logo

Eenvoudig dicht: Schlüter®-KERDI-COLL-L

"Alles uit één hand" - Deze uitspraak wil meer zeggen dan een vereenvoudiging bij het ontwerp en de uitvoering: het toont tegelijkertijd onze bereidheid om alleen de verantwoording te nemen. "Alles uit één hand" biedt Schlüter-Systems de realisatie van contactafdichting voor binnen en buiten: Met Schlüter®-KERDI-COLL vervolledigen wij de reeds bewezen KERDI-productfamilie met een op het systeem afgestemde afdichtingslijm voor het verlijmen van overlappingen, stootnaden en aansluitingen.
Schlüter®-KERDI-KEBA heeft zich in het verleden bewezen als afdichtingsband voor de afdichting van naden of aansluitingen van contactafdichtingen met Schlüter®-DITRA of Schlüter®-KERDI. Voor het verlijmen van de afdichtingsband moest de verwerker voor een product uit een omvangrijk aanbod in de bouwchemie kiezen. Dit zorgde vaak tot wedervragen bij Schlüter-Systems.

Met de nieuwe afdichtingslijm Schlüter®-KERDI-COLL neemt Schlüter-Systems de consequente stap en alleen de verantwoording voor de volledige contactafdichting met Schlüter®-KERDI en Schlüter®-DITRA.
Hierdoor blijft niet enkel de vraag naar een geschikte lijm voor de KEBA-afdichtingsband, ook adviezen voor planning worden eenvoudiger, wat alle partijen meer zekerheid biedt.


De nieuwe afdichtingslijm dat uit twee componenten - een reactief poeder op cementbasis en een oplosmiddelvrije acrylaatdispersie - ter plaatse als strijk- en spatelbare massa aangemaakt wordt, biedt een betrouwbare dichte verlijming van naden en aansluitingen met de Schlüter®-KERDI-band. Dit geldt voor zowel stootnaden tussen Schlüter®-DITRA- of Schlüter®-KERDI matten, alsook voor aansluitingen aan Schlüter®-BARA-profielen of anderen bouwelementen. Ook overlappingen van KERDI-matten (minstens 5 cm) kunnen met Schlüter®-KERDI-COLL dicht verlijmd worden.
De bereide lijm wordt ofwel met een lijmkam of een kwast aangebracht. De Schlüter®-KERDI banden worden dan vol in de lijm gedrukt met de gladde zijde van de lijmkam of een aandrukrol.
De verlijming van de KERDI- en DITRA-matten, alsook de plaatsing van de tegels gebeurt vervolgens met een aangepaste dunbedmortel. Hier zijn bijvoorbeeld de producten geschikt, die als systeempartner tussen Schlüter-Systems en de bouwchemie-fabrikanten voor toepassingen buitenhuis aanbevolen worden.


Schlüter®-KERDI-COLL wordt in een 4,25 kg-combi verpakking met twee componenten geleverd: de oplosmiddelvrije acrylaatdispersie KERDI-COLL-A (1,75 kg) en het reactief poeder op cementbasis KERDI-COLL-RL (2,5 kg). Hieruit ontstaat bij een mengverhouding van 1:1,4 een goede strijk- en spatelbare massa.
Na het mengen is de lijm ca. 60 minuten (bij 20°C) te verwerken. De hardingstijd bedraagt bij deze temperatuur twee uur aan de lucht en ca. vier uur onder de Schlüter®-KEBA-band. De originele ongeopende verpakkingen zijn droog en vorstvrij ca. 12 maanden te bewaren. Bij transport, verwerking en tijdens de hardingstijd dient men tegelijkertijd op vorstvrij te letten. De verwerkingstemperatuur moet tot aan de uiteindelijke verharding >5°C bedragen!

Schlüter®-KERDI-COLL biedt een voordeel aan de betrouwbaarheid bij plaatsing van tegels en natuursteen in vochtbelaste ruimten en helpt zo, het tegel marktaandeel - speciaal op balkons en terrassen - te verzekeren.

Photo: Schlüter-Systems

Schlüter®-KERDI-COLL-L

Schlüter®-KERDI-COLL-L is een tweecomponenten afdichtingslijm op basis van een oplosmiddelvrije acrylaatdispersie en een reactief poeder van het cementtype. Schlüter®-KERDI-COLL-L is bedoeld om overlappingen van Schlüter®-KERDI-stroken vast te lijmen en af te dichten. Voorts kan met Schlüter®-KERDI-COLL-L de naad- en aansluitverbinding gebeuren van de afdichtingsbanden Schlüter®-KERDI-KEBA op contactafdichtingen met geschikte producten van Schlüter-Systems, alsook op Schlüter®-BARA-randprofielen.
verder

Uw contact bij Schlüter-Systems:

BENELUX bureau
Schlüter-Systems KG
Schotelven 28
B-2370 Arendonk
Tel. +32 (0)14 443080
E-mail: benelux@schlueter.de

image
Schrijf ons!

Hebt u een vraag of een suggestie?