logo

Schlüter®-BEKOTEC

Toepassing en functie

Schlüter®-BEKOTEC is de betrouwbare bekledingsconstructietechniek als systeem voor barstvrije en juist functionerende zwevende dekvloeren en verwarmde dekvloeren met bekledingen uit tegels, natuursteen of andere bekledingsmaterialen.

Het systeem is gebaseerd op de polystyreen dekvloernoppenplaat Schlüter®-BEKOTEC-EN, die rechtstreeks op de draagvaste ondergrond of op een in de handel verkrijgbare thermische en/of contactgeluidsisolatie wordt gelegd. Op basis van de geometrie van de noppenplaat Schlüter®-BEKOTEC-EN krijgen we een minimale laagdikte van de dekvloer van 32 mm tussen en 8 mm boven de noppen. De noppen zijn zodanig gerangschikt dat de bij het systeem behorende verwarmingsbuizen met diameter van 16 mm, voor het realiseren van een verwarmde dekvloer, in een raster van 75 mm kunnen worden geklemd.

De vloerverwarming is gemakkelijk regelbaar en kan optimaal worden gebruikt bij een lage aanvoertemperatuur omdat er een relatief dunne dekvloermassa (bij een bedekking van 8 mm ca. 57 kg/m² ≙ 28,5 l /m²) moet worden opgewarmd of afgekoeld. De optredende krimp tijdens de uitharding van de dekvloer wordt modulair in het noppenraster afgebouwd. Spanningen ten gevolge van de krimpvervorming kunnen bijgevolg niet inwerken op het volledige oppervlak. Bijgevolg kan worden afgezien van een uitvoering van schijn- en bewegingsvoegen. Zodra de cementdekvloer begaanbaar is, kan de ontkoppelingsmat Schlüter®-DITRA 25 (alternatief: Schlüter®-DITRA-DRAIN 4 of Schlüter®-DITRA-HEAT) worden verlijmd (calciumsulfaatdekvloer ≤ 2 CM-%). Daarop kunnen rechtstreeks volgens het dunbedprocédé keramische tegels of natuursteen worden geplaatst. Bewegingsvoegen in de bekledingslaag moeten met Schlüter®-DILEX in de vereiste afstanden worden gerealiseerd. Oppervlaktematerialen die scheurbestendig zijn, zoals parket of vast tapijt, worden rechtstreeks op de dekvloer gelegd zodra de toegelaten restvochtigheid is bereikt.


Uw contact bij Schlüter-Systems:

BENELUX bureau
Schlüter-Systems KG
Schotelven 28
B-2370 Arendonk
Tel. +32 (0)14 443080
Fax +32 (0)14 443081

image
Schrijf ons!

Hebt u een vraag of een suggestie?

Belangrijke aanvulling
tot onze producten en productvarianten vindt u hier:

Legenda voor de tabellen bij 'Varianten'

Voor een uniforme en duidelijke indeling van de tabellen gebruiken wij volgende symbolen en afkortingen:
image image image

= nieuwe producten

= ook leverbaar in 3 m

= radiusperforatie leverbaar  

 

Maatvoering:
H = Hoogte
L = Lengte
B = Breedte


Verpakking:
PL = Europallet
KV = Kistverpakking / doosverpakking
BV = Bundelverpakking (Voor alle profieltypes geldt een bundelverpakking van 10 stuks.)
P = Pakketverpakking
R = Rol
St. = Stuk 


image
Schlüter®-BEKOTEC-THERM

Alles wat u wenst te weten over de klimaatregelende tegelvloer onder: