logo

Schlüter®-KERDI-LINE-H /-V

Toepassing en functie

Schlüter®-KERDI-LINE is een meerdelig, lineair afvoersysteem om inloopdouches met keramische tegels, natuursteen of andere bekledingen te realiseren. Het bestaat uit een diepgetrokken roestvaststalen goot en een afdekking/frameconstructie, die met de in de set aanwezige hoogteregeling traploos kan worden aangepast aan elke vloerbekledingsdikte. De frameconstructies zijn verkrijgbaar in 2 uitvoeringen. Ten eerste als profielframe met een 10 mm breed, geborsteld of hoogglanzend gepolijst zichtbaar oppervlak en ten tweede als inlegframe.

Schlüter®-KERDI-LINE-H met horizontale afvoer is uitgerust met een geïntegreerde stankafsluiter en afvoerbehuizing. Hoogte van de gootdragers:

  • DN 40 (40 mm) = 78 mm
  • DN 50 (50 mm) = 97 mm

Schlüter®-KERDI-LINE-H 50 G2 met horizontale afvoer naar voren is voorzien van een geïntegreerde stankafsluiter en beschikt conform DIN EN 1253 over een afvoercapaciteit ≥ 0,8 l/s bij een opstuwhoogte van 2 cm, en over een restwaterhoogte van 50 mm. Hoogte van de gootdrager:

  • DN 50 (50 mm) = 120 mm

Schlüter®-KERDI-LINE-F met horizontale afvoer naar voren is uitgerust met een stankafsluiter geïntegreerd in de afvoerbehuizing. Hoogte van de gootdrager:

  • DN 40 (40 mm) = 60 mm

Schlüter®-KERDI-LINE-V, -VS, -VOS voor verticale afwatering, bijv. door de verdiepingsvloer, wordt naar keuze geleverd met geïntegreerde stankafsluiter in de afvoerbehuizing (KERDI-LINE-V) of met een buissifon (KERDI-LINE-VS) – ook met decentrale afvoer (KERDI-LINE-VOS). Hoogte van de gootdrager:

  • DN 50 (50 mm) = 24 mm

Schlüter®-KERDI-LINE-V 50 G2 voor verticale afwatering is voorzien van een geïntegreerde stankafsluiter en beschikt conform DIN EN 1253 over een afvoercapaciteit ≥ 1,0 l/s bij een opstuwhoogte van 2 cm, en over een restwaterhoogte van 50 mm. Hoogte van de gootdrager:

  • DN 50 (50 mm) = 48 mm

Bij KERDI-LINE-H 50 en -H 40 wordt de goot voor een eenvoudige en snelle montage in de perfect passende gootdrager van polystyreen geplaatst. Bij Schlüter®-KERDI-LINE- V, -H 50 G2 en KERDI-LINE-F zijn op basis van de afvoerleiding de goot en de gootdrager vast met elkaar verbonden. Schlüter®-KERDI-LINE is universeel voor de centrale plaatsing of plaatsing tegen de wand geschikt. Lengte van de lijnafvoergoot met KERDI-LINE-H, -H 50 G2 und -V, -VS, -V 50 G2: 50 cm tot 180 cm (VOS = decentraal, van 70 tot 120 mm), in stappen van 10 cm Lengte van de lijnafvoergoot met KERDI-LINE-F: 50 cm tot 120 cm, in stappen van 10 cm Op de rondom liggende kleefflens van de goot is standaard een manchet uit Schlüter®-KERDI vast verlijmd. Deze dient voor de betrouwbare aansluiting van de goot op de contactafdichting, zowel op de vloer als tegen opgaande wanden.

Zo ontstaan er in combinatie met de afdichtingssystemen Schlüter®-KERDI, Schlüter®-DITRA 25, Schlüter®-DITRA-HEAT of Schlüter®-KERDI-BOARD en de bij het systeem behorende afdichtingslijmen Schlüter®-KERDI-COLL-L resp. Schlüter®- KERDI-FIX beproefde contactafdichtingen met aansluitende lineaire afwatering.

