logo

Schlüter®-TROBA-LINE

Toepassing en functie

Bij balkon- en terrasafdichtingen is er vaak niet voldoende hoogte voorhanden voor een correcte aansluiting op inbouwelementen, deuren of wanden.

Volgens DIN 18531-5, 8.6, moeten afdichtingen 15 cm boven de bovenste rand van de bekleding worden omhoog gebracht. Dit betekent met andere woorden dat de dorpels 15 cm hoog moeten zijn. Volgens de richtlijnen voor platte daken mag ter hoogte van deuren hiervan worden afgeweken op voorwaarde dat de afwatering door geschikte maatregelen wordt gegarandeerd. In de gevallen waarin slechts een beperkte aansluithoogte voorhanden is, zorgt Schlüter-TROBA-LINE voor een efficiënte afvoer van het aanwezige water. Voorts blijven ook speciale constructies voor traploze overgangen tot de mogelijkheden behoren.

Schlüter-TROBA-LINE-TL is opgebouwd uit een geperforeerd U-vormig onderelement en een geperforeerd U-vormig bovenelement uit roestvast staal en wordt boven de oppervlaktedrainage Schlüter-TROBA of Schlüter-TROBA-PLUS ingebouwd.

Schlüter-TROBA-LINE-TLR is een drainagegoot met een bovenste roosterelement van verzinkt staal resp. roestvast staal (-TLR-E), dat in het roestvaststalen U-vormig onderelement wordt gelegd. Neervallend water belandt via de perforaties in de drainagegoot op het afdichtingsvlak en vloeit in de oppervlaktedrainage tussen de afdichting en de bekledingsconstructie af naar het afwateringspunt. Zo kan er zich geen water opstuwen ter hoogte van de deuren of overal waar er niet genoeg aansluithoogte beschikbaar is Schlüter-TROBA-LINE-TLG en -TLGR zijn varianten met een gesloten onderelement dat neervallend water afleidt naar een afwateringspunt aan de zijkant.


Uw contact bij Schlüter-Systems:

BENELUX bureau
Schlüter-Systems KG
Schotelven 28
B-2370 Arendonk
Tel. +32 (0)14 443080
Fax +32 (0)14 443081

image
Schrijf ons!

Hebt u een vraag of een suggestie?

Belangrijke aanvulling
tot onze producten en productvarianten vindt u hier:
Metalen oppervlakken
Metalen oppervlakken

'Metalen oppervlakken In één oogopslag: van 'roestvast staal' tot 'aluminium Toscaans brons'

Legenda voor de tabellen bij 'Varianten'

Voor een uniforme en duidelijke indeling van de tabellen gebruiken wij volgende symbolen en afkortingen:
image image image

= nieuwe producten

= ook leverbaar in 3 m

= radiusperforatie leverbaar  

 

Maatvoering:
H = Hoogte
L = Lengte
B = Breedte


Verpakking:
PL = Europallet
KV = Kistverpakking / doosverpakking
BV = Bundelverpakking (Voor alle profieltypes geldt een bundelverpakking van 10 stuks.)
P = Pakketverpakking
R = Rol
St. = Stuk