logo

Beschermende afsluitprofielen op de vloer

Randbescherming aan de vloer

Schlüter®-SCHIENE is een speciaal profiel om buitenranden van tegelbekledingen te beschermen, en vormt bovendien een decoratieve afsluiting van de bekleding.

Het profiel wordt gebruikt aan overgangen tussen verschillende bekledingstypes (bijv. tegels naar tapijt), sokkelafdekkingen, traptreden en oppervlak- en veldbegrenzingen van gelijk welke soort.  Bovendien kan het profiel worden gebruikt als mooie begrenzing voor bekledingsmaterialen zoals tapijt, parket, laminaat, natuursteen of reactieharscoatings. De variant met radiusperforatie kan worden gebogen tot afrondingen en creëert op die manier vrije ruimten voor de individuele vormgeving.
 
Optredende belasting wordt naar de ondergrond afgevoerd. De bekledingsrand wordt op die manier doeltreffend beschermd tegen schade.

Traploze overgangen

Waar bekledingen van verschillende hoogte tegen elkaar komen, ontstaan struikelranden. Door gebruik te maken van Schlüter®-RENO-profielen met afgeschuinde kant, ontstaat een traploze bekledingsovergang.

Overzicht van de voordelen

  • Duurzame bescherming van bekledingsranden
  • Traploze overgangen waar verschillende bekledingssoorten samenkomen
Photo: Schlüter-Systems

Schlüter®-SCHIENE

Schlüter®-SCHIENE is een speciaal profiel ter bescherming en als decoratie voor de begrenzing van tegelvloeren, maar kan ook uitstekend worden toegepast voor andere vloerbekledingsmaterialen en toepassingen. Vanwege het voegribje wordt een vaste voegafstand tot de tegel bepaald. Schlüter®-SCHIENE-E heeft geen voegribje.
verder

Photo: Schlüter-Systems

Schlüter®-RENO-TK

Schlüter®-RENO-TK is een profiel voor de traploze overgang van een tegelvloer naar een aangrenzend lager gelegen tapijt of een ander vloerbekledingsmateriaal. Eveneens worden de aangrenzende bekledingsranden doeltreffend beschermd.
verder

Photo: Schlüter-Systems

Schlüter®-RENO-V

Schlüter®-RENO-V is een profiel met een variabele overgangsflens voor de traploze overgang tussen op verschillende hoogte gelegen vloerbekledingen. Vanwege het voegribje wordt een vaste voegafstand tot de tegel bepaald.
verder

Photo: Schlüter-Systems

Schlüter®-RENO-T

Schlüter®-RENO-T is een profiel dat achteraf wordt geplaatst als overgang tussen op gelijke hoogte aan elkaar grenzende vloerbekledingen.
verder

Uw contact bij Schlüter-Systems:

BENELUX bureau
Schlüter-Systems KG
Schotelven 28
B-2370 Arendonk
Tel. +32 (0)14 443080
E-mail: benelux@schlueter.de

image
Schrijf ons!

Hebt u een vraag of een suggestie?