logo

Bekledingsafsluitingen op de vloer

Randbescherming en overgangsprofielen

De afsluitprofielen, zoals de originele Schlüter®-SCHIENE, grenzen tegel- en natuursteenbekledingen af en beschermen de buitenranden ervan tegen mechanische beschadigingen.

Schluter®-RENO-profielen creeren een traploze overgang met alle aangrenzende vloerbekledingen. Onze afsluitprofielen zijn op deze wijze de „finishing touch“ van de vloerbekleding.

Photo: Schlüter-Systems

Schlüter®-SCHIENE

Schlüter®-SCHIENE is een speciaal profiel ter bescherming en als decoratie voor de begrenzing van tegelvloeren, maar kan ook uitstekend worden toegepast voor andere vloerbekledingsmaterialen en toepassingen. Vanwege het voegribje wordt een vaste voegafstand tot de tegel bepaald. Schlüter®-SCHIENE-E heeft geen voegribje.
verder

Photo: Schlüter-Systems

Schlüter®-SCHIENE-V

Schluter®-SCHIENE-V is een afsluitprofiel voor houten bekledingen of voor andere vormstabiele bekledingsmaterialen zoals terrazzovloeren met een rechthoekige overgang van het bevestingsvlak op het afsluitvlak. Het gelijkmatig gevormde afsluitvlak maakt het afslijpen van de bekleding mogelijk.
verder

Photo: Schlüter-Systems

Schlüter®-SCHIENE-BASIC

Schlüter®-SCHIENE-BASIC is een afsluitprofiel voor tegelbekledingen of andere vormvaste bekledingsmaterialen met een rechthoekige overgang van het bevestigingsvlak op het aansluitvlak en met een rechthoekige profielkop.
verder

Photo: Schlüter-Systems

Schlüter®-RENO-TK

Schlüter®-RENO-TK is een profiel voor de traploze overgang van een tegelvloer naar een aangrenzend lager gelegen tapijt of een ander vloerbekledingsmateriaal. Eveneens worden de aangrenzende bekledingsranden doeltreffend beschermd.
verder

Photo: Schlüter-Systems

Schlüter®-RENO-V

Schlüter®-RENO-V is een profiel met een variabele overgangsflens voor de traploze overgang tussen op verschillende hoogte gelegen vloerbekledingen. Vanwege het voegribje wordt een vaste voegafstand tot de tegel bepaald.
verder

Photo: Schlüter-Systems

Schlüter®-RENO-U/-RAMP/-RAMP-K

Schlüter®-RENO-U is een profiel om vloerbekledingen met verschillende hoogtes traploos op elkaar te doen aansluiten. Vanwege het voegribje wordt een vaste voegafstand tot de tegel bepaald.
Schlüter®-RENO-RAMP is een profiel voor de traploze overgang van sterk belastbare tegelbekledingen op een aangrenzend lager gelegen bekledingsmateriaal.
Schlüter®-RENO-RAMP-K is een profiel voor de traploze overgang van sterk belaste tegelbekleding naar een aangrenzend lager gelegen bekledingsmateriaal.
verder

Photo: Schlüter-Systems

Schlüter®-RENO-T

Schlüter®-RENO-T is een profiel dat achteraf wordt geplaatst als overgang tussen op gelijke hoogte aan elkaar grenzende vloerbekledingen.
verder

Photo: Schlüter-Systems

Schlüter®-DECO

Schlüter®-DECO is een profiel met een 6 mm breed zichtbaar oppervlak voor het maken van decoratieve voegen in tegelbekledingen. Schlüter®-DECO-M en -MC kunnen ook als afsluitprofielen voor uitwendige hoeken in wandbekleding worden gebruikt. Schlüter®-DECO uit aluminium, messing en roestvast staal zijn ook geschikt voor vloerbekledingen.
verder

Photo: Schlüter-Systems

Schlüter®-TERRAZZO

Schlüter®-TERRAZZO is een scheidings- en decoratieprofiel uit massief messing, dat in terrazzobekleding wordt ingebracht.
verder

Photo: Schlüter-Systems

Schlüter®-WINKEL

Schlüter®-WINKEL is een niet-geperforeerd massief hoekprofiel voor meerdere doeleinden.
verder

Photo: Schlüter-Systems

Schlüter®-SHOWERPROFILE-S / -R

Schlüter®-SHOWERPROFILE-S is een tweedelig afschotprofiel voor de bekleding van de zijkanten, die bij het bouwen van de douchevloer met 2% helling en een lijnafvoergoot ontstaan.
Schlüter®-SHOWERPROFILE-R is een wandaansluitprofiel voor de bekleding van de resterende openstaande wandruimte aan de lijnafvoergoot, dat veroorzaakt wordt door de helling.
verder

Photo: Schlüter-Systems

Schlüter®-SHOWERPROFILE-WS/-WSK

Schlüter®-SHOWERPROFILE-WS is een tweedelig profiel uit geanodiseerd aluminium voor de overstromingsbeveiliging in inloopdouches. Het draagprofiel wordt bij het aanbrengen van de tegels in het lijmbed verankerd. Het kan naar keuze met een halfronde of een rechte lip als overstromingsbeveiliging worden uitgerust. De inloopdouche is bij gