logo

Schlüter®-SCHIENE-STEP/-STEP-EB

Toepassing en functie

Schlüter®-SCHIENE-STEP is een hoogwaardig, decoratief kantbeschermingsprofiel voor tegelbekledingen. Het in twee hoogtes verkrijgbare profiel is geschikt voor veelzijdig gebruik, met name in keukenwerkbladen, legvlakken en trappen met een keramische bekleding.

Als decoratief afsluitprofiel bij de plaatsing van tegels over een bestaande bekleding komt het roestvaststalen profiel Schlüter®-SCHIENE-STEP-EB, H = 6 mm, H1 = 11 mm bijzonder tot zijn recht.

Naast het decoratieve aspect van het profiel worden de tegels aan de rand doeltreffend beschermd tegen schade door mechanische belasting. Schlüter®-SCHIENE-STEP kan bij trappen enkel worden toegepast in weinig gebruikte privé ruimtes of vergelijkbare binnenruimtes.

Schlüter®-SCHIENE-STEP-EB kan bovendien ook worden gebruikt in plaatsen met veel personenverkeer. Het profiel ligt vast in de bekleding en biedt door de geometrie een optimale bescherming van de voorkant van de trede, alsook een goede optische zichtbaarheid en een grote mate van veiligheid.

Binnen- en buitenhoeken zijn verkrijgbaar als geprefabriceerde hoekvormstukken voor Schlüter®-SCHIENE-STEP-EB.


Schlüter®-SCHIENE-STEP/-STEP-EB

Verwerking

  1. Kies een Schlüter®-SCHIENE-STEP dat is afgestemd op de dikte van de tegels.
  2. Breng met een lijmkam tegellijm aan op de plaats waar het bevestigingsvlak moet komen.
  3. Schlüter®-SCHIENE-STEP wordt met het geperforeerde bevestigingsvlak in het lijmbed ingedrukt en juist uitgelijnd.
  4. Strijk het geperforeerde bevestigingsvlak volledig in met tegellijm.
  5. De aangrenzende tegels moeten stevig worden ingedrukt en zo worden geplaatst dat de bovenste rand van het profiel perfect aansluiten (het profiel mag niet boven het tegelvlak uitsteken, beter is tot 1 mm eronder). De tegels moeten aan het profiel over het volledige oppervlak worden ingebed.
  6. De tegel wordt tegen het zijdelingse voegribje geplaatst; dit garandeert een gelijkmatige voeg van 1,5 mm. Bij roest- H = 6 H 1 = 11 Voorbeeld: Traptrede met Schlüter®-SCHIENE-STEP-AE Voorbeeld: Traptrede met Schlüter®-SCHIENE-STEP-EB Voorbeeld: Tegels op bestaande tegels met Schlüter®-SCHIENE-STEP-EB vaststalen profielen wordt een voeg van ongeveer 1,5 mm vrijgelaten.
  7. Gebruik op gevoelige oppervlakken materiaal en gereedschap die geen krassen of beschadigingen veroorzaken. Vervuiling door mortel of tegellijm moet meteen worden verwijderd.
  8. De vormstukken voor Schlüter®-SCHIENE-STEP-EB moeten het profiel met ten minste 10 mm overlappen. Ze kunnen niet achteraf worden aangebracht, maar moeten tijdens de verwerking van de profielen zijdelings worden ingeschoven en met een geschikte montagelijm (Schlüter®-KERDI-FIX) puntsgewijs worden gefixeerd.

Schlüter®-SCHIENE-STEP/-STEP-EB

Materiaal

Schlüter®-SCHIENE-STEP is leverbaar in de volgende materiaaluitvoeringen:

EB = Roestvast staal geborsteld
AE = Aluminium bruut mat geanodiseerd

Materiaaleigenschappen en toepassingsgebieden
De toepasbaarheid van het profieltype moet in specifieke gevallen worden getoetst aan de te verwachten chemische, mechanische of andere belastingen. Hieronder kunnen slechts enkele algemene richtlijnen worden gegeven.

Schlüter®-SCHIENE-STEP-AE (geanodiseerd aluminium): Het aluminium is veredeld met een anodisatielaag die bij normaal gebruik niet meer van uitzicht verandert. Zichtbare oppervlakken moeten worden beschermd tegen schurende of krassende belastingen. Aluminium is gevoelig voor alkalische invloeden. Cementhoudende materialen werken in combinatie met vocht alkalisch en kunnen, afhankelijk van de concentratie en de inwerkingsduur, tot corrosie leiden (vorming van aluminiumhydroxide). Daarom moet mortel- of voegmateriaal aan het zichtbare oppervlak onmiddellijk worden verwijderd en mogen vers geplaatste bekledingen niet met folie worden afgedekt. Het profiel moet over het volledige oppervlak in de contactlaag van de tegel worden ingebed, zodat er geen water kan samenvloeien in de holle ruimten.

