logo

Schlüter®-TROBA-PLUS/-PLUS-G

Toepassing en functie

Schlüter®-TROBA-PLUS is een betrouwbare en duurzaam functionerende oppervlaktedrainage, die horizontaal op met afschot aangebrachte afdichtingen wordt gelegd. Het is opgebouwd uit een gesloten polyethyleenfolie met aan één kant noppen, waarop een filtervlies is aangebracht. Bij Schlüter®-TROBA-PLUS 8G is er in plaats van een filtervlies een gaas met een maasbreedte van ca. 2 x 2 mm opgelijmd.

De noppenzijde met filtervlies/gaas waarop de bekledingsconstructie komt, werkt over de volledige oppervlakte als een drainagelaag (capillair passieve drainage) met een uitzonderlijk hoge waterafvoercapaciteit. Schlüter®-TROBA-PLUS beschermt tegelijk de afdichting in de vorm van een gesloten polyethyleenstrook. De dicht bij elkaar staande noppen, die de vorm hebben van stompe kegels, zijn bestand tegen zeer hoge drukbelastingen. De open ruimte tussen de noppenbaan en het filtervlies/gaas vormt een warmte- en contactgeluidsisolerende luchtlaag die de afdichting extra beschermt tegen schadelijke thermische belastingen. Hierdoor wordt een gelijkmatige en vlakke spreiding van de belasting boven de afdichting verkregen.

Schlüter®-TROBA-PLUS 8 en 8G verhogen de bekledingsconstructie over de volledige oppervlakte met 8 mm, Schlüter®-TROBA-PLUS 12 met 12 mm.

Kleine fouten in het afdichtingsafschot, zoals bijvoorbeeld oneffenheden of verhogingen aan overlappingen die tot opstuwend water kunnen leiden, worden hiermee doeltreffend overbrugd. Grote oneffenheden kunnen vóór het plaatsen van de Schlüter®-TROBA-PLUS met kant-en-klare mortel gelijkgemaakt worden.


Uw contact bij Schlüter-Systems:

BENELUX bureau
Schlüter-Systems KG
Schotelven 28
B-2370 Arendonk
Tel. +32 (0)14 443080
Fax +32 (0)14 443081

image
Schrijf ons!

Hebt u een vraag of een suggestie?

Belangrijke aanvulling
tot onze producten en productvarianten vindt u hier:

Legenda voor de tabellen bij 'Varianten'

Voor een uniforme en duidelijke indeling van de tabellen gebruiken wij volgende symbolen en afkortingen:
image image image

= nieuwe producten

= ook leverbaar in 3 m

= radiusperforatie leverbaar  

 

Maatvoering:
H = Hoogte
L = Lengte
B = Breedte


Verpakking:
PL = Europallet
KV = Kistverpakking / doosverpakking
BV = Bundelverpakking (Voor alle profieltypes geldt een bundelverpakking van 10 stuks.)
P = Pakketverpakking
R = Rol
St. = Stuk