logo

Schlüter®-REFLEECE

Toepassings en functies

Schlüter-REFLEECE is een vlies gemaakt van gerecycleerd PET-materiaal met aan de achterzijde een hechtlaag. Het is geschikt voor het tijdelijk plaatsen van tegels en natuursteen die later weer van de ondergrond kunnen worden verwijderd. De zelfhechtende achterzijde van REFLEECE kan bij het verwijderen eenvoudig van de ondergrond worden losgemaakt en veroorzaakt geen schade aan deze ondergrond.


Schlüter®-REFLEECE

Verwerking

1. De ondergrond waarop Schlüter-REFLEECE moet worden geplaatst, moet altijd gecontroleerd worden op geschiktheid zoals bv. effenheid, draagkracht, zuiverheid en compatibiliteit. Bestanddelen die een goede hechting verhinderen, moeten van het oppervlak worden verwijderd.

2. De ondergrond moet stofvrij zijn alvorens het materiaal te plaatsen en moet daarom grondig worden gereinigd.

3. Rol de banen REFLEECE uit, snijd ze op maat, lijn ze uit en druk ze met een strijkbord of een aandrukrol (-wals) over het gehele oppervlak op de ondergrond.

4. Alle stootnaden en vloer-/wandaansluitingen moeten met de zelfklevende naadafdekking Schlüter-DITRASOUND- KB worden afgeplakt. Om te vermijden dat het gelegde REFLEECE beschadigd raakt of van de ondergrond loskomt, wordt aangeraden het materiaal tegen mechanische belasting te beschermen, bv. door er loopplanken overheen te leggen (vooral in loopzones voor materiaaltransport).

5. Zodra REFLEECE is verlijmd, kunnen de tegels volgens het dunbedprocedé worden geplaatst. Hierbij wordt in één bewerking met de vlakke zijde van de lijmkam de dunbedmortel over het vlies verspreid en vervolgens met de getande zijde groeven getrokken in de dunbedmortel.

6. Hierin worden de tegels dan vol en zat geplaatst. De vertanding van de lijmkam moet afgestemd zijn op het tegelformaat. Houd rekening met de verwerkingstijd van de lijm.

7. De bewegingsvoegen uit de ondergrond dienen overeenkomstig de geldende voorschriften te worden overgenomen in de tegelbekleding. In alle andere gevallen moeten grote bekledingsoppervlakken op REFLEECE met bewegingsvoegen in velden worden ingedeeld volgens de regels van de kunst. Wij raden de profieltypes Schlüter-DILEX aan.

Opmerking: De in combinatie met REFLEECE gebruikte dunbedmortel en het bekledingsmateriaal dienen op het toepassingsgebied afgestemd te zijn en aan de geldende voorschriften te voldoen.

Demontage:

8. De voegen van de tegelbekleding worden met een geschikt gereedschap verwijderd/ingeslepen. De insteekdiepte van het gereedschap moet zo zijn dat de ondergrond niet beschadigd raakt. Afhankelijk van het tegelformaat kan het raadzaam zijn de tegels in kleinere stukken te verdelen.

9. De van elkaar gescheiden tegels kunnen nu samen met de tegellijm en REFLEECE met behulp van een zuignap van de ondergrond worden opgetild en verwijderd.

10. De ondergrond moet worden gestofzuigd en met schoon water of een geschikt reinigingsmiddel worden gereinigd.

Opmerking: Bij een ondergrond uit hout of natuursteen kan het zijn dat het oppervlak na de reiniging volgens de aanwijzingen van de fabrikant moet worden nabehandeld.


Schlüter®-REFLEECE

Materiaal

Schlüter-REFLEECE is een vlies met een dikte van 0,85 mm dat gemaakt is van PET (polyethyleentereftalaat). Aan de achterzijde is een speciaal oplosmiddel en een weekmakervrije hechtlaag aangebracht.

REFLEECE met aan de achterzijde een hechtlaag is op lange termijn niet UV-bestendig, daarom dient men bij het opslaan langdurige, intensieve zonnestralen te vermijden. REFLEECE kan op een droge en vorstvrije plaats (5-30 °C) ten minst 18 maanden worden opgeslagen.