Schlüter®-KERDI-LINE is een systeemcomponent overeenkomstig de in Duitsland geldende afdichtingsnorm DIN 18534 en beschikt in combinatie met de hierboven genoemde Schlüter-systemen over een abP (algemeen bouwtechnisch testcertificaat). De vochtigheidsbelastingsklasse volgens abP zijn te vinden in de desbetreffende productfiches. Schlüter®-KERDI-LINE is volgens ETAG 022 (afdichting in verbinding) een systeemcomponent met Europese vergunning (ETA = European Technical Assessment). Bovengenoemde, met KERDI-LINE gekeurde Schlüter-producten zijn met een CE-markering gekenmerkt.

Het zichtbare oppervlak van het profielframe en de afdekking – in gesloten of geperforeerde uitvoering – bestaat uit geborsteld of hoogglanzend gepolijst roestvast staal. Voor het profielframe is ook een 10 mm diepe tegelgoot leverbaar. Daarnaast is een hoogte- onafhankelijke tegeldrager zonder frame (Schlüter®-KERDI-LINE-D) verkrijgbaar.

Met Schlüter®-KERDI-LINE-GTO is er een stankafsluiter incl. siliconen afsluitklep beschikbaar. Deze kan worden gebruikt in plaats van de tweedelige stankafsluiter en voorkomt geurvorming, die in weinig gebruikte afvoersystemen (in gastenbadkamers, vakantiewoningen etc.) kan ontstaan door het uitdrogen van de stankafsluiter. Met een afvoercapaciteit van min. 0,4/s (volgens DIN EN 1253) kan de droge stankafsluiter daar ook permanent de standaard stankafsluiter vervangen en zo nodig een onvoldoende ontluchting in het afvoersysteem tegengaan (niet van toepassing op KERDI-LINE-F / -VS / -VOS).

Opmerking:
Tot een gootlengte van 120 cm kunnen Schlüter®-KERDI-LINE-H en -V als totaalsysteem worden ingebouwd met de bijbehorende hellingsplaat Schlüter®- KERDI-SHOWER-L met geïntegreerde KERDI-afdichting (zie productfiche 8.8). Er kan ook een dekvloer met afschot worden gerealiseerd. De dekvloer moet aan het oppervlak worden afgedicht met Schlüter®- KERDI (zie productfiche 8.1), DITRA 25 (zie productfiche 6.1) of -DITRA-HEAT (zie productfiche 6.4). Bij Schlüter®-KERDI-LINE-H 50 G2, -V 50 G2 en KERDI-LINE-F moet om constructietechnische redenen vanwege de afvoerleiding een dekvloer met afschot worden gerealiseerd. De dekvloer moet aan de bovenzijde worden afgedicht met Schlüter®-DITRA 25 (zie productfiche 6.1) of -DITRA-HEAT.

Als systeemaanvulling zijn Schlüter®- SHOWERPROFILE-S en -R (zie productfiche 14.1) leverbaar voor de vloer- en wandaansluiting. Voor de schuine zijkanten is Schlüter®-SHOWERPROFILE-S – overeenkomstig de helling – spievormig uitgevoerd. De wanden moeten met Schlüter®-KERDI worden afgedicht (zie productfiche 8.1) of met Schlüter®-KERDI-BOARD (zie productfiche 12.1) als afdichting worden gerealiseerd.

 


Uw contact bij Schlüter-Systems:

BENELUX bureau
Schlüter-Systems KG
Schotelven 28
B-2370 Arendonk
Tel. +32 (0)14 443080
Fax +32 (0)14 443081

image
Schrijf ons!

Hebt u een vraag of een suggestie?

Belangrijke aanvulling
tot onze producten en productvarianten vindt u hier:
Metalen oppervlakken
Metalen oppervlakken

'Metalen oppervlakken In één oogopslag: van 'roestvast staal' tot 'aluminium Toscaans brons'

Legenda voor de tabellen bij 'Varianten'

Voor een uniforme en duidelijke indeling van de tabellen gebruiken wij volgende symbolen en afkortingen:
image image image

= nieuwe producten

= ook leverbaar in 3 m

= radiusperforatie leverbaar  

 

Maatvoering:
H = Hoogte
L = Lengte
B = Breedte


Verpakking:
PL = Europallet
KV = Kistverpakking / doosverpakking
BV = Bundelverpakking (Voor alle profieltypes geldt een bundelverpakking van 10 stuks.)
P = Pakketverpakking
R = Rol
St. = Stuk