logo

Schlüter®-BARA-RK

Toepassing en functie

Schlüter-BARA-RK is een randprofiel voor het begrenzen van de vrije randen van bekledingsconstructies op balkons en terrassen. BARA-RK garandeert een optisch zuivere afsluiting van de randen en beschermt de vrije randen van de dekvloer tegen weer en wind en tegen beschadiging. De vooruitspringende druiprand dekt de open voeg van de onder de lastverdelingslaag gelegde oppervlaktedrainage Schlüter-TROBA-PLUS af.

BARA-RK wordt tijdens het storten van de dekvloer met het trapeziumvormig geperforeerde vlak vol in de dekvloer ingebed, waarbij het mortelbed over de bovenste rand van het profiel wordt afgereid. 

Tussen de afdichting en de dekvloer moet Schlüter-TROBA-PLUS als oppervlaktedrainage worden gelegd, zodat er zich geen water kan ophopen in de dekvloerlaag. 

Wanneer Schlüter-DITRA in de vloerconstructie wordt toegepast, moet de cementdekvloer 3 mm onder de bovenste rand van het profiel worden afgereid. Schlüter-DITRA ontkoppelt de tegelbekleding van de cementdekvloer en vangt zo de spanningen op tussen de dekvloer en de tegels, die ontstaan door onderling afwijkende vormveranderingen, veroorzaakt door o.a. temperatuurverschillen. Verder vormt Schlüter-DITRA in combinatie met de tegelbekleding een contactafdichting aan de oppervlakte. 
 


Schlüter®-BARA-RK

Verwerking

  1. Schlüter-BARA-RK wordt aan de randzone op de juiste hoogte op een mortellaag vastgedrukt en uitgelijnd. Voor binnen- en buitenhoeken staan geprefabriceerde hoekvormstukken ter beschikking. De uiteinden van de profielen moeten met een tussenafstand van ongeveer 5 mm kops op elkaar aansluiten en worden met elkaar verbonden door er verbindingselementen op te klikken.
  2. Hoog de balkon-/terrasoppervlakken zó met specie op dat er een wapening (Anti-Corrosions-Bescherming-net) kan worden ingewerkt, waarbij het wapeningsnet het bevestigingsvlak van het profiel moet overlappen.
  3. Als lastverdelingslaag wordt een cementdekvloer met een minimale vereiste dikte aangebracht, dat met de nodige helling over de bovenste rand van BARA-RK wordt afgereid. Om de ontkoppelings- en contactafdichtingsmat Schlüter-DITRA in te bouwen, moet de cementdekvloer 3 mm onder de bovenste rand van het profiel worden afgereid en zorgvuldig verdicht. 
  4. Opmerking: Tussen de afdichting en de dekvloer moet Schlüter-TROBA-PLUS als oppervlaktedrainage worden gelegd. De druiprand kan in principe niet verhinderen dat het aflopend water in contact komt met de voorzijde of wand.
     

Schlüter®-BARA-RK

Materiaal

BARA-RK bestaat uit een aluminium profiel, dat zorgvuldig is voorbehandeld en vervolgens met poederlak is gecoat. Het profiel is leverbaar in de volgende materiaaluitvoering:

  • AC = Alu. met kleurcoating
  • C/A = MyDesign by Schlüter-Systems

Materiaaleigenschappen en toepassingsgebieden:

De poedercoating van het aluminium profiel is kleurvast, UV- en weerbestendig. Het zichtbare oppervlak moet worden beschermd tegen schurende elementen.

In de dekvloer waarin Schlüter-BARA-RK is verwerkt, mag er zich geen opgestuwd water ophopen (oppervlaktedrainage integreren) aangezien sterk alkalisch water aluminium aantast. In specifieke toepassingen moet naargelang van de chemische of mechanische belasting de toepasbaarheid van worden nagegaan.
 


Schlüter®-BARA-RK

Opmerking

Schlüter-BARA-RK vereist geen speciale reiniging en/of onderhoud. Het poedergelakte oppervlak van het aluminium profiel is kleurvast; beschadigingen van het zichtbare vlak kunnen worden hersteld door ze te overlakken.


Schlüter®-BARA-RK

Producten


Schlüter-BARA-RK


 Schlüter®-BARA-RK MyDesign

Dit product behoort in verschillende varianten tot ons nieuwe MyDesign-programma, en is dus in 190 RAL-Classic-kleuren verkrijgbaar. U vindt alle informatie, bijvoorbeeld over het bestelproces, op onze MyDesign-website.

 Schlüter®-BARA-RK MyDesign


Schlüter-BARA-RK/E


Schlüter-BARA-RK/E


Schlüter-BARA-RK/I


Schlüter-BARA-RK/V

* Art.-No. kleur toevoegen (bijv. E90 / RK 65 SB).
Kleuren: BW – GM – HB – PG – RB – SB


Schlüter®-BARA-RK


Uw contact bij Schlüter-Systems:

BENELUX bureau
Schlüter-Systems KG
Schotelven 28
B-2370 Arendonk
Tel. +32 (0)14 443080
E-mail: benelux@schlueter.de

image
Schrijf ons!

Hebt u een vraag of een suggestie?

Belangrijke aanvulling
tot onze producten en productvarianten vindt u hier:
Schlüter-kleurcodes
Schlüter-kleurcodes

Van 'abrikoos' tot 'steenrood' – hier vindt u alle kleuren van onze producten!

Legenda voor de tabellen bij 'Varianten'

Voor een uniforme en duidelijke indeling van de tabellen gebruiken wij volgende symbolen en afkortingen:
image image image image

= easycut

= easyfill

= radiusperforatie leverbaar

= ook leverbaar in 3 m

 

Maatvoering:
H = Hoogte
L = Lengte
B = Breedte


Verpakking:
PL = Europallet
KV = Kistverpakking / doosverpakking
BV = Bundelverpakking (Voor alle profieltypes geldt een bundelverpakking van 10 stuks.)
P = Pakketverpakking
R = Rol
St. = Stuk