Schlüter®-SCHIENE-STEP-E (roestvast staal geborsteld) is bijzonder geschikt, wanneer hoge mechanische of speciale chemische belastingen worden verwacht. Toepassingsgebieden zijn bijv. in de levensmiddelenindustrie, brouwerijen, zuivelfabrieken, grootkeukens en ziekenhuizen, alsook in privé woonruimtes. Ook roestvast staal is niet bestand tegen alle chemische aantastingen, bijv. zout- en vloeizuur, of bepaalde chloor- en bronwaterconcentraties. Speciale te verwachten belastingen moeten daarom vooraf worden gecontroleerd.


Schlüter®-SCHIENE-STEP/-STEP-EB

Opmerking

Schlüter®-SCHIENE-STEP vergt geen speciale reiniging en/of onderhoud. Gebruik op gevoelige oppervlakken geen schurende reinigingsmiddelen. Beschadigingen van de anodisatielaag kunnen enkel worden hersteld door ze te overlakken.

Roestvast staal krijgt na een behandeling met chroompolish of een vergelijkbaar product een glanzend oppervlak. Oppervlakken van roestvast staal, die aan de buitenlucht of agressieve invloeden zijn blootgesteld, moeten nu en dan met een zacht reinigingsmiddel worden gereinigd. Een regelmatige reiniging zorgt er niet alleen voor dat het roestvast staal mooi blijft, maar vermindert ook de kans op corrosie.

Voor alle reinigingsmiddelen geldt dat ze vrij moeten zijn van zoutzuur en fluorwaterstofzuur. Vermijd contact met andere metalen zoals normaal staal, omdat dat roest van buitenaf kan veroorzaken. Dit geldt ook voor gereedschap zoals plamuurmessen of staalwol om bijv. mortelresten te verwijderen. Indien nodig raden we aan om Schlüter®-CLEAN-CP reinigingspolish voor roestvast staal te gebruiken.


Schlüter®-SCHIENE-STEP/-STEP-EB


<a name='ae'></a>Schlüter®-SCHIENE-STEP-AE

<a name='ae'></a>Schlüter®-SCHIENE-STEP-AE


Product Image Tables 52775


<a name='eb1'></a>Schlüter®-SCHIENE-STEP-EB voor werkbladen

Schlüter®-SCHIENE-STEP-EB is een hoogwaardig afsluitprofiel uit geborsteld roestvast staal. Door de variabele geometrie kan dit profiel worden gebruikt voor verschillende toepassingen zoals bijv. werkbladen, traptreden of voor het afwerken van een renovatie met ,,tegels op tegels’’.

<a name='eb1'></a>Schlüter®-SCHIENE-STEP-EB voor werkbladen


Schlüter®-SCHIENE-STEP-EB/E 90°


Schlüter®-SCHIENE-STEP-EB/I 90°


Schlüter®-SCHIENE-STEP-EB/V


Schlüter®-SCHIENE-STEP-EB/E 135°


Schlüter®-SCHIENE-STEP-EB/I 135°


<a name='eb2'></a>Schlüter®-SCHIENE-STEP-EB voor traptreden

<a name='eb2'></a>Schlüter®-SCHIENE-STEP-EB  voor traptreden


Schlüter®-SCHIENE-STEP-EB/E 90°


Schlüter®-SCHIENE-STEP-EB/V

Opmerking:
De buitenhoek 90° is ook bruikbaar als eindkapje.


<a name='eb3'></a>Schlüter®-SCHIENE-STEP-EB als bekledingsafsluiting

<a name='eb3'></a>Schlüter®-SCHIENE-STEP-EB als bekledingsafsluiting


Schlüter®-SCHIENE-STEP-EB/V


Schlüter®-SCHIENE-STEP/-STEP-EB


Uw contact bij Schlüter-Systems:

BENELUX bureau
Schlüter-Systems KG
Schotelven 28
B-2370 Arendonk
Tel. +32 (0)14 443080
E-mail: benelux@schlueter.de

image
Schrijf ons!

Hebt u een vraag of een suggestie?

Belangrijke aanvulling
tot onze producten en productvarianten vindt u hier:
Metalen oppervlakken
Metalen oppervlakken

'Metalen oppervlakken In één oogopslag: van 'roestvast staal' tot 'aluminium Toscaans brons'

Legenda voor de tabellen bij 'Varianten'

Voor een uniforme en duidelijke indeling van de tabellen gebruiken wij volgende symbolen en afkortingen:
image image image image

= easycut

= easyfill

= radiusperforatie leverbaar

= ook leverbaar in 3 m

 

Maatvoering:
H = Hoogte
L = Lengte
B = Breedte


Verpakking:
PL = Europallet
KV = Kistverpakking / doosverpakking
BV = Bundelverpakking (Voor alle profieltypes geldt een bundelverpakking van 10 stuks.)
P = Pakketverpakking
R = Rol
St. = Stuk 


Schlüter®-Profielen met Radiusperforatie
Schlüter®-Profielen met Radiusperforatie

Schlüter®-RUMA
Schlüter®-RUMA

Schlüter®-RUMA is een toestel om profielen.