logo

Schlüter®-ECK-E

Toepassing en functie

Schlüter-ECK-E is een hoekprofiel van roestvast staal voor uitwendige hoeken in wandbetegelingen. Met dit profiel wordt een efficiënte bescherming van sterk belaste buitenhoeken in bijvoorbeeld grootkeukens, slagerijen, sanitaire ruimten en ziekenhuizen verkregen.

De zichtbare vlakken van het profiel ronden de uitwendige hoeken in tegelbekledingen symmetrisch af. Naast de goede randbescherming bij mechanische belastingen wordt met Schlüter®-ECK-E een zuivere en decoratieve afsluiting van de wandhoeken verkregen.

Schlüter®-ECK-E leent zich vooral voor hygiënisch gevoelige ruimten, waarin het naast een optisch aantrekkelijke randafwerking aankomt op het onderhoudsgemak, zoals dat het geval is in grootkeukens, cleanrooms, wasserijen en de levensmiddelenindustrie.

Schlüter®-ECK-E als buitenhoekprofiel voor wanden kan worden gecombineerd met het roestvaststalen holplintprofiel Schlüter®- DILEX-EHK voor inwendige hoeken in tegelvlakken, en met Schlüter®-DILEX-EHKS voor vloer-/wandaansluitingen.


Schlüter®-ECK-E

Verwerking

 1. Schlüter®-ECK-E moet worden gekozen afhankelijk van de tegeldikte.
 2. Breng voor het inbedden van het bevestigingsvlak een op de ondergrond afgestemde verse tegellijm aan.
 3. Druk Schlüter®-ECK-E met het trapeziumvormig geperforeerde bevestigingsvlak in het lijmbed en lijn het uit. Wanneer een hoge belasting wordt verwacht het profiel volledig met mortel inbedden.
 4. Om de bevestigingsvlakken vol in te bedden, moeten ze integraal met verse tegellijm worden ingestreken.
 5. Druk de aan het profiel grenzende tegels volledig in het speciebed en lijn ze zó uit dat de bovenste rand van het profiel gelijk valt met de bovenzijde van de tegels.
 6. Laat tussen de tegels en het profiel een ongeveer 2 mm brede voegruimte over, die tijdens het inwassen van de bekleding volledig met voegspecie wordt opgevuld.
 7. Verwijder na het invoegen onmiddellijk de beschermfolie. 

Schlüter®-ECK-E

Materiaal

Schlüter®-ECK-E is leverbaar in de volgende materiaaluitvoeringen:

 • E = Roestvast staal
  V2A materiaal-nr. 1.4301 = AISI 304
  V4A materiaal-nr. 1.4404 = AISI 316L


De zichtbare profielvlakken zijn bedekt met een beschermfolie.

Materiaaleigenschappen en toepassingsgebieden:
De bruikbaarheid van het profiel bij chemische of mechanische belastingen dient voor de betreffende toepassing te worden bepaald. Hierna kunnen slechts enkele algemene aanwijzingen worden gegeven. Schlüter®-ECK-E wordt gevormd uit stroken roestvast staal, V2A (materiaal 1.4301) of V4A (materiaal 1.4404). Schlüter®-ECK-E is mechanisch sterk belastbaar en bijzonder geschikt wanneer chemische belasting of zuren worden verwacht, zoals in de levensmiddelenindustrie, brouwerijen, melkerijen, grootkeukens en ziekenhuizen, maar ook in privéwoningen. Afhankelijk van de te verwachten belasting kan tussen de legeringen materiaal 1.4301 of 1.4404 worden gekozen.

Bij hogere belastingen, bijv. in zwembaden (zoet water), is het gebruik van V4A (materiaal 1.4404) aan te bevelen. Ook roestvast staal van materiaaltype 1.4404 is niet bestand tegen elke chemische belasting, bijv. zout- en vloeizuur, of bepaalde chloor- en bronwaterconcentraties. Dit geldt in bepaalde gevallen ook voor zoutwater-zwembaden. Bijzondere te verwachten belastingen moeten daarom steeds vooraf worden gecontroleerd.


Schlüter®-ECK-E

Opmerking

Schlüter®-ECK-E vergt geen speciale reiniging en/of onderhoud. Eventueel vuil kan tijdens het reinigen van het tegelvlak met een daarvoor geschikt onderhoudsproduct worden verwijderd.

De zichtbare vlakken van het profiel beginnen na een behandeling met chroompolish of een vergelijkbaar product te glanzen. Roestvaststalen oppervlakken die aan de buitenlucht of aan agressieve invloeden worden blootgesteld, zouden periodiek met een mild schoonmaakmiddel moeten worden gereinigd.

Wanneer roestvast staal regelmatig wordt schoongemaakt, ziet het er niet alleen fraaier uit, maar bestaat er ook minder gevaar voor corrosie. Absolute voorwaarde is Art.-Nr. 550 828 – Editie 04/16 – Door het uitbrengen van een nieuwe editie wordt de oude ongeldig. Productoverzicht: dat de schoonmaakmiddelen vrij zijn van zoutzuren. Voor gevoelige oppervlakken mogen geen schurende reinigingsmiddelen worden gebruikt.

Het contact met andere metalen, zoals bijv. normaal staal, moet vermeden worden, daar dit tot roestvorming kan leiden. Dit geldt ook voor gereedschappen zoals plamuurmessen of staalwol, om bijv. lijmresten te verwijderen. Indien nodig kan reinigingspolish voor roestvast staal Schlüter®-CLEAN-CP worden gebruikt.


Schlüter®-ECK-E

Producten


Schlüter-ECK-E


Schlüter-ECK-EB


Schlüter-ECK-E V4A


Schlüter®-ECK-E


Uw contact bij Schlüter-Systems:

BENELUX bureau
Schlüter-Systems KG
Schotelven 28
B-2370 Arendonk
Tel. +32 (0)14 443080
E-mail: benelux@schlueter.de

image
Schrijf ons!

Hebt u een vraag of een suggestie?

Belangrijke aanvulling
tot onze producten en productvarianten vindt u hier:
Metalen oppervlakken
Metalen oppervlakken

'Metalen oppervlakken In één oogopslag: van 'roestvast staal' tot 'aluminium Toscaans brons'

Legenda voor de tabellen bij 'Varianten'

Voor een uniforme en duidelijke indeling van de tabellen gebruiken wij volgende symbolen en afkortingen:
image image image image

= easycut

= easyfill

= radiusperforatie leverbaar

= ook leverbaar in 3 m

 

Maatvoering:
H = Hoogte
L = Lengte
B = Breedte


Verpakking:
PL = Europallet
KV = Kistverpakking / doosverpakking
BV = Bundelverpakking (Voor alle profieltypes geldt een bundelverpakking van 10 stuks.)
P = Pakketverpakking
R = Rol
St. = Stuk