logo

Schlüter®-BARA-RKK/-RKKE

Toepassing en functie

Schlüter-BARA-RKK/-RKKE zijn T-vormige afsluitprofielen met korte druiprand voor de vrije randzone van bekledingsconstructies op balkons en terrassen, die al beschikken over een op afschot aangebrachte dekvloer.

Het profiel Schlüter-BARA-RKK is geschikt voor de constructieopbouw met de ontkoppelingsmat Schlüter-DITRA.

De gesloten rand zorgt voor een mooie tegelafsluiting. Het profiel Schlüter-BARA-RKKE is bijzonder geschikt voor de constructieopbouw met hechtende drainage Schlüter-DITRA-DRAIN. De geperforeerde rand zorgt voor een mooie tegelafsluiting. Verder bedekt het profiel de vrije randzone van de onder de bekleding geplaatste hechtende drainage Schlüter-DITRA-DRAIN, waarbij via de openingen een voldoende grote afwaterings- en ontluchtingsdoorgang is verzekerd.

Schlüter-BARA-RKK/-RKKE zorgt voor een keurige randafwerking en beschermt de vrije randzones tegen verwering en aantasting. Het profiel wordt met het trapeziumvormig geperforeerde bevestigingsvlak met behulp van een hydraulisch hardende tegellijm in de randzone vastgelijmd.

Als contactafdichting kan Schlüter-KERDI, het geperforeerde bevestigingsvlak en de kleefflens overlappend, betrouwbaar worden bevestigd met de afdichtingslijm Schlüter-KERDI-COLL-L of met de montagelijm Schlüter-KERDI-FIX. Als spatelbare contactafdichtingssystemen uit de bouwchemie worden gebruikt, dient men rekening te houden met de uitvoeringsinstructies van de fabrikant.

Door de korte afstand van de druiprand is Schlüter-BARA-RKK/-RKKE bijzonder geschikt voor balkons resp. terrassen met balustradeconstructies aan de voorzijde.


Schlüter®-BARA-RKK/-RKKE

Verwerking van Schlüter®-BARA-RKK

 1. Schlüter-BARA-RKK kiezen overeenkomstig de hoogte van de opbouw.
 2. Schlüter-BARA-RKK wordt als randafsluithoek met het trapeziumvormig geperforeerde bevestigingsvlak ter hoogte van de rand van de cementdekvloer in de contactlaag van dunbedmortel ingebed en volledig bedekt. De stootnaden van de profielen moeten met het zelfklevende hechtvlies Schlüter-BARA-HV worden afgedicht (zie foto).
 3. Schlüter-DITRA moet tot aan het bevestigingsvlak worden aangebracht. De aansluiting met het profiel moet gebeuren met afdichtingsband Schlüter-KERDIKEBA. De afdichtingsband moet tenminste 5 cm over de Schlüter-DITRA, over het volledige bevestigingsvlak en tot aan de opstaande rand van Schlüter-BARARKK met afdichtingslijm Schlüter-KERDICOLL- L of met de montagelijm Schlüter- KERDI-FIX worden verlijmd. Daarna kunnen de tegels rechtstreeks volgens het dunbedprocedé worden geplaatst, overeenkomstig de plaatsingsinstructies van productfiche 6.1 Schlüter-DITRA, waarbij de tegels met een vaste voegafstand tegen het afsluitvlak van Schlüter- BARA-RKK worden geplaatst en elastisch worden opgevoegd.
 4. Schlüter-BARA-RKK moet, bij gebruik van een spatelbare afdichtingsmassa, aan de rand met het trapeziumvormig geperforeerde bevestigingsvlak in het afdichtingssysteem worden ingewerkt. De oppervlakteafdichting moet worden aangebracht tot aan de opstaande rand van het profiel. Bij de verwerking van contactafdichtingssytemen, moeten de instructies van de fabrikant in acht worden genomen.

Verwerking van Schlüter®-BARA-RKKE

 1. Schlüter-BARA-RKKE kiezen overeenkomstig de hoogte van de opbouw.
 2. Schlüter-BARA-RKKE wordt als randafsluithoek met het trapeziumvormig geperforeerde bevestigingsvlak ter hoogte van de rand van de cementdekvloer in de contactlaag van dunbedmortel ingebed en volledig bedekt. De stootnaden van de profielen moeten met het zelfklevende hechtvlies Schlüter-BARA- HV worden afgedicht (zie foto).
 3. Schlüter-KERDI moet op het bevestigingsvlak tot aan de opstaande rand van Schlüter-BARA-RKKE met afdichtingslijm Schlüter-KERDI-COLL-L of met de montagelijm Schlüter-KERDI-FIX worden verlijmd.
 4. Schlüter-BARA-RKKE moet, bij gebruik van een spatelbare afdichtingsmassa, aan de rand met het trapeziumvormig geperforeerde bevestigingsvlak in het afdichtingssysteem worden ingewerkt. De oppervlakteafdichting moet worden aangebracht tot aan de opstaande rand van het profiel. Bij de verwerking van contactafdichtingssytemen, moeten de instructies van de fabrikant in acht worden genomen.
 5. Op de contactafdichting wordt de hechtende drainage Schlüter-DITRA-DRAIN verlijmd, waarbij deze moet worden doorgetrokken tot onder het voegribje van het profiel. De profielhoogtes 21 en 23 mm zijn ook voor het gebruik van Schlüter- DITRA-DRAIN 8 geschikt. Er moet op worden gelet dat de drainageruimte bij het plaatsen van de bekleding niet wordt afgesloten.
 6. Daarna kunnen de tegels rechtstreeks volgens het dunbedprocedé worden geplaatst, overeenkomstig de plaatsingsinstructies van productfiche 6.2 Schlüter-DITRA-DRAIN, waarbij de tegels met een vaste voegafstand tegen het afsluitvlak van Schlüter-BARA-RKKE worden geplaatst en elastisch worden opgevoegd.

