logo

Schlüter®-QUADEC

Toepassing en functie

Schlüter-QUADEC is een hoogwaardig afsluitprofiel voor uitwendige hoeken in wandbetegeling en biedt een goede randbescherming. Het zichtbare oppervlak van het profiel vormt een rechthoekige buitenhoek voor de tegelbekleding.

Dankzij het geïntegreerde voegribje bij de aluminium profielen wordt een vaste voegafstand tot de tegel bepaald.

De profielen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, kleuren en oppervlakteafwerkingen, zodat u de kleur van de uitwendige hoeken kunt afstemmen op de kleur van de tegels en de voegen, of voor interessante accenten kunt zorgen in de decoratieve vormgeving. Schlüter-QUADEC-E en -A harmoniëren goed met de Schlüter-QUADEC- FS of Schlüter-DESIGNLINE-sierstrips.

Naast het decoratieve aspect van de profielen worden de tegels aan de randen doeltreffend beschermd tegen beschadiging door mechanische invloeden.

Schlüter-QUADEC uit roestvast staal is zeer duurzaam als randbescherming en kan dus ook worden gebruikt als vloerafsluiting of als traprand.

Bovendien kan men met QUADEC afsluitingen, hoeken of plintafdekkingen tot stand brengen op andere bekledingsmaterialen, zoals tapijt, parket, natuursteen of epoxyharsplamuur.

Voor de eenvoudige en mooie verbinding van de QUADEC-profielen op binnen- en buitenhoeken zijn bijpassende vormstukken leverbaar, en voor bepaalde materialen zijn verbindingsstukken en eindkapjes verkrijgbaar.


Schlüter®-QUADEC

Verwerking

 1. De profielhoogte van Schlüter-QUADEC moet worden gekozen afhankelijk van de tegeldikte en de plaatsingsmethode.
 2. Daar waar de tegelbekleding moet worden begrensd, moet tegellijm met een getande lijmkam worden aangebracht. Als QUADEC op een wandbuitenhoek wordt verwerkt, wordt eerst één wand volledig betegeld, daarna in de hoekzone van de tweede wand tegellijm aanbrengen.
 3. Schlüter-QUADEC moet met het geperforeerde bevestigingsvlak in het lijmbed worden gedrukt en uitgelijnd.
 4. Het geperforeerde bevestigingsvlak over het gehele oppervlak met tegellijm bedekken en de open profielkamer opvullen met tegellijm.
 5. De aangrenzende tegels moeten voor zover dat mogelijk is vol en zat worden geplaatst en zo worden uitgelijnd dat de bovenste rand van het profiel op gelijke hoogte met de tegels komt te liggen. Opmerking: Ter compensatie van maattoleranties van het bekledingsmateriaal kan het profiel in het wandgedeelte iets naar voren of naar achteren verspringen. Op de vloer mag het profiel niet boven het bekledingsoppervlak uitsteken, beter is tot ca. 1 mm eronder.
 6. De tegel wordt naast het voegribje geplaatst. Hierdoor is een gelijkmatige voeg van 1,5 mm verzekerd. Bij profielen uit roestvast staal of messing wordt een voeg van ongeveer 1,5 mm opengelaten. Vul de voegruimte tussen de tegels en het profiel volledig met voegmortel.
 7. Gebruik voor gevoelige oppervlakken materiaal en gereedschap dat geen krassen of beschadigingen veroorzaakt. Verontreinigingen door mortel of tegellijm moeten vooral bij aluminium direct worden verwijderd.
 8. Voor binnen- en buitenhoeken zijn bijpassende hoekstukjes leverbaar.

Schlüter®-QUADEC

Materiaal

Schlüter-QUADEC is leverbaar in de volgende materiaaluitvoeringen:

