logo

Tegels voor het wereldrecord

De snelste opbouw van vloerverwarming ter wereld.

De snelste opbouw van vloerverwarming: In samenwerking met CERESIT Bautechnik en Karl Dahm tools fabrikant heeft de fabrikant uit Iserlohn dankzij het BEKOTEC-systeem in slechts drie en een halve dag succesvol een vloerverwarming in een woning van 240 m² gerealiseerd, vanaf de ruwe betonplaat tot de tegelbekleding.

Project: Het verloop van dit project met alle records, in een privé woning van 240 m² verdeeld over twee verdiepingen, werd aan het publiek gepresenteerd in diverse media. Partners wijzen erop dat het project werd uitgevoerd onder realistische omstandigheden. "Als je denkt aan de obstakels waarmee we te maken kregen, realiseer je al snel dat dit werk ook mogelijk is in normale werven" zegt de eigenaar Christian Uth van Rabenden. Het was niet zomaar een wedstrijd, maar ook om aan te tonen dat het gebruik van innovatieve systemen, producten, materialen en tools de duur van projecten aanzienlijk kunnen verkorten, zonder verlies aan kwaliteit. De tegelzetter, projectleiders en eigenaren krijgen zo een bijkomend voordeel en zijn niet langer beperkt tot een louter financieel aspect tijdens de onderhandelingen.

Systeemproducten: De basis van dit record - het BEKOTEC-systeem - is een methode voor het realiseren van duurzame en barstvrije bekledingen op zwevende of verwarmde dekvloeren. Het systeem is gebaseerd op de polystyreen noppenplaat Schlüter®-BEKOTEC-EN met de ontkoppelingsmat Schlüter®-DITRA. De vorm van de noppenplaat Schlüter®-BEKOTEC-EN zorgt voor een minimale laagdikte van de dekvloer van 32 mm tussen en 8 mm boven de noppen. De noppen zijn zodanig gerangschikt dat de bijbehorende verwarmingsbuizen met diameter van 16 mm er tussen worden geklemd om een verwarmde dekvloer te realiseren.
Omdat de ontkoppelingsmat Schlüter®-DITRA zorgt voor een nivellering van de dampdruk aan de onderkant, kan deze worden verlijmd vanaf de dekvloer begaanbaar is. Daarna kunnen de tegels worden geplaatst.

Potentieel: Dit record bracht tegelzetters van drie bedrijven samen die nog nooit eerder hadden samen gewerkt. Ze zijn het allemaal eens dat ze dit systeem in de toekomst zullen gebruiken om zo tijd te kunnen besparen en zo een ​​voorsprong hebben op de concurrentie. De architecten kunnen nu toestaan om al na drie dagen tegels te plaatsen i.p.v. vier weken droogtijd - een argument dat geen enkele eigenaar kan weerstaan. De klant speelt ook op zekerheid omdat Schlüter-Systems een garantie van vijf jaar geeft op de functionaliteit van de gehele opbouw.

Uw contact bij Schlüter-Systems:

BENELUX bureau
Schlüter-Systems KG
Schotelven 28
B-2370 Arendonk
Tel. +32 (0)14 443080
E-mail: benelux@schlueter.de

image
Schrijf ons!

Hebt u een vraag of een suggestie?