logo

Schlüter®-DILEX-EDP

Toepassing en functie

Schlüter-DILEX-EDP is een onderhoudsvrij bewegingsvoegprofiel van roestvast staal voor het opvangen van horizontale bewegingen en is geschikt voor mechanisch zwaar belaste tegel- of natuursteenbekledingen.

Schlüter-DILEX-EDP biedt een veilige randbescherming in bekledingen waarop intern transportverkeer wordt ingezet en leent zich daardoor voor toepassingen in magazijnen, productiehallen, winkelcentra, ondergrondse parkeergarages of voor bekledingen die machinaal worden gereinigd.

De bewegingen in de bekledingsconstructie worden opgevangen door de in en uit elkaar schuivende groef-mesverbinding. Schlüter- DILEX-EDP heeft in onbelaste toestand een zichtbare breedte van 12 mm.

Wegens de specifieke constructie van de groef-mesverbinding kan het profiel geen hoogteverschillen opvangen. Daarom moet in de cementdekvloer een systeem wor- den ingewerkt dat dit verschijnsel voorkomt.

De randen van de bekleding worden doeltreffend beschermd door de speciale profielconstructie van de zijdelingse bevestigingsprofielen.


Schlüter®-DILEX-EDP

Verwerking

  1. Kies een Schlüter-DILEX-EDP dat is afgestemd op de dikte van de tegels.
  2. Breng op de plaats waar het profiel moet komen tegellijm aan met een lijmkam.
  3. Druk Schlüter-DILEX-EDP met het trapeziumvormig geperforeerde bevestigingsvlak in het lijmbed en lijn het uit. Het profiel moet exact samenvallen met de eventuele bewegings- of scheidingsvoegen in de ondergrond.
  4. Overstrijk de trapeziumvormig geperforeerde bevestigingsvlakken volledig met tegellijm. Strijk het loodrechte vlak eveneens in met tegellijm.
  5. Druk de aangrenzende tegels stevig in de tegellijm en lijn ze zó uit dat de bovenste rand van het profiel gelijkvalt met de tegels (het profiel mag in geen geval boven het tegelvlak uitsteken, beter is tot 1 mm eronder). De tegels moeten ter hoogte van het profiel vol in de tegellijm worden gelegd. Er moet steeds een niet-gesneden tegelzijde aan het profiel grenzen.
  6. Laat tussen het profiel en de tegels een voeg van ongeveer 2 mm en vul deze op met voegspecie.

Schlüter®-DILEX-EDP

Materiaal

Schlüter-DILEX-EDP is leverbaar in de volgende materiaaluitvoering:

  • E = Roestvast staal V2A materiaalnr. 1.4301 = AISI 304

Materiaaleigenschappen en toepassingsgebieden:
Schlüter-DILEX-EDP bestaat uit roestvast staal (materiaalnr. 1.4301), wordt volgens het rolprofileerprocédé gevormd uit stroken roestvast staal en ter hoogte van de bevestigingsvlakken trapeziumvormig geperforeerd.

Het profiel is mechanisch zeer belastbaar en bijzonder geschikt voor toepassingen die bestand moeten zijn tegen chemicaliën en zuren, bijv. in de levensmiddelenindustrie, in brouwerijen, zuivelfabrieken, bedrijfskeukens en ziekenhuizen alsook ook in privéwoningen. Ook roestvast staal is niet bestand tegen elke chemische belasting, bijv. zout- en vloeizuur, of bepaalde chlooren zout bronwaterconcentraties. Dit geldt in bepaalde gevallen ook voor zoutwater- zwembaden. Bijzondere te verwachten belastingen moeten daarom steeds vooraf worden gecontroleerd.


Schlüter®-DILEX-EDP

Opmerking

Schlüter-DILEX-EDP vergt geen speciale reiniging en/of onderhoud. Oppervlakken van roestvast staal, die aan de buitenlucht of agressieve invloeden zijn blootgesteld, moeten regelmatig met een mild schoonmaakmiddel worden gereinigd. Hierdoor behoudt het roestvast staal niet alleen zijn oorspronkelijk uiterlijk, maar is er ook minder kans op corrosie. De gebruikte schoonmaakmiddelen moeten vrij zijn van zout- en vloeizuren.

Het contact met andere metalen, zoals bijv. normaal staal, moet vermeden worden, daar dit tot roestvorming kan leiden. Dit geldt ook voor gereedschap zoals plamuurmessen of staalwol, om bijv. lijmresten te verwijderen. Indien nodig kan reinigingspolish voor roestvast staal Schlüter-CLEAN-CP worden gebruikt.


Schlüter®-DILEX-EDP

Producten


Schlüter®-DILEX-EDP


Schlüter®-DILEX-EDP


Schlüter®-DILEX-EDP

Veelgestelde vragen

Buitenhuistoepassingen

Welke bewegingsprofielen zijn geschikt voor gebruik buiten?

Antwoord inlassen

We adviseren dat u in dit geval producten zou gebruiken uit het gamma Schlüter®-DILEX. Deze zijn verkrijgbaar in de breedtes 8 - 10 mm. Het gaat om Schlüter®-DILEX-BWB, Schlüter®-DILEX-EDP en Schlüter®-DILEX-KS.
Uw contact bij Schlüter-Systems:

BENELUX bureau
Schlüter-Systems KG
Schotelven 28
B-2370 Arendonk
Tel. +32 (0)14 443080
E-mail: benelux@schlueter.de

image
Schrijf ons!

Hebt u een vraag of een suggestie?

Belangrijke aanvulling
tot onze producten en productvarianten vindt u hier:
Metalen oppervlakken
Metalen oppervlakken

'Metalen oppervlakken In één oogopslag: van 'roestvast staal' tot 'aluminium Toscaans brons'

Legenda voor de tabellen bij 'Varianten'

Voor een uniforme en duidelijke indeling van de tabellen gebruiken wij volgende symbolen en afkortingen:
image image image

= nieuwe producten

= ook leverbaar in 3 m

= radiusperforatie leverbaar  

 

Maatvoering:
H = Hoogte
L = Lengte
B = Breedte


Verpakking:
PL = Europallet
KV = Kistverpakking / doosverpakking
BV = Bundelverpakking (Voor alle profieltypes geldt een bundelverpakking van 10 stuks.)
P = Pakketverpakking
R = Rol
St. = Stuk