 • E = Roestvast staal

V2A materiaalnr. 1.4301 = AISI 304
V4A materiaalnr. 1.4404 = AISI 316L

 • EB = Roestvast staal geborsteld
 • EP = Roestvast staal gepolijst
 • MC = Messing verchroomd
 • AE = Alu. bruut mat geanodiseerd
 • AT = Alu. titanium mat geanodiseerd
 • ACG = Alu. chroom glanzend geanodiseerd
 • ACGB = Alu. chroom geborsteld geanodiseerd
 • ATG = Alu. titanium glanzend geanodiseerd
 • ATGB = Alu. titanium geborsteld geanodiseerd
 • AEX = Alu. bruut kruiselings geschuurd geanodiseerd
 • AMX = Alu. messing kruiselings geschuurd geanodiseerd
 • ATX = Alu. titanium kruiselings geschuurd geanodiseerd
 • AQGX = Alu. kwartsgrijs kruiselings geschuurd geanodiseerd
 • TS = Alu. met structuurcoating
 • AC = Alu. met kleurcoating
 • C/A = MyDesign by Schlüter-Systems*
 • PQ = PVC gekleurd

Materiaaleigenschappen en toepassingsgebieden:

Schlüter-QUADEC wordt in diverse materialen en oppervlakteafwerkingen geproduceerd.

De geschiktheid van het profiel bij chemische of mechanische belastingen moet in de specifieke toepassing worden nagegaan. Hierna kunnen slechts enkele algemene richtlijnen worden gegeven.

Schlüter-QUADEC-MC (messing verchroomd) leent zich uitstekend voor wandhoeken en afsluitingen, bijv. in combinatie met verchroomde armaturen in badkamers. De zichtbare oppervlakken moeten worden beschermd tegen schurende of krassende belasting. Verwijder mortel of voegmateriaal onmiddellijk.

Schlüter-QUADEC-E wordt gevormd uit stroken roestvast staal, V2A (materiaal 1.4301) of V4A (materiaal 1.4404). Schlüter-QUADEC-E is mechanisch sterk belastbaar en bijzonder geschikt wanneer chemische belasting of zuren worden verwacht, zoals in de levensmiddelenindustrie, brouwerijen, zuivelfabrieken, grootkeukens en ziekenhuizen, alsook in woonruimtes. Afhankelijk van de te verwachten belasting kan tussen de legeringen materiaal 1.4301 of 1.4404 worden gekozen. Bij hogere belastingen, bijv. in zwembaden (zoet water), adviseren wij het gebruik van 1.4404.

Ook roestvast staal van materiaaltype 1.4404 is niet bestand tegen elke chemische belasting, bijv. zout- en vloeizuren of bepaalde chloor- en zout bronwaterconcentraties.

Dit geldt in bepaalde gevallen ook voor zoutwater-zwembaden. Bijzondere te verwachten belastingen moeten daarom steeds vooraf worden gecontroleerd.

Schlüter-QUADEC-AE/ -ACG/ -ACGB/ -AEX/ -AMX/ -ATX/ -AQGX/ -AT/ -ATG/ -ATGB (geanodiseerd aluminium): Het aluminium heeft door de anodisatielaag een veredeld oppervlak, dat bij normaal gebruik niet meer verandert.

De zichtbare oppervlakken moeten worden beschermd tegen schurende of krassende belasting. Aluminium is gevoelig voor alkalische invloeden. Cementhoudende materialen hebben in combinatie met vocht een alkalische werking en kunnen, afhankelijk van de concentratie en de inwerkingsduur, tot corrosie leiden (vorming van aluminiumhydroxide).

Daarom moet mortel- of voegmateriaal aan het zichtbare oppervlak onmiddellijk worden verwijderd en mogen vers geplaatste bekledingen niet met folie worden afgedekt. Het profiel moet vol in de contactlaag van de tegel worden ingebed, zodat er geen water in de holle ruimten kan ophopen.

Schlüter-QUADEC-PQ (gekleurd PVC) zijn opgebouwd uit een door en door gekleurd hard-PVC en zijn bestand tegen verbuiging en krassen. Het materiaal is UV-bestendig, maar in open lucht niet blijvend kleurvast. QUADEC-PQ is niet geschikt voor het afsluiten van hoeken of bekledingen die zijn blootgesteld aan intensieve, mechanische belastingen, zoals op trapranden of vloerranden.

Schlüter-QUADEC-AC (aluminium met kleurcoating): Het aluminium wordt zorgvuldig voorbehandeld en vervolgens met poederlak gecoat. De coating is kleurvast, UV- en weerbestendig. De zichtbare randen moeten worden beschermd tegen schurende of krassende voorwerpen.

Bij QUADEC-TS (aluminium met structuurcoating) gaat het om oppervlakken met een natuurlijk karakter (verdere eigenschappen, zie QUADEC-AC).


