logo

Schlüter®-REMA

Toepassing en functie

Schlüter-REMA is een systeem voor het onzichtbaar afsluiten van controle-openingen in betegelde wandbekledingen. De dikte en het formaat van de tegels hebben daarbij geen belang.

Schlüter-REMA maakt het mogelijk het inspectieluikje exact op het voegpatroon af te stemmen. Luikjes in bijvoorbeeld badkuipwanden of overal waar toevoer- of afvoerleidingen bereikbaar moeten blijven, verstoren dus het aanzicht van de tegelbekleding niet.


Schlüter®-REMA

Verwerking

  1. De tegelmagneten (1) worden met tegellijm tegen de achterkant van de wandtegel gekleefd. De magneten steken volledig over de rand van de tegel uit.
  2. De wandtegels met de magneten vormen de rand van de inspectie-opening en moeten zo worden geplaatst dat de magneten in deze opening uitsteken.
  3. De hechtplaatjes (2) worden met silicone tegen de achterzijde van het luikje gelijmd en wel zo dat ze bij het plaatsen van de tegel tegen de magneten komen te liggen.
    3a. Bij grotere inspectie-openingen wordt uit het benodigde aantal tegels een luikje gemaakt door aan de achterkant hiervan met tegellijm een tegel te plakken die de andere met elkaar verbindt.
  4. Wanneer de silicone is uitgehard, wordt het luikje geplaatst in de inspectie-opening en vul je de omtrekvoeg op met een op kleur afgestemd dichtingsmiddel.

Schlüter®-REMA

Materiaal

Een montageset Schlüter-REMA bestaat uit vier aluminium hoekelementen met houder, waarin de magneten met zijdelingse, beweeglijke glijelementjes zijn geklemd, en vier ferromagnetische plaatjes.

Materiaaleigenschappen en toepassingsgebieden
Schlüter-REMA leent zich voor het maken van inspectieluikjes in wandbekledingen. Is de opening groter dan 30 x 30 cm, dan is het beter twee extra magneten aan te brengen.

De toepasbaarheid van Schlüter-REMA moet in specifieke gevallen worden getoetst aan de te verwachten chemische, mechanische of andere belastingen.


Schlüter®-REMA

Opmerking

Schlüter-REMA vereist geen reiniging en/ of onderhoud.


Schlüter®-REMA

Producten


Schlüter-REMA


Schlüter®-REMA


Uw contact bij Schlüter-Systems:

BENELUX bureau
Schlüter-Systems KG
Schotelven 28
B-2370 Arendonk
Tel. +32 (0)14 443080
E-mail: benelux@schlueter.de

image
Schrijf ons!

Hebt u een vraag of een suggestie?

Belangrijke aanvulling
tot onze producten en productvarianten vindt u hier:

Legenda voor de tabellen bij 'Varianten'

Voor een uniforme en duidelijke indeling van de tabellen gebruiken wij volgende symbolen en afkortingen:
image image image

= nieuwe producten

= ook leverbaar in 3 m

= radiusperforatie leverbaar  

 

Maatvoering:
H = Hoogte
L = Lengte
B = Breedte


Verpakking:
PL = Europallet
KV = Kistverpakking / doosverpakking
BV = Bundelverpakking (Voor alle profieltypes geldt een bundelverpakking van 10 stuks.)
P = Pakketverpakking
R = Rol
St. = Stuk