logo

Schlüter®-LIPROTEC-WS / -WSQ

Toepassing en functie

Schlüter-LIPROTEC-WS, -WSQ en -WSK zijn hoogwaardige draagprofielen voor de montage van verschillende Schlüter-LIPROTEC-ES LED-strips.

In combinatie met Schlüter-KERDI-BOARD constructieplaten kan een terugspringende indirecte of directe verlichting bij voorzetwanden worden gerealiseerd. U kunt uiteenlopende lichteffecten verkrijgen door twee verschillende diffusieschermen te gebruiken. Schlüter-LIPROTEC-WSQ is bijkomend voorzien van een voorgevormde bekledingsafsluiting in QUADEC-design. Schlüter-LIPROTEC-WSK beschikt bovendien over een niet-zichtbaar aangebracht kabelkanaal om de installatie van de voedingskabels te vergemakkelijken.

Het diffusiescherm Schlüter-LIPROTEC-WSI is geplaatst op gelijke hoogte van de korte zijde van Schlüter-LIPROTEC-WS /-WSQ. Een terugspringende indirecte verlichting vanaf de profielrand over aangrenzende materialen is daardoor mogelijk.

Bij gebruik van het diffusiescherm Schlüter-LIPROTEC-WSD is aanvullend aan de indirecte verlichting een directe verlichting mogelijk. Afhankelijk van de toepassing, aan de hoeken of in de bekleding, bestaat de mogelijkheid de hoeveelheid van de directe verlichting te bepalen. Bij alle profielen uit de Schlüter-LIPROTEC serie zijn de gebruikte diffusieschermen en lichtbronnen ook in ingebouwde toestand vervangbaar. Als toebehoren zijn bijpassende eindkappen beschikbaar.

Schlüter-LIPROTEC-WSK-profielen zijn ook verkrijgbaar in de vorm van complete sets in kaderformaat 120 x 93 cm, in verstek gezaagd. Verder zijn er complete 2-zijdige sets van 70 cm en 128,5 cm breed met een lengte van 250 cm.


Schlüter®-LIPROTEC-WS

Verwerking

Opmerking:
Voor de montage van de lichttechniek en de planning en positionering van de bekabeling, in het bijzonder voor de LIPROTEC-sets, moeten de desbetreffende montagehandleidingen van Schlüter-LIPROTEC in acht genomen worden.

  1. Boor een kabeldoorvoer in het profiel, ontbraam het boorgat.
  2. Schlüter-LIPROTEC-WS / -WSQ worden gelijmd met de montagelijm Schlüter-KERDI-FIX of gelijkwaardig materiaal. Op de te verlijmen oppervlakken van het profiel wordt een lijmril aangebracht. Het profiel wordt vervolgens gepositioneerd. Voor het aanbrengen van de montagelijm moeten de oppervlakken worden gereinigd van stof, vet enz. die de hechting verminderen. 
  3. Reinig een teveel aan lijm met een geschikt reinigingsmiddel.
  4. Om de hechting tussen het gladde aluminiumoppervlak en de tegel te bevorderen, wordt het zelfklevende hechtvlies Schlüter-DESIGNBASE-HVL aangebracht.

Schlüter®-LIPROTEC-WS

Materiaal

Schlüter-LIPROTEC-WS /-WSQ/-WSK is leverbaar in de volgende materaaluitvoering:

Profiel:
AE = Alu. bruut mat geanodiseerd

Diffusieschermen:
PMMA = Polymethylmethacrylaat

Materiaaleigenschappen en toepassingsgebieden
De bruikbaarheid van het profiel bij chemische of mechanische belastingen moet voor het desbetreffende geval worden bepaald. Hieronder kunnen slechts enkele algemene richtlijnen worden gegeven.

Schlüter-LIPROTEC-WS / -WSQ/ -WSK (geanodiseerd aluminium): Het aluminium is voorzien van een geanodiseerde oppervlaktelaag die bij normaal gebruik niet meer verandert.

Beschadigingen van de anodisatielaag kunnen enkel worden hersteld door ze te overlakken. Zichtbare oppervlakken moeten worden beschermd tegen schurende of krassende belastingen. Aluminium is gevoelig voor alkalische invloeden. Cementhoudende materialen werken alkalisch in combinatie met vocht en kunnen, afhankelijk van de concentratie en de inwerkingsduur, tot corrosie leiden (vorming van aluminiumhydroxide). Daarom moet mortel- of voegmateriaal aan het zichtbare oppervlak onmiddellijk worden verwijderd en mogen vers geplaatste bekledingen niet met folie worden afgedekt.

