logo

Schlüter®-DILEX-HKS/-EHK

Toepassing en functie

Schlüter-DILEX-EHK is een holplintvormig profiel van roestvast staal voor verticale inwendige hoeken en vloer-wandaansluitingen van keramische of natuursteenbekleding die hoge eisen aan de hygiëne stellen.

Schlüter-DILEX-HKS is net als DILEXEHK een holplintvormig profiel van roestvast staal, maar beschikt voor het opvangen van bewegingen over een toegevoegde onderhoudsvrije bewegingszone. De profielen zijn uitstekend geschikt voor hygiënisch gevoelige zones, waar naast een aantrekkelijke randafwerking ook een perfecte reiniging mogelijk is, zoals in ziekenhuizen, grootkeukens, cleanrooms, wasruimten en de levensmiddelenindustrie. Voor beide profieltypes zijn vormelementen voor buiten- en binnenhoeken, alsook verbindingselementen leverbaar.


Schlüter®-DILEX-HKS/-EHK

Verwerking

  1. Kies DILEX-HKS of DILEX-EHK dat is afgestemd op de tegeldikte.
  2. Op plaatsen waar het profiel moet worden geplaatst, brengt u tegellijm aan met een lijmkam.
  3. Druk DILEX-HKS of DILEX-EHK met het trapeziumvormig geperforeerde bevestigingsvlak in het lijm- bed en lijn het uit.
  4. Het trapeziumvormig geperforeerde bevestigingsvlak moet over het volledige oppervlak met tegellijm worden bestreken. Het verticale profielvlak moet schuin met tegellijm worden opgevuld.
  5. Over de profielnaden en binnen- of buiten- hoeken moeten de overeenkomstige vormstukken worden gelijmd met behulp van een blijvend elastisch afdichtingsmateriaal. Alvorens dit laatste aan te brengen, moeten alle lijmvlakken worden ontdaan van hechtingsremmend stof, vet, enz. De vormstukken moeten de aangrenzen- de profieleinden ten minste 10 mm overlappen.
  6. De aan het profiel aangrenzende tegels over het volledige oppervlak stevig in de lijm drukken en zo uitlijnen dat de bovenkant van het profiel gelijk ligt met de tegel.
  7. Laat tussen het profiel en de tegels een voegruimte van ongeveer 2 mm, die tijdens het voegen volledig met voegmortel wordt gevuld.

Schlüter®-DILEX-HKS/-EHK

Materiaal

De profielen zijn in de volgende materiaaluitvoeringen leverbaar:

  • E = Roestvast staal

V2A materiaalnr. 1.4301 = AISI 304
V4A materiaalnr. 1.4404 = AISI 316L

  • EB = Roestvast staal geborsteld (alleen DILEX-EHK)

Ze worden volgens het rollenprofileerprocédé uit stroken roestvast staal gevormd en ter hoogte van de bevestigingsvlakken trapeziumvormig geperforeerd. De bewegingszone van DILEX-HKS bestaat uit een 11 mm breed, zeer flexibel thermoplastisch elastomeer.

Materiaaleigenschappen en toepassingsgebieden:

De toepasbaarheid van de voorziene profieltypes moet in specifieke gevallen worden getoetst aan de te verwachten chemische of mechanische belastingen. Hieronder kunnen slechts enkele algemene richtlijnen worden gegeven. De draagprofielen van DILEX-HKS en DILEX-EHK bestaan uit roestvast staal V2A (materiaaltype 1.4301 = AISI 304) of V4A (materiaaltype 1.4404 = AISI 316L) en zijn vooral geschikt voor toepassingen die bestand moeten zijn tegen hoge mechanische belastingen, maar ook tegen chemische inwerkingen door bijv. zure of alkalische invloeden, reinigingsmiddelen, enz.

Afhankelijk van de te verwachten belasting kan tussen de legeringen materiaal 1.4301 of 1.4404 worden gekozen. Bij hogere belastingen, bijv. in zwembaden (zoet water), adviseren wij het gebruik van 1.4404. Ook roestvast staal van materiaaltype 1.4404 is niet bestand tegen elke chemische belasting, bijv. zout- en vloeizuur, of bepaalde chloor- en bronwaterconcentraties. Dit geldt in bepaalde gevallen ook voor zoutwater- zwembaden. Bijzondere te verwachten belastingen moeten daarom steeds vooraf worden gecontroleerd.

De bewegingszone van DILEX-HKS bestaat uit een zeer flexibel thermoplastisch elastomeer. Ze is bestand tegen nagenoeg alle chemicaliën die gewoonlijk in combinatie met tegel- en natuursteenbekledingen voorkomen en tegen schimmels en bacteriën. De inlage is bestand tegen temperaturen van -60 °C tot +100 °C. Thermoplastisch elastomeer kan aan elkaar worden gelast om het profiel te verlengen.


Schlüter®-DILEX-HKS/-EHK

Opmerking

DILEX-HKS of DILEX-EHK vergen geen speciale reiniging en/of onderhoud. Het reinigen ervan gebeurt tegelijk met de tegelbekleding met geschikte schoonmaakmiddelen. Om de zichtbare vlakken van de holplintprofielen te doen glan- zen, moeten ze met chroompolish of gelijkaardig worden behandeld.

De bewegingszone van DILEX-HKS is bestand tegen schimmels en bacteriën en vergt geen bijzondere verzorging of speciaal onderhoud. De flexibele bewegingszone uit thermoplastisch elastomeer kan achteraf worden vervangen.

Roestvaststalen oppervlakken die aan de buitenlucht of aan agressieve invloeden worden blootgesteld, zouden regelmatig met een zacht schoonmaakmiddel moeten worden gereinigd. Wanneer roestvast staal regelmatig wordt schoongemaakt, ziet het er niet alleen fraaier uit, maar bestaat er ook minder gevaar voor corrosie. Absolute voorwaarde is dat de schoonmaakmiddelen vrij zijn van zout- of vloeizuren.

Het contact met andere metalen, zoals bijv. normaal staal, moet vermeden worden, daar dit tot roestvorming kan leiden. Dit geldt ook voor gereedschap zoals plamuurmessen of staalwol, om bijv. lijmresten te verwijderen.

Indien nodig kan reinigingspolish voor roestvast staal Schlüter-CLEAN-CP worden gebruikt.


Schlüter®-DILEX-HKS/-EHK


<a name='hks'></a>Schlüter®-DILEX-HKS

Schlüter®-DILEX-HKS is een combinatie van een roestvaststalen holplintprofiel en een flexibel bewegingsvoegprofiel voor de vloer-wandaansluiting van betegelde oppervlakken.

<a name='hks'></a>Schlüter®-DILEX-HKS


Schlüter-DILEX-HKS-E


Schlüter-DILEX-HKS-E


Schlüter-DILEX-HKS-E V4A


Schlüter-DILEX-HKS-E V4A


* Art.-No. kleur toevoegen (bijv. HKS V4A U 8 / O 9 PG). Kleuren: G – GS – HB – PG

Schlüter-DILEX-HKS-E V4A


** Art.-No. U … / O … en kleur toevoegen (bijv. E90 V2A U 10 / O 11 G). Kleuren: G – GS – HB – PG
Opmerking: Vormelementen (binnenhoeken en verbindingsstukken) zie Schlüter®-DILEX-EHK


Schlüter-DILEX-HKS-E/E 90°


Schlüter-DILEX-HKS-E V4A/E 90°


<a name='ehk'></a>Schlüter®-DILEX-EHK

Schlüter®-DILEX-EHK is een volledig uit roestvast staal vervaardigd holplintprofiel voor hygiënische verticale inwendige hoeken en vloer-wandaansluitingen.

<a name='ehk'></a>Schlüter®-DILEX-EHK

Opmerking: De toebehoren voor Schlüter®- DILEX-EHK zijn van V4A en kunnen ook met V2A-profielen worden gecombineerd (geldt niet voor geborsteld roestvast staal = EBHK). Als eindkapjes adviseren wij Schlüter®-DILEXHKW/ EK van kunststof.

 


Schlüter-DILEX-EHK V4A


Schlüter®-DILEX-EBHK

Schlüter®-DILEX-EBHK


Schlüter-DILEX-EHK/E


Schlüter-DILEX-EBHK/E


Schlüter®-DILEX-EHK/E 135°


Schlüter®-DILEX-EBHK/E 135°


Schlüter-DILEX-EHK/I


Schlüter-DILEX-EBHK/I


Schlüter®-DILEX-EHK/I 135°


Schlüter®-DILEX-EBHK/I 135°


Schlüter-DILEX-EHK/V


Schlüter-DILEX-EBHK/V


Schlüter®-DILEX-HKS/-EHK


Schlüter®-DILEX-HKS / -EHK

Film(en)

Hier vindt u alle beschikbare films over onze producten en de toepassingsgebieden.

 


Schlüter®-KERDI-BOARD: keukenwerkbladen met tegels
Uw contact bij Schlüter-Systems:

BENELUX bureau
Schlüter-Systems KG
Schotelven 28
B-2370 Arendonk
Tel. +32 (0)14 443080
E-mail: benelux@schlueter.de

image
Schrijf ons!

Hebt u een vraag of een suggestie?

Belangrijke aanvulling
tot onze producten en productvarianten vindt u hier:
Metalen oppervlakken
Metalen oppervlakken

'Metalen oppervlakken In één oogopslag: van 'roestvast staal' tot 'aluminium Toscaans brons'

Schlüter-kleurcodes
Schlüter-kleurcodes

Van 'abrikoos' tot 'steenrood' – hier vindt u alle kleuren van onze producten!

Legenda voor de tabellen bij 'Varianten'

Voor een uniforme en duidelijke indeling van de tabellen gebruiken wij volgende symbolen en afkortingen:
image image image image

= easycut

= easyfill

= radiusperforatie leverbaar

= ook leverbaar in 3 m

 

Maatvoering:
H = Hoogte
L = Lengte
B = Breedte


Verpakking:
PL = Europallet
KV = Kistverpakking / doosverpakking
BV = Bundelverpakking (Voor alle profieltypes geldt een bundelverpakking van 10 stuks.)
P = Pakketverpakking
R = Rol
St. = Stuk