Materiaaleigenschappen en toepassingsgebieden:

Schlüter-REFLEECE is een onrotbaar vlies met een zelfklevende hechtlaag voor gebruik in privéruimten of bedrijfsruimten in niet aan vocht blootgestelde interieurs waar geen permanente dynamische belasting wordt verwacht. Het kan worden gebruikt voor het tijdelijk aanbrengen van tegel- en natuursteenbekledingen op oppervlakken waar een permanente bekleding niet mogelijk of gewenst is. Voorbeelden hiervan zijn tentoonstellingsruimtes, gebouwen onder monumentenzorg , particuliere of commerciële huurwoningen.

REFLEECE wordt niet aangetast door vocht dat kan optreden door de dunbedmortel van de te leggen bekleding of door de reiniging van deze bekleding.

Vloertegels geplaatst op REFLEECE moeten minstens 10 x 10 cm groot zijn en een minimale dikte van 6 mm hebben.

Contactgeluidsisolatie

Voor REFLEECE werd in ingebouwde situatie een verbetering van het contactgeluid (ΔLW) van 9 dB (volgens DIN EN ISO 10140) gemeten.

De daadwerkelijke mate van verbetering bij de desbetreffende constructie is afhankelijk van de plaatselijke omstandigheden (constructieopbouw) en kan afwijken van deze waarde. Daarom zijn de gemeten testwaarden niet één-op-één van toepassing op elke bouwplaatssituatie.

 


Schlüter®-REFLEECE

Opmerking

De ondergrond waarop REFLEECE moet worden geplaatst, moet altijd gecontroleerd worden op geschiktheid zoals bv. effenheid, draagkracht, zuiverheid en compatibiliteit. Bestanddelen die een goede hechting verhinderen, moeten van het oppervlak worden verwijderd.

REFLEECE kan ook op verwarmde ondergronden worden geplaatst. Hier moeten verder de geldende voorschriften voor conventionele verwarmde dekvloeren worden gevolgd.

De oppervlakken van de te leggen bekledingen moeten in principe draagkrachtig en zo gemaakt zijn, dat de hechtlaag aan de achterzijde van het vlies hierop kan hechten. REFLEECE kan alleen op vast verlijmde bekledingen worden aangebracht. Zwevend aangebrachte bekledingen zijn niet geschikt voor een starre bovenlaag.

Er moet vooraf worden gecontroleerd of het materiaal op de ondergrond hecht. REFLEECE mag alleen op bekledingen zonder oplosmiddel of weekmakers worden aangebracht.

Als bij het verwijderen van het vlies resten van de hechtlaag op de ondergrond achterblijven, kunnen deze eenvoudig met lauwwarm, schoon water worden verwijderd. REFLEECE kan volledig worden gerecycleerd.


Schlüter®-REFLEECE

Varianten


Schlüter-REFLEECE


Schlüter-DITRA-SOUND-KB


Schlüter®-REFLEECE


Schlüter®-REFLEECE

Video
Uw contact bij Schlüter-Systems:

BENELUX bureau
Schlüter-Systems KG
Schotelven 28
B-2370 Arendonk
Tel. +32 (0)14 443080
E-mail: benelux@schlueter.de

image
Schrijf ons!

Hebt u een vraag of een suggestie?

Belangrijke aanvulling
tot onze producten en productvarianten vindt u hier:

Legenda voor de tabellen bij 'Varianten'

Voor een uniforme en duidelijke indeling van de tabellen gebruiken wij volgende symbolen en afkortingen:
image image image image

= easycut

= easyfill

= radiusperforatie leverbaar

= ook leverbaar in 3 m

 

Maatvoering:
H = Hoogte
L = Lengte
B = Breedte


Verpakking:
PL = Europallet
KV = Kistverpakking / doosverpakking
BV = Bundelverpakking (Voor alle profieltypes geldt een bundelverpakking van 10 stuks.)
P = Pakketverpakking
R = Rol
St. = Stuk