logo

Schlüter®-KERDI-DS, contactafdichting en dampscherm

Wellness voor gebouwen

De sterk toenemende wellness-cultuur biedt talloze nieuwe en aantrekkelijke toepassingen voor tegels en natuursteen. Maar een stoombad en warmwaterbad stellen ook hoge eisen aan de constructie van de bekleding. Het gebouw moet worden beschermd tegen schade van binnendringend vocht in dampvormige toestand. Met Schlüter®-KERDI-DS wordt in Utrecht voor het eerst een product voorgesteld dat tegelijk fungeert als contactafdichting en dampscherm, en onmiddellijk kan worden betegeld.
Ontwerpers en verwerkers van wellness-toepassingen staan vaak voor een dilemma: de tot nu toe verkrijgbare dampschermstroken zijn niet geschikt voor directe betegeling, terwijl uitstrijkbare of spatelbare systemen op basis van epoxyhars, die goed met tegels kunnen worden bekleed, maximaal een SD-waarde van 50 m halen, zodat ze in het beste geval dampremmend zijn.
Het nieuwe dampscherm Schlüter®-KERDI-DS lost dit probleem op. Dit is een innovatieve verdere ontwikkeling van de contactafdichtingsmat Schlüter®-KERDI, die sinds de introductie in 1987 een uitstekende reputatie heeft verworven. Ook hier gaat het om een polyethyleenmat in het typische Schlüter-oranje, die aan beide zijden voorzien is van een vliesweefsel.
Het nieuwe product is met 0,5 mm meer dan dubbel zo dik en speciaal bedoeld voor gebruik als dampscherm en contactafdichting in wellness- of commerciële toepassingen met grote dampvormige vochtbelasting.
Dankzij zijn materiaalsterkte heeft KERDI-DS een SD-waarde van > 100 m, wat betekent dat het product ten opzichte van waterdamp een afschermende werking heeft die overeenkomt met een luchtlaag van 100 m.


De mat wordt aangebracht in een geschikte, hydraulisch bindende dunbedmortel (lijmkam 3x3 of 4x4), waarin Schlüter®-KERDI-DS volledig wordt gedrukt, zodat er via het verankerende vlies een optimale hechting wordt verkregen. Dankzij de dikte van 0,5 mm is het aan te bevelen de verschillende stroken stoot tegen elkaar te leggen. De naden worden minstens 125 mm bedekt met de afdichtingsband Schlüter®-KERDI-KEBA. Maar ook een overlapping van minstens 5 cm is toegelaten. Als lijm voor de naden en aansluitingen wordt de bij het systeem behorende afdichtingslijm Schlüter®-KERDI-COLL-L gebruikt.
Schlüter®-KERDI-DS heeft een bouwtechnische vergunning voor de belastingsklassen A en C. Het product is dus ook geschikt voor gebruik in commerciële omgevingen met belasting door chemicaliën.


Met Schlüter®-KERDI-DS biedt de fabrikant als enige een oplossing aan voor de sterk toenemende wellness-sector, waarvoor dit product dankzij de combinatie van zijn eigenschappen als afdichting en dampscherm perfect geschikt is. De snelle verwerking zonder lange wachttijden en de talrijke aanvullende systeemartikelen worden als bijkomende pluspunten vermeld. Van de buismanchet tot het KERDI-DRAIN afvoerputje biedt Schlüter-Systems op maat gemaakte systeemoplossingen voor talloze detailpunten.

Uw contact bij Schlüter-Systems:

BENELUX bureau
Schlüter-Systems KG
Schotelven 28
B-2370 Arendonk
Tel. +32 (0)14 443080
E-mail: benelux@schlueter.de

image
Schrijf ons!

Hebt u een vraag of een suggestie?