logo

Schlüter®-QUADEC-FS

Toepassing en functie

Schlüter®-QUADEC-FS is een boordprofiel, waarmee binnenshuis optisch aantrekkelijke accenten in de wandbekledingen kunnen worden gerealiseerd. De profielreeks kan worden gecombineerd met bijpassende Schlüter®-QUADEC-profielen voor wandbuitenhoeken.
Schlüter®-QUADEC-FS heeft twee ca. 10 mm brede zichtbare vlakken. In de 50 mm brede vrije ruimte van het profiel kan de bekleding van de wand worden overgenomen of er kan een ander decoratief materiaal worden aangebracht.
De in verschillende oppervlakken leverbare aluminium profielen hebben een decoratief effect en zorgen voor een interessant contrast.


Schlüter®-QUADEC-FS

Verwerking

  1. Schlüter®-QUADEC-FS kan in combinatie met tegeldiktes vanaf 11 mm gelijklopend worden geplaatst. Bij kleinere bekledingsdiktes steekt het profiel uit boven de aangrenzende bekleding.
  2. De tegelbekleding tot aan de plaats verleggen waar Schlüter®-QUADEC-FS als decoratieve strip moet worden gezet. Op die plaats dan voldoende tegellijm aanbrengen of tegellijm aanbrengen op de achterzijde van Schlüter®-QUADEC-FS en het profiel induwen, zodat de zichtbare vlakken gelijk met de aangrenzende tegelbekleding afsluiten of gelijkmatig boven de bekleding uitsteken.
  3. Nu kan de volgende aangrenzende rij tegels worden geplaatst.
  4. Tussen de tegels en het profiel moet een voeg van ca. 2 mm worden vrijgelaten, die tijdens het voegen van de bekleding volledig wordt gevuld met voegmortel.
  5. Gevoelige oppervlakken verwerken met materiaal en gereedschap dat geen krassen of beschadigingen veroorzaakt. Resten van mortel of tegellijm onmiddellijk verwijderen.
  6. Voor binnen- en buitenhoeken zijn passende hoekstukken leverbaar.

Schlüter®-QUADEC-FS

Materiaal

Schlüter®-QUADEC-FS bestaat uit aluminium, dat voorzien is van verschillende, geanodiseerde oppervlakken.

Materiaaleigenschappen en toepassingsgebieden:
De toepasbaarheid van Schlüter®-QUADEC-FS moet worden gecontroleerd bij de te verwachten chemische belasting. Aluminium is gevoelig door alkalische invloeden. De combinatie van cement en vocht heeft een alkalische uitwerking en kan naargelang de concentratie en de duur van de inwerking tot corrosie leiden (vorming van aluminiumhydroxide).
Verwijder daarom onmiddellijk de mortel of het voegmateriaal dat eventueel op de zichtbare vlakken terechtkomt. Bed het profiel vol in de contactlaag van de tegelbekleding.
Schlüter®-QUADEC-FS heeft door de anodisatielaag een veredeld oppervlak, dat bij normaal gebruik niet meer verandert. De zichtbare oppervlakken moeten worden beschermd tegen schurende of krassende invloeden.


Schlüter®-QUADEC-FS

Opmerking

Het zichtbare oppervlak van Schlüter®-QUADEC-FS vergt geen speciale reiniging en/of onderhoud. Op gevoelige oppervlakken geen schurende reinigingsproducten gebruiken. Beschadigingen aan de anodisatielaag kunnen worden hersteld door ze te overlakken.


Schlüter®-QUADEC-FS


Schlüter-QUADEC-FS


* Art.-No. aanvullen met oppervlak (bijv. QF 8/50 AT).
Oppervlakken: AE – AT

Schlüter-QUADEC-FS/E


Schlüter®-QUADEC-FS


Uw contact bij Schlüter-Systems:

BENELUX bureau
Schlüter-Systems KG
Schotelven 28
B-2370 Arendonk
Tel. +32 (0)14 443080
E-mail: benelux@schlueter.de

image
Schrijf ons!

Hebt u een vraag of een suggestie?

Belangrijke aanvulling
tot onze producten en productvarianten vindt u hier:
Metalen oppervlakken
Metalen oppervlakken

'Metalen oppervlakken In één oogopslag: van 'roestvast staal' tot 'aluminium Toscaans brons'

Legenda voor de tabellen bij 'Varianten'

Voor een uniforme en duidelijke indeling van de tabellen gebruiken wij volgende symbolen en afkortingen:
image image image image

= easycut

= easyfill

= radiusperforatie leverbaar

= ook leverbaar in 3 m

 

Maatvoering:
H = Hoogte
L = Lengte
B = Breedte


Verpakking:
PL = Europallet
KV = Kistverpakking / doosverpakking
BV = Bundelverpakking (Voor alle profieltypes geldt een bundelverpakking van 10 stuks.)
P = Pakketverpakking
R = Rol
St. = Stuk