecombineerd met de inloopdouche: bijvoorbeeld met de afvoerputjes Schlüter®-KERDI-DRAIN-STYLE of de lijnafvoergoten Schlüter®-KERDI-LINE-STYLE.

Uw badkamer vormt zo een eenheid.

De hoekplanchet Schlüter-SHELF-E is in drie geometrische vormen leverbaar. Bovendien kunnen ze naderhand worden geplaatst. zoom
De Schlüter-SHELF is verkrijgbaar in geborsteld roestvast staal of in structuur-gecoat aluminium in de kleuren ivoor, donkerantraciet en steengrijs. zoom
U kunt kiezen uit de designs FLORAL, CURVE, PURE, SQUARE en WAVE en u heeft de mogelijkheid om de Schlüter-SHELF met de bijpassende afvoerroosters te combineren. zoom
De Schlüter-SHELF-W wordt geplaatst wanneer de wand wordt betegeld. De bevestigingsflenzen zorgen ervoor dat het planchet stevig vast blijft zitten. zoom
De Schlüter-SHELF-N is een planchet voor de KERDI-BOARD-N nissen en leverbaar in roestvast staal en aluminium. zoom

Meer informatie over onze producten voor wandnissen en planchetten voor de badkamer vindt u hier:

Photo: Schlüter-Systems

Schlüter®-SHELF

Niet alleen in de douche ziet Schlüter-SHELF er goed uit. Het planchet met het elegante STYLE-design biedt overal praktische aflegruimtes, waar tegels worden geplaatst of reeds aanwezig zijn.
verder

Photo: Schlüter-Systems

Schlüter®-KERDI-BOARD

Schlüter-KERDI-BOARD is een multifunctionele tegelplaatsingsondergrond voor muren, die tevens de afdichting kan vormen in combinatie met de tegelbekleding en bovendien als constructieplaat geschikt is voor talrijke toepassingsgebieden.
verder

Photo: Schlüter-Systems

Schlüter®-KERDI-LINE

Schlüter-KERDI-LINE is een meerdelig, lineair afvoersysteem om inloopdouches met keramische tegels, natuursteen of andere bekledingen te realiseren.
verder

Photo: Schlüter-Systems

Schlüter®-KERDI-DRAIN

Schlüter®-KERDI-DRAIN is een vloerafwateringssysteem voor de functionele aansluiting aan contactafdichtingen met Schlüter®-KERDI of andere soortgelijke systemen.
verder

Uw contact bij Schlüter-Systems:

BENELUX bureau
Schlüter-Systems KG
Schotelven 28
B-2370 Arendonk
Tel. +32 (0)14 443080
E-mail: benelux@schlueter.de

image
Schrijf ons!

Hebt u een vraag of een suggestie?