Schlüter-LIPROTEC-diffusieschermen bestaan uit licht gestructureerd, doorzichtig thermoplastisch PMMA-kunststof (polymethylmethacrylaat).

Alcoholische belasting (bijv. spiritus) en het gebruik van reinigingsmiddelen die meer dan 5 % tenside bevatten, kunnen het diffusiescherm beschadigen.

Opmerking:
De profielen en hun diffusieschermafdekking dienen zo geplaatst te worden dat zich geen water in het profiel kan verzamelen.


Schlüter®-LIPROTEC-WS

Materiaal

Schlüter-LIPROTEC-WS/-WSQ/-WSK vergen geen speciaal onderhoud of bijzondere verzorging. Voor gevoelige oppervlakken mogen geen schurende reinigingsmiddel worden gebruikt. Beschadigingen van de anodisatielaag kunnen enkel worden hersteld door ze te overlakken.

Geen enkel reinigingsmiddel mag zoutzuur of fluorwaterstofzuur bevatten. De warmteontwikkeling van de in het profiel geplaatste Schlüter-LED-strip kan leiden tot verschillende uitzettingen van het profiel en het gebruikte diffusiescherm.


Schlüter®-LIPROTEC-WS / -WSQ

Varianten

AE = Alu. bruut mat geanodiseerd

Schlüter®-LIPROTEC-WSK

Schlüter-LIPROTEC-WSK is een hoogwaardig draagprofiel uit geanodiseerd aluminium om voorzetwandpanelen te verlichten met in het profiel geïntegreerde LED-strips Schlüter-LIPROTEC-ES. De combinatie met twee verschillende diffusieschermen maakt uiteenlopende lichteffecten mogelijk. Zo kan naar keuze een terugliggende, indirecte of volledige verlichting voor voorzetwanden gerealiseerd worden. Een geïntegreerd kabelkanaal en een houder voor 19 mm dikke Schlüter-KERDI-BOARD-platen vergemakkelijken de plaatsing.

Schlüter®-LIPROTEC-WSK

Opmerking:
Schlüter-LIPROTEC-WSK kan met de volgende LED-strips worden uitgerust:
LT ES 11 – warm wit 3400 K
LT ES 21 – neutraal wit 4900 K
LT ES 9 – regelbaar RGB+W

Om de hechting te verzekeren tussen het gladde aluminium oppervlak en de tegel, kan het zelfklevende hechtvlies Schlüter-DESIGNBASE-HVL 75/20M aangebracht worden.


Schlüter®-LIPROTEC-WS


Schlüter®-LIPROTEC-WSQ


Schlüter®-LIPROTEC-WSI

PMMA= Polymethylmethacrylaat
Transmissiegraad-diffusieschermen:
Schlüter-LIPROTEC-WSI = 43 %
Schlüter-LIPROTEC-WSD = 64 %


Schlüter®-LIPROTEC-WSD


Schlüter®-LIPROTEC-WS/EK


Schlüter®-LIPROTEC-WS


Uw contact bij Schlüter-Systems:

BENELUX bureau
Schlüter-Systems KG
Schotelven 28
B-2370 Arendonk
Tel. +32 (0)14 443080
E-mail: benelux@schlueter.de

image
Schrijf ons!

Hebt u een vraag of een suggestie?

Belangrijke aanvulling
tot onze producten en productvarianten vindt u hier:
Metalen oppervlakken
Metalen oppervlakken

'Metalen oppervlakken In één oogopslag: van 'roestvast staal' tot 'aluminium Toscaans brons'

Legenda voor de tabellen bij 'Varianten'

Voor een uniforme en duidelijke indeling van de tabellen gebruiken wij volgende symbolen en afkortingen:
image image image image image

= nieuwe producten

= easycut

= easyfill

= radiusperforatie leverbaar

= ook leverbaar in 3 m

 

Maatvoering:
H = Hoogte
L = Lengte
B = Breedte


Verpakking:
PL = Europallet
KV = Kistverpakking / doosverpakking
BV = Bundelverpakking (Voor alle profieltypes geldt een bundelverpakking van 10 stuks.)
P = Pakketverpakking
R = Rol
St. = Stuk 


image
Schlüter®-LIPROTEC LichtProfielTechniek
Alle informatie over het afzonderlijke verlichtingssysteem met de modernste LED-lichttechniek en de bewezen Schlüter-profieltechniek.