logo

Schlüter®-SHOWERPROFILE-S / -R

Toepassing en functie

Schlüter®-SHOWERPROFILE-S is een tweedelig afschotprofiel voor de bekleding van de zijkanten, die bij het bouwen van de douchevloer met 2% helling en een lijnafvoergoot ontstaan. Het afschotprofiel met een zichtbaar vlak van geborsteld roestvast staal is aan de achterzijde voorzien van een vlies voor de verankering in de tegellijm en wordt in de U-vormige gleuf van het draagprofiel uit hard pvc gestoken. Het profiel is als zijdelingse wand- of vloerovergang te gebruiken. Het kunststof draagprofiel is voor bekledingsdikte van de douchevloer van 3 mm tot 22 mm in 6 trappen leverbaar. Het in de extra lengten van 120 cm en 200 cm leverbare afschotprofiel heeft aan de smalle kant een hoogte van 6 mm tot 10 mm en een afschot van 2% (per 10 cm = 2 mm). De vereiste profielhoogte en –lengte wordt door het inkorten aan de smalle en/of brede kant van het profiel bereikt. De hoogte is bovendien variabel door het profiel dieper of juist minder diep in de U-gleuf te schuiven.

Schlüter®-SHOWERPROFILE-R is een tweedelig wandaansluitprofiel van geborsteld roestvast staal voor de bekleding van de resterende openstaande wandruimte aan de lijnafvoergoot, dat veroorzaakt wordt door de helling. Aan de achterzijde is het profiel voorzien van een vlies voor de verankering in de tegellijm. Dankzij de tweedelige opbouw kan Schlüter®-SHOWERPROFILE-R in toepassingen van 23 tot 45 mm (in twee uitvoeringen) traploos in de hoogte worden aangepast. Het profiel is in de lengten 100 en 140 cm leverbaar en kan op de vereiste lengte worden ingekort.


Schlüter®-SHOWERPROFILE-S/ -R

Verwerking

Schlüter®-SHOWERPROFILE-S  

  1. Het op de vereiste lengte gesneden draagprofiel wordt met het geperforeerde bevestigingsvlak op de vloer in de vooraf aangebrachte tegellijm gedrukt en uitgelijnd.
  2. De vereiste lengte en hoogte van het afschotprofiel (vooraan: lage hoogte, achteraan: grote hoogte) wordt gemeten. Er dient rekening te worden gehouden met de insteekdiepte van de U-gleuf.
  3. Het afschotprofiel wordt op de vereiste lengte ingekort, zodat de juiste hoogte wordt bereikt. Opmerking: Door het inkorten aan de smalle en/of brede profielkant wordt de vereiste hoogte uit het lange profiel uitgesneden. Aan de achterkant van het op maat gesneden afschotprofiel wordt tegellijm aangebracht. Daarna wordt deze in het U-draagprofiel gestoken, aangedrukt en op de vloer of de wand uitgelijnd. De beschermfolie moet voor de plaatsing worden verwijderd.

 

Schlüter®-SHOWERPROFILE-R

  1. De lengte en de hoogte van de af te dekken openstaande wandruimte wordt bepaald en het profiel wordt op de gewenste lengte ingekort.
  2. Schlüter®- SHOWERPROFILE-R wordt op de juiste hoogte in elkaar gestoken.
  3. De van vlies voorziene achterkant wordt voorzien van voldoende dunbedmortel en het profiel wordt tegen de tegels geplaatst. De beschermfolie moet voor de plaatsing worden verwijderd.

Schlüter®-SHOWERPROFILE-S / -R

Materiaal

Schlüter®-SHOWERPROFILE-S en - R bestaan uit roestvast staal V4A (materiaal 1.4404 = AISI 316L) en zijn aan de achterzijde voorzien van een vlies voor de verankering in de tegellijm. Het draagprofiel van de Schlüter®SHOWERPROFILE-S bestaat uit hard pvc-regeneraat. Het zichtbare vlak van het profiel is voorzien van een beschermfolie

Materiaaleigenschappen en toepassingsgebieden:
De bruikbaarheid van de profielen bij chemische of mechanische belastingen dient voor specifieke toepassingen te worden gecontroleerd. Het afschotprofiel Schlüter®-SHOWERPROFILE-S van roestvast staal V4A (materiaal 1.4404 = AISI 316L) is vooral geschikt wanneer er hoge mechanische of speciale chemische belastingen verwacht worden. Ook roestvast staal is niet bestand tegen alle chemische aantastingen zoals zout- en fluorwaterstofzuur, of bepaalde chloor- en zoutconcentraties, die mogelijk in reinigingsmiddelen of ook in zwembaden voorkomen. Speciale te verwachten belastingen moeten daarom vooraf worden opgehelderd.


Schlüter®-SHOWERPROFILE-S/ -R

Opmerkingen

Schlüter®-SHOWERPROFILE-S / -R hebben geen speciale verzorging of onderhoud nodig. Vuil moet bij het reinigen van de bekleding met behulp van een geschikt reinigingsmiddel worden verwijderd. De zichtbare vlakken van het profiel beginnen na een behandeling met chroompolish of een vergelijkbaar product te glanzen.

