logo

Trapprofielen voor inbouw achteraf

Uiterlijk wanneer de kinderen de eerste stapjes zetten, groeit de trap met tegel- of natuursteenbekleding uit tot een potentieel gevaar. De alternatieve oplossingen: afbreken en opnieuw opbouwen of verlijmen van profielen.

Met Schlüter®-TREP-EK en Schlüter®-TREP-GK heeft Schlüter-Systems achteraf inbouwbare trapprofielen ontwikkeld.

Met deze profielen kan ook achteraf een hoge tredeveiligheid worden gerealiseerd: Schlüter®-TREP-EK is geclassificeerd met R10 V4 en Schlüter®-TREP-GK met R 11 en dus bijvoorbeeld ook geschikt voor inbouw in scholen, kindertuinen en omkleedzones.

 

De montage gebeurt snel en eenvoudig: met de montagelijm Schlüter®-KERDI-FIX of een geschikte epoxyharslijm wordt het trapprofiel gewoon op de trederanden gelijmd. Niet alleen het groefprofiel van het stapvlak bij Schlüter®-TREP-EK of de mineraalkorreling bij Schlüter®-TREP-GK verhogen de veiligheid, maar ook het optische contrast van de trederand.

Door de profielen achteraf te verlijmen, zijn Schlüter®-TREP-EK en Schlüter®-TREP-GK uitstekend geschikt voor renovaties, met name wanneer de trapbekleding, afgezien van de beschadigde randen, nog in perfecte staat verkeert. Daarbij bedekken Schlüter®-TREP-EK en Schlüter®-TREP-GK ook de gevoelige rand van de tegel- of natuursteenbekleding, waardoor deze doeltreffend beschermd is tegen slagschade.
Hoogwaardig roestvrij staal geeft de profielen het nodige weerstandsvermogen, ook tegen agressieve reinigingsmiddelen. Het metallieke oppervlak verzekert bovendien een aantrekkelijk uitzicht. De profielen van de TREP-familie zijn leverbaar in drie lengtes: 2,50 meter, 1,50 meter en 1 meter.

 

Photo: Schlüter-Systems

Schlüter®-TREP-E/-EK/-EFK

Schlüter®-TREP-E is een roestvaststalen trapprofiel met een antislip profilering.
Schlüter®-TREP-EK is een trapprofiel van roestvast staal met een antislip profilering voor veilige en aantrekkelijke traptreden. Het kan achteraf worden gelijmd op met tegels of natuursteen bezette treden.
Schlüter®-TREP-Schlüter®-TREP-EFK is een trapprofiel uit roestvast staal met een speciale antislip profilering voor veilige en mooi gevormde treden.
verder

Photo: Schlüter-Systems

Schlüter®-TREP-G /-GL /-GK /-GLK

Schlüter®-TREP-G is een trapprofiel uit roestvast staal geborsteld met een ingelijmd, antislip loopvlak. Schlüter®-TREP-GK is een trapprofiel uit roestvast staal geborsteld met een ingelijmd, antislip loopvlak. Het kan achteraf worden gelijmd op met tegels of natuursteen bezette treden.
verder

Uw contact bij Schlüter-Systems:

BENELUX bureau
Schlüter-Systems KG
Schotelven 28
B-2370 Arendonk
Tel. +32 (0)14 443080
E-mail: benelux@schlueter.de

image
Schrijf ons!

Hebt u een vraag of een suggestie?