logo
Heute steht in unserem Foyer ein Modell.

Het model in de foyer houdt de herinnering aan deze schitterende commerciële uitvinding levend.

Het idee met het profiel

De tijd altijd een stap voor!

Een model dat aan de receptie staat van ons hoofdkantoor in Iserlohn (Duitsland). Dat is het voorwerp waar alles mee begon voor Schlüter®-SCHIENE. De Florentijnse tegel bracht Werner Schlüter midden de jaren zeventig op het idee van een profiel. Dat profiel leende zich uitstekend als optisch elegante afsluiting voor deze nogal "ingewikkelde" tegel.

Het idee van het profiel valt perfect samen met de nieuwe ontwikkelingen in de tegelsector en de bouwchemie. Ten gevolge van de oliecrisis tijdens de jaren zeventig ondergaat de werkwijze voor het bakken van de tegels immers een grondige verandering.

Het vervaardigen van hoek- en randelementen blijkt namelijk niet of nauwelijks mogelijk met deze nieuwe werkwijze. Daarbij komt dat de tegels niet langer op een mortelbed worden gelegd, maar met speciale lijm worden bevestigd. De afsluitranden van de tegels komen daardoor vrij te liggen, wat betekent dat ze niet beschermd zijn.

Het profiel werkt zich al gauw op als een optimale randbescherming die tegelijkertijd gezien mag worden! Geen wonder dat de Schlüter®-SCHIENE stilaan de wereld verovert. Het is een product dat het begin betekent van een lange reeks succesvolle producten en systemen waarmee SCHLÜTER-SYSTEMS zich opwerkt tot de grootste en innovatiefste fabrikant van de sector.

Hierna volgt de kroniek van de meest markante gebeurtenissen:

Deze inhoud is helaas niet beschikbaar op uw apparaat.


 

Schlüter-Systems video: Innovaties met profielen
Uw contact bij Schlüter-Systems:

BENELUX bureau
Schlüter-Systems KG
Schotelven 28
B-2370 Arendonk
Tel. +32 (0)14 443080
E-mail: benelux@schlueter.de

image
Schrijf ons!

Hebt u een vraag of een suggestie?