Schlüter®-QUADEC

Opmerking

Schlüter-QUADEC vergt geen speciale reiniging of onderhoud. Voor gevoelige oppervlakken mogen geen schurende reinigingsmiddelen worden gebruikt.

Beschadigingen aan de anodisatielaag kunnen enkel worden hersteld door ze te overlakken. Roestvast staal krijgt een glanzend oppervlak door behandeling met chroompolish of vergelijkbare producten.

Oppervlakken uit roestvast staal, die worden blootgesteld aan de buitenlucht of aan agressieve invloeden, moeten regelmatig met een zacht reinigingsmiddel worden schoongemaakt. Door regelmatig schoonmaken behoudt het roestvast staal niet alleen zijn oorspronkelijk uiterlijk, maar is er ook minder kans op corrosie. Voor alle reinigingsmiddelen geldt dat deze vrij moeten zijn van zout- en vloeizuren.

Contact met andere metalen zoals normaal staal moet worden vermeden, want dit kan tot roestvorming leiden. Dit geldt ook voor gereedschap zoals plamuurmessen of staalwol, om bijv. mortelresten te verwijderen. Indien nodig kan reinigingspolish voor roestvast staal Schlüter-CLEAN-CP worden gebruikt.


Schlüter®-QUADEC


<a name='mc'></a>Schlüter®-QUADEC-MC

Schlüter®-RONDEC-MC is een symmetrisch afgerond profiel voor uitwendige hoeken in wandbetegeling en bekledingsafsluitingen bestaande uit messing met een verchroomd oppervlak.

<a name='mc'></a>Schlüter®-QUADEC-MC


Schlüter®-QUADEC-MC/EV


Schlüter®-QUADEC-MC/ED


<a name='ac'></a>Schlüter®-QUADEC-AC

Schlüter®-QUADEC-AC is een hoogwaardig afsluitprofiel uit kleurgecoat aluminium voor uitwendige hoeken in wandbetegeling en biedt een goede randbescherming. Het zichtbare oppervlak van het profiel vormt een rechthoekige buitenhoek voor de tegelbekleding. Dankzij het voegribje wordt een vaste voegafstand tot de tegel bepaald.

<a name='ac'></a>Schlüter®-QUADEC-AC

Art.-No. kleur toevoegen (bijv. Q 60 GS)

* Kleuren: BW – GS – MBW – MGS – PG – QG – VG – W
** Kleuren: BW – G – MBW – MGS – PG – PW – QG – VG – W
Kleuren L = 3,00 m: BW - GS - MBW - PG - QG - VG - W


Schlüter®-QUADEC-AC/ED


<a name='a'></a>Schlüter®-QUADEC-A

Schlüter®-QUADEC-A is een hoogwaardig afsluitprofiel uit geanodiseerd aluminium voor uitwendige hoeken in wandbetegeling en biedt een goede randbescherming. Het zichtbare oppervlak van het profiel vormt een rechthoekige buitenhoek voor de tegelbekleding. Dankzij het voegribje wordt een vaste voegafstand tot de tegel bepaald.

<a name='a'></a>Schlüter®-QUADEC-A


<a name='a'></a>Schlüter®-QUADEC-A

Schlüter®-QUADEC-A is een hoogwaardig afsluitprofiel uit geanodiseerd aluminium voor uitwendige hoeken in wandbetegeling en biedt een goede randbescherming. Het zichtbare oppervlak van het profiel vormt een rechthoekige buitenhoek voor de tegelbekleding. Dankzij het voegribje wordt een vaste voegafstand tot de tegel bepaald.

<a name='a'></a>Schlüter®-QUADEC-A

Voor 3 m lengte Art.-No. „/300” aanvullen (bijv. Q 60 AE/300).

* Art.-No. aanvullen met oppervlak (bijv. EV/Q 60 AT).
Oppervlakken: ACG – ACGB – AE – AEX – AMX – AQGX – AT – ATG – ATGB – ATX

*** Art.-No. aanvullen met oppervlak (bijv. ED/Q 60 AT).
Oppervlakken: ACG – ACGB – AE – AT – ATG – ATGB


Schlüter®-QUADEC-AC MyDesign

Dit product behoort in verschillende varianten tot ons nieuwe MyDesign-programma, en is dus in 190 RAL-Classic-kleuren verkrijgbaar. U vindt alle informatie, bijvoorbeeld over het bestelproces, op onze MyDesign-website.