Opmerking:
Voor binnen- en buitenhoeken zijn er voorgevormde hoekelementen beschikbaar. De profieluiteindes van Schlüter- BARA-RKK/-RKKE moeten met een tussenafstand van ca. 5 mm kops op elkaar aansluiten en worden met elkaar verbonden door er met behulp van de montagelijm Schlüter-KERDI-FIX verbindingselementen op te klikken. Er moet rekening worden gehouden met de geldende verwerkingsinstructies en plaatsingsrichtlijnen voor de betreffende bekledingsconstructie. Alle gebruikte materialen moeten weerbestendig, waterdicht en voor buitentoepassing geschikt zijn.


Schlüter®-BARA-RKK / -RKKE

Materiaal

Het profiel is leverbaar in de volgende materiaaluitvoering:

 • AC = Alu. met kleurcoating
 • C/A = MyDesign by Schlüter-Systems

Materiaaleigenschappen en toepassingsgebieden:
De coating van de aluminium profielen is kleurvast, UV- en weerbestendig.

Zichtbare oppervlakken moeten worden beschermd tegen schurende elementen. In specifieke toepassingen moet naargelang de chemische of mechanische belasting de toepasbaarheid van Schlüter-BARA-RKK/-RKKE worden gecontroleerd.


Schlüter®-BARA-RKK / -RKKE

Opmerking

Schlüter-BARA-RKK/-RKKE vergt geen speciale reiniging en/of onderhoud.

Het gecoate oppervlak van het aluminium profiel is UV-bestendig en kleurvast.

Beschadigingen van het zichtbare oppervlak kunnen enkel worden hersteld door ze te overlakken.


Schlüter®-BARA-RKK

Productoverzicht


Schlüter®-BARA-RKK

Kleuren: GM – PG - SB - AG - BW

Nieuwe kleur: antracietgrijs

Voeg bij de bestelling de nieuwe kleur toe aan het art.nr. bijv. RKK 10 AG.


Schlüter®-BARA-RKK/E 90


Schlüter®-BARA-RKK/E 135


Schlüter®-BARA-RKK/I 90


Schlüter®-BARA-RKK/V


Schlüter®-BARA-RKK MyDesign

Dit product behoort in verschillende varianten tot ons nieuwe MyDesign-programma, en is dus in 190 RAL-Classic-kleuren verkrijgbaar. U vindt alle informatie, bijvoorbeeld over het bestelproces, op onze MyDesign-website.

Schlüter®-BARA-RKK MyDesign

* Art.-No. aanvullen met hoogte (bijv. C / RKK 10 A)


Schlüter®-BARA-RKKE

Schlüter®-BARA-RKKE

* Art.-No. kleur toevoegen (bijv. RKKE 10 SB).
Kleuren: GM – PG – SB


Schlüter®-BARA-RKKE/E 90


Schlüter®-BARA-RKKE/E 135


Schlüter®-BARA-RKKE/I 90


Schlüter®-BARA-RKK/V


Schlüter®-BARA-RKKE MyDesign

Dit product behoort in verschillende varianten tot ons nieuwe MyDesign-programma, en is dus in 190 RAL-Classic-kleuren verkrijgbaar. U vindt alle informatie, bijvoorbeeld over het bestelproces, op onze MyDesign-website.

Schlüter®-BARA-RKKE MyDesign


Schlüter®-BARA-RKK /-RKKE


Uw contact bij Schlüter-Systems:

BENELUX bureau
Schlüter-Systems KG
Schotelven 28
B-2370 Arendonk
Tel. +32 (0)14 443080
E-mail: benelux@schlueter.de

image
Schrijf ons!

Hebt u een vraag of een suggestie?

Belangrijke aanvulling
tot onze producten en productvarianten vindt u hier:
Schlüter-kleurcodes
Schlüter-kleurcodes

Van 'abrikoos' tot 'steenrood' – hier vindt u alle kleuren van onze producten!

Legenda voor de tabellen bij 'Varianten'

Voor een uniforme en duidelijke indeling van de tabellen gebruiken wij volgende symbolen en afkortingen:
image image image image

= easycut

= easyfill

= radiusperforatie leverbaar

= ook leverbaar in 3 m

 

Maatvoering:
H = Hoogte
L = Lengte
B = Breedte


Verpakking:
PL = Europallet
KV = Kistverpakking / doosverpakking
BV = Bundelverpakking (Voor alle profieltypes geldt een bundelverpakking van 10 stuks.)
P = Pakketverpakking
R = Rol
St. = Stuk