Oppervlakken van roestvast staal, die blootgesteld worden aan de atmosfeer of aan agressieve invloeden, moeten nu en dan met een mild reinigingsmiddel worden gereinigd.

Een regelmatige reiniging zorgt er niet alleen voor dat het roestvast staal mooi blijft, maar voorkomt ook corrosie. Voor alle reinigingsmiddelen geldt dat ze vrij moeten zijn van zoutzuur en fluorwaterstofzuur.

Vermijd contact met andere metalen zoals normaal staal, omdat dit tot roestvorming kan leiden. Dat geldt ook voor gereedschap zoals plamuurmessen of staalwol om bijvoorbeeld mortelresten te verwijderen. Voor gevoelige oppervlakken mogen geen schurende reinigingsmiddelen worden gebruikt. Indien nodig is de rvspolish Schlüter®-CLEAN-CP leverbaar.


Schlüter®-SHOWERPROFILE-S/ -R

Producten


Schlüter®-SHOWERPROFILE-S/ -R

Schlüter®-SHOWERPROFILE-S is een afschotprofiel uit roestvast staal geborsteld met 2 % helling voor de bekleding van de zijkanten van de inloopdouche. Op de achterzijde van het profiel is een vlies aangebracht voor een goede verankering in de tegellijm. Voor de vloerbevestiging wordt een bij het systeem horend draagprofiel uit hard-PVC in verschillende hoogtes met U-vormige gleuf gebruikt. Voor de hoogteaanpassing wordt het te lange afschotprofiel aan de lage en/of hoge zijde indien nodig ingekort. Het afschotprofiel kan links of rechts voor de vloerovergang of onder de tegels van een zijwand worden gebruikt.

Schlüter®-SHOWERPROFILE-S/ -R

H = hoogte draagprofiel
SPS 50 is geschikt voor tegeldikten van 6 – 9 mm

Afschotprofiel 120 cm: H2 = 30 mm, H1 = 6 mm
Afschotprofiel 160 cm: H2 = 38 mm, H1 = 6 mm
Afschotprofiel 200 cm: H2 = 46 mm, H1 = 6 mm


Product Image Tables 32923

H = hoogte draagprofiel
SPS 100 is geschikt voor tegeldikten van 10 – 18 mm

Afschotprofiel 120 cm: H2 = 34 mm, H1 = 10 mm
Afschotprofiel 160 cm: H2 = 42 mm, H1 = 10 mm
Afschotprofiel 200 cm: H2 = 50 mm, H1 = 10 mm


SHOWERPROFILE-SPS 125

H = hoogte draagprofiel
SPS 125 is geschikt voor tegeldikten van 12,5 – 20 mm

Afschotprofiel 120 cm: H2 = 34 mm, H1 = 10 mm
Afschotprofiel 160 cm: H2 = 42 mm, H1 = 10 mm
Afschotprofiel 200 cm: H2 = 50 mm, H1 = 10 mm


Schlüter®-SHOWERPROFILE-R

Schlüter®-SHOWERPROFILE-R is een wandaansluitprofiel voor de bekleding van de resterende openstaande wandruimte aan de lijnafvoergoot, dat veroorzaakt wordt door de helling. Het zichtbare vlak van het profiel bestaat uit roestvast staal geborsteld. Aan de achterzijde is het profiel voorzien van een vlies voor de verankering in de tegellijm. Dankzij de tweedelige opbouw kan Schlüter®-SHOWERPROFILE-R in toepassingen van ca. 23 tot 45 mm (in twee uitvoeringen) traploos in de hoogte worden aangepast.

Schlüter®-SHOWERPROFILE-R


Schlüter®-SHOWERPROFILE-S/ -R Grafiken


Schlüter®-SHOWERPROFILE-S/ -R

Schlüter®-SHOWERPROFILE-S / -R

Film(en)

Hier vindt u alle beschikbare films over onze producten en de toepassingsgebieden.

 


Douchetegels met lijnafwatering: wandinbouw
Douche betegelen met lijnafvoergoot: middeninbouw
Uw contact bij Schlüter-Systems:

BENELUX bureau
Schlüter-Systems KG
Schotelven 28
B-2370 Arendonk
Tel. +32 (0)14 443080
E-mail: benelux@schlueter.de

image
Schrijf ons!

Hebt u een vraag of een suggestie?

Belangrijke aanvulling
tot onze producten en productvarianten vindt u hier:
Metalen oppervlakken
Metalen oppervlakken

'Metalen oppervlakken In één oogopslag: van 'roestvast staal' tot 'aluminium Toscaans brons'

Legenda voor de tabellen bij 'Varianten'

Voor een uniforme en duidelijke indeling van de tabellen gebruiken wij volgende symbolen en afkortingen:
image image image

= nieuwe producten

= ook leverbaar in 3 m

= radiusperforatie leverbaar  

 

Maatvoering:
H = Hoogte
L = Lengte
B = Breedte


Verpakking:
PL = Europallet
KV = Kistverpakking / doosverpakking
BV = Bundelverpakking (Voor alle profieltypes geldt een bundelverpakking van 10 stuks.)
P = Pakketverpakking
R = Rol
St. = Stuk