Schlüter®-QUADEC-AC MyDesign

* Art.-No. aanvullen met hoogte (bijv. C / Q 45 A)


Schlüter-QUADEC-AC MyDesign

Dit product behoort in verschillende varianten tot ons nieuwe MyDesign-programma. Wij printen uw favoriete design op profielen. U vindt alle informatie, bijvoorbeeld over het bestelproces, op onze MyDesign-website.

Schlüter-QUADEC-AC MyDesign


Schlüter®-QUADEC-A/ED


Schlüter®-QUADEC-ACG


Schlüter®-QUADEC-ACGB


Schlüter®-QUADEC-A/EV

Art.-No. aanvullen met oppervlak (bijv. EV / Q 60 AE)

* Oppervlakken:
ACG – ACGB – AE – AEX – AMX – AQGX – AT – ATG – ATGB – ATX
*** Oppervlakken:
ACG – ACGB – AE – AT – ATG – ATGB


Schlüter-QUADEC-A/EV


Schlüter-QUADEC-A/ED


Schlüter-QUADEC-AC/EV


Schlüter-QUADEC-AC/ED


Schlüter®-QUADEC-AEX


Schlüter®-QUADEC-AMX


Schlüter®-QUADEC-AT


Schlüter®-QUADEC-ATG


Schlüter®-QUADEC-ATGB


Schlüter®-RONDEC-A/V

Schlüter®-RONDEC-A/V – voor Schlüter®-RONDEC en -QUADEC geschikt.


Schlüter®-RONDEC-A/V


Schlüter®-QUADEC-A/V

Schlüter®-RONDEC-A/V – voor Schlüter®-RONDEC en -QUADEC geschikt. Met uitzondering van H = 6 mm, daarvoor is het verbindingsstuk V/RO 60 voor Schlüter®-RONDEC en V/Q 60 voor Schlüter®-QUADEC beschikbaar.

Schlüter®-QUADEC-A/V


Schlüter®-QUADEC-ATX


Schlüter®-QUADEC-AQGX


<a name='e'></a>Schlüter®-QUADEC-E

Schlüter®-QUADEC-E is een hoogwaardig afsluitprofiel uit roestvast staal voor uitwendige hoeken in wandbetegeling en biedt een goede randbescherming. Het zichtbare oppervlak van het profiel vormt een rechthoekige buitenhoek voor de tegelbekleding.

<a name='e'></a>Schlüter®-QUADEC-E

Nu ook in 7 mm hoogte


Schlüter®-QUADEC-EB

Nu ook in 7 mm hoogte


Schlüter®-QUADEC-E/ED

Nu ook in 7 mm hoogte

Schlüter®-QUADEC-E/EV

Nu ook in 7 mm hoogte

Schlüter®-QUADEC-EB/EV

Nu ook in 7 mm hoogte


Schlüter®-QUADEC-EB/ED

Nu ook in 7 mm hoogte


Schlüter®-QUADEC-EB/EK

* Voor Schlüter®-QUADEC-E, V2A geschikt.

Opmerking:
Schlüter®-QUADEC-E/-EB profielen in 14/15 mm hoogte zijn niet met radiusperforatie verkrijgbaar.
Voor 3 m lengte Art.-No. „/300” aanvullen (bijv. Q 60 E/300).

Nu ook in 7 mm hoogte


Schlüter®-QUADEC-EP

Opmerking:
Schlüter®-QUADEC-EP profielen in 15 mm hoogte zijn niet met radiusperforatie verkrijgbaar.


Schlüter®-QUADEC-EP/ED


Schlüter®-QUADEC-EP/EV


Schlüter®-QUADEC-E V4A


Schlüter®-QUADEC-E V4A


Schlüter®-RONDEC-E/V


Schlüter®-QUADEC-TS<a name='ts'></a>

Schlüter®-QUADEC-TS is een hoogwaardig afsluitprofiel uit aluminium met een bijzondere structuurcoating voor uitwendige hoeken in wandbetegeling en biedt een goede randbescherming. Het zichtbare oppervlak van het profiel vormt een rechthoekige buitenhoek voor de tegelbekleding. Dankzij het voegribje wordt een vaste voegafstand tot de tegel bepaald.

