logo

Schlüter®-KERDI-LINE-VARIO

Toepassing en functie

Schlüter-KERDI-LINE-VARIO is een variabel, meerdelig, lineair afvoersysteem om inloopdouches met keramische tegels of natuursteen te realiseren.

De tweedelige horizontale afvoereenheid van KERDI-LINE-VARIO bestaat uit een afvoerbehuizing en een afvoeradapter. De afvoerbehuizing bestaat op zijn beurt weer uit een zeer vlakke, 360° draaibare golfvormige afvoer, waarbij een stankafsluiter in de behuizing is geïntegreerd. Door de golfvormige constructie stroomt het water snel door de afvoer, waardoor een zelfreinigend effect wordt bereikt.

De afvoeradapter met geïntegreerde Schlüter-KERDI-FLEX-manchet wordt waterdicht met een af fabriek voorziene dichting in de golfvormige afvoer geschoven en met een klemring vastgezet. Door de klemring los te draaien kan de golfvormige afvoer 360° worden gedraaid zodat de afwatering aan elke aansluitsituatie ter plaatse kan worden aangepast.

Voor KERDI-LINE-VARIO zijn er twee designs van afwateringsprofielen verkrijgbaar. Deze kunnen naar wens worden ingekort, ze zijn in hoogte verstelbaar en worden af fabriek met 2 passende eindkapjes geleverd.

Schlüter-KERDI-LINE-VARIO COVE is een 120 cm lang en inkortbaar, hol afwateringsprofiel, met een zichtbare afvoersleuf met een breedte van slechts 8 mm en een lengte van 140 mm. Deze is verkrijgbaar uit geborsteld roestvast staal V4A of uit poedergecoat aluminium met TRENDLINE-oppervlak.

Schlüter-KERDI-LINE-VARIO WAVE is een 120 cm lang en inkortbaar, W-vormig afwateringsprofiel met een afvoersleuf van 14 mm breed en 140 mm lang, welke met een elegant, afneembaar element afgedekt wordt. Ook deze is verkrijgbaar in geborsteld roestvast staal V4A of in poedergecoat aluminium met TRENDLINE-oppervlak.

 

De af fabriek aan de afvoeradapter geïntegreerde en flexibele KERDI-manchet dient voor de betrouwbare aansluiting van de goot op de contactafdichting, zowel op de vloer als tegen de wand. De manchet wordt tijdens de montage door de transparante beschermingsafdekking beschermd.

Zo ontstaan er in combinatie met de afdichtingssystemen Schlüter-KERDI, Schlüter-DITRA 25, Schlüter-DITRA-HEAT of Schlüter-KERDI-BOARD en de bij het systeem behorende afdichtingslijmen Schlüter- KERDI-COLL-L resp. Schlüter-KERDI-FIX beproefde contactafdichtingen met aansluitende lineaire afwatering. KERDI-LINE is een systeemcomponent overeenkomstig de in Duitsland geldende afdichtingsnorm DIN 18534 en beschikt in combinatie met de hierboven genoemde Schlüter-systemen over een abP (algemeen bouwtechnisch testcertificaat).

De vochtigheidsbelastingsklassen volgens abP zijn te vinden in de desbetreffende productfiches. Schlüter-KERDI-LINE is volgens ETAG 022 (afdichting in verbinding) een systeemcomponent met Europese vergunning (ETA = European Technical Assessment). Bovengenoemde, met KERDI-LINE gekeurde Schlüter-producten, zijn met een CE-markering gekenmerkt.

 

Opmerking:

Bij KERDI-LINE-VARIO is vanwege de variabele afvoermogelijkheden een dekvloer met afschot vereist. De dekvloer moet met DITRA 25 (zie productfiche 6.1) of DITRA-HEAT (zie productfiche 6.4) aan het oppervlak worden afgedicht. Als systeemaanvulling kan gebruik worden gemaakt van Schlüter-SHOWERPROFILE-S en -R (zie productfiche 14.1) voor de vloerof de wandaansluiting. De schuine zijkanten worden met de afschotprofielen SHOWERPROFILE-S afgewerkt. De wanden moeten met KERDI worden afgedicht (zie productfiche 8.1) of er moet met KERDI-BOARD (zich productfiche 12.1) een afdichting worden gemaakt.


Uw contact bij Schlüter-Systems:

BENELUX bureau
Schlüter-Systems KG
Schotelven 28
B-2370 Arendonk
Tel. +32 (0)14 443080
Fax +32 (0)14 443081

image
Schrijf ons!

Hebt u een vraag of een suggestie?

Belangrijke aanvulling
tot onze producten en productvarianten vindt u hier:
Metalen oppervlakken
Metalen oppervlakken

'Metalen oppervlakken In één oogopslag: van 'roestvast staal' tot 'aluminium Toscaans brons'

Legenda voor de tabellen bij 'Varianten'

Voor een uniforme en duidelijke indeling van de tabellen gebruiken wij volgende symbolen en afkortingen:
image image image

= nieuwe producten

= ook leverbaar in 3 m

= radiusperforatie leverbaar  

 

Maatvoering:
H = Hoogte
L = Lengte
B = Breedte


Verpakking:
PL = Europallet
KV = Kistverpakking / doosverpakking
BV = Bundelverpakking (Voor alle profieltypes geldt een bundelverpakking van 10 stuks.)
P = Pakketverpakking
R = Rol
St. = Stuk