logo

Schlüter®-BARA-RWL

Toepassing en functie

Schlüter-BARA-RWL is een hoekvormig afsluitprofiel voor grootformaat plaatelementen die ofwel op ongebonden grindlagen, of als bekleding op ophogingssteunen en op afdichtingen volgens DIN 18531, met een drainagevlak worden gelegd.


BARA-RWL wordt met het trapeziumvormig geperforeerde bevestigingsvlak in de randzone op de afdichtingsstrook gelegd, op hoogte gebracht en loodrecht uitgelijnd.


Het verticale, naar boven gerichte afsluitvlak dekt als buitenplint ter hoogte van de rand de volledige constructiehoogte af of enkel het grindbed of de ophogingssteunen. Het profiel is leverbaar in hoogten van 15 mm tot 150 mm.


In de hoek die door het bevestigingsvlak en het afsluitvlak wordt gevormd, zijn afwateringsopeningen op een afstand van ca. 7,5 cm aangebracht, waarlangs het insijpelwater kan wegvloeien.


Schlüter®-BARA-RWL

Verwerking

  1. Kies een Schlüter-BARA-RWL dat is afgestemd op de hoogte van de constructie. Voor de uitvoering van een buitenhoek is een geprefabriceerd vormstuk leverbaar. De uiteinden van de profielen moeten met een tussenafstand van ongeveer 5 mm kops op elkaar aansluiten en worden met elkaar verbonden door er verbindingsstukken op te klikken.
  2. Het randafsluithoekprofiel BARA-RWL moet vóór de inbouw van de drainagemat (Schlüter-TROBA of Schlüter- TROBA-PLUS) met het trapeziumvormig geperforeerde bevestigingsvlak op de afdichting worden gelegd en eventueel met nivelleermortel op hoogte worden gebracht en loodrecht uitgelijnd.
  3. 1 Als BARA-RWL wordt gebruikt als grindvangrand, wordt de storting naargelang de bekledingsdikte onder de bovenkant van het verticale profielvlak afgereid. Voor de stabilisering van de randzone moet het grind- of splitbed daar gebonden worden. Daarna worden de grootformaat plaatelementen los op het genivelleerde grindbed gelegd.
    3. 2 Als BARA-RWL wordt gebruikt als afsluitprofiel in combinatie met tegeldragers, bedekt het profiel de vrije rand van de bekledingsconstructie. Daarbij worden de buitenste Schlüter-TROBA- STELZ ophogingssteunen op de Schlüter-TROBA-PLUS 8G drainagemat gelegd, ter hoogte van het trapeziumvormig geperforeerd bevestigingsvlak van BARA-RWL. Daarna worden de grootformaat plaatelementen op de ophogingssteunen gelegd.

Opmerking: Om een ongehinderde afwatering van de bekledingsconstructie in de randzone te verzekeren, moet ervoor worden gezorgd dat de afwateringsopeningen van de drainagemat tijdens de montage open blijven.
Ons assortiment omvat Schlüter-BARA-RHA, een in hoogte verstelbaar afdekprofiel van aluminium met dezelfde kleurcoating. Deze wordt op het draagprofiel gestoken en dekt de vrije randen van balkon en terras af.


Schlüter®-BARA-RWL

Materiaal

Schlüter-BARA-RWL bestaat uit kleurgecoat aluminium.


Materiaaleigenschappen en toepassingsgebieden:
Schlüter-BARA-RWL is opgebouwd uit kleurgecoat aluminium dat volgens het rolprofileerprocedé uit stroken aluminium plaat wordt gevormd.


De coating van het aluminium profiel is kleurvast, UV- en weerbestendig. Het zichtbare oppervlak moet worden beschermd tegen schurende elementen.


In specifieke toepassingen moet naargelang de chemische of mechanische belasting de toepasbaarheid van BARA-RWL worden gecontroleerd.


Schlüter®-BARA-RWL

Opmerking

Schlüter-BARA-RWL vergt geen speciale reiniging en/of onderhoud. Het gecoate oppervlak van het aluminium profiel is kleurvast. Beschadigingen aan het zichtbare oppervlak kunnen worden hersteld door ze te overlakken.


Schlüter®-BARA-RWL

Producten


Opmerking: Voor passende buitenhoeken en verbindingsstukken zie Schlüter®-BARA-RW.

Schlüter-BARA-RWL

Kleuren: GM – PG - AG - BW - SB

Nieuwe kleur: antracietgrijs

Voeg bij de bestelling de nieuwe kleur toe aan het art.nr. bijv. RWL 15 AG.


Schlüter®-BARA-RWL


Uw contact bij Schlüter-Systems:

BENELUX bureau
Schlüter-Systems KG
Schotelven 28
B-2370 Arendonk
Tel. +32 (0)14 443080
E-mail: benelux@schlueter.de

image
Schrijf ons!

Hebt u een vraag of een suggestie?

Belangrijke aanvulling
tot onze producten en productvarianten vindt u hier:
Schlüter-kleurcodes
Schlüter-kleurcodes

Van 'abrikoos' tot 'steenrood' – hier vindt u alle kleuren van onze producten!

Legenda voor de tabellen bij 'Varianten'

Voor een uniforme en duidelijke indeling van de tabellen gebruiken wij volgende symbolen en afkortingen:
image image image image

= easycut

= easyfill

= radiusperforatie leverbaar

= ook leverbaar in 3 m

 

Maatvoering:
H = Hoogte
L = Lengte
B = Breedte


Verpakking:
PL = Europallet
KV = Kistverpakking / doosverpakking
BV = Bundelverpakking (Voor alle profieltypes geldt een bundelverpakking van 10 stuks.)
P = Pakketverpakking
R = Rol
St. = Stuk