Schlüter®-QUADEC-TS<a name='ts'></a>


Schlüter®-QUADEC-TSB


Schlüter®-QUADEC-TSBG


Schlüter®-QUADEC-TSC


Schlüter®-QUADEC-TSDA


Schlüter®-QUADEC-TS/EV

** Art.-No. aanvullen met oppervlak (bijv. EV/Q 80 TSB).

Oppervlakken:
TSB – TSBG – TSC – TSDA – TSG – TSI – TSLA – TSOB – TSR – TSSG


Schlüter-QUADEC-TS/EV


Schlüter®-QUADEC-TSG


Schlüter®-QUADEC-TSOB


Schlüter®-QUADEC-TSLA


Schlüter®-QUADEC-TSR


Schlüter®-QUADEC-TSSG


Schlüter®-QUADEC-AC/EV MBW/-MGS


<a name='pq'></a>Schlüter®-QUADEC-PQ

Schlüter®-QUADEC-PQ is een afsluitprofiel uit gekleurd PVC voor uitwendige hoeken in wandbetegeling en biedt een goede randbescherming. Het zichtbare oppervlak van het profiel vormt een rechthoekige buitenhoek voor de tegelbekleding. Dankzij het voegribje wordt een vaste voegafstand tot de tegel bepaald.

<a name='pq'></a>Schlüter®-QUADEC-PQ

Art.-No. kleur toevoegen (bijv. PG 60 W)

* Kleuren: BH – BW – GS – PG – SP – W


Schlüter®-QUADEC-PQ/E


Schlüter®-QUADEC-MBW


Schlüter®-QUADEC-MGS


Schlüter®-RONDEC-A/V


Schlüter®-QUADEC


Schlüter®-QUADEC

Veelgestelde vragen

Hoek

Worden bij Schlüter®-RONDEC of Schlüter®-QUADEC de bovenranden in de hoek gesloten wanneer de wand slechts tot op halve hoogte wordt betegeld?

Antwoord inlassen

Als randafsluiting voor Schlüter®-RONDEC en Schlüter®-QUADEC kunnen bijpassende eindkappen worden besteld.

Schlüter®-QUADEC

Film(en)

Hier vindt u alle beschikbare films over onze producten en de toepassingsgebieden.

 


Balkonopbouw: tegels plaatsen met drainage, afdichting en ontkoppeling
Balkonopbouw A.6: losse plaatsing van natuursteen op dunbed-mortelpunten
Balkonopbouw: losse plaatsing van natuursteen op mortel-ringen met drainage
Uw contact bij Schlüter-Systems:

BENELUX bureau
Schlüter-Systems KG
Schotelven 28
B-2370 Arendonk
Tel. +32 (0)14 443080
E-mail: benelux@schlueter.de

image
Schrijf ons!

Hebt u een vraag of een suggestie?

Belangrijke aanvulling
tot onze producten en productvarianten vindt u hier:
Metalen oppervlakken
Metalen oppervlakken

'Metalen oppervlakken In één oogopslag: van 'roestvast staal' tot 'aluminium Toscaans brons'

Schlüter-kleurcodes
Schlüter-kleurcodes

Van 'abrikoos' tot 'steenrood' – hier vindt u alle kleuren van onze producten!

Legenda voor de tabellen bij 'Varianten'

Voor een uniforme en duidelijke indeling van de tabellen gebruiken wij volgende symbolen en afkortingen:
image image image image

= easycut

= easyfill

= radiusperforatie leverbaar

= ook leverbaar in 3 m

 

Maatvoering:
H = Hoogte
L = Lengte
B = Breedte


Verpakking:
PL = Europallet
KV = Kistverpakking / doosverpakking
BV = Bundelverpakking (Voor alle profieltypes geldt een bundelverpakking van 10 stuks.)
P = Pakketverpakking
R = Rol
St. = Stuk 


Schlüter®-Profielen met Radiusperforatie
Schlüter®-Profielen met Radiusperforatie

Schlüter®-RUMA
Schlüter®-RUMA

Schlüter®-RUMA is een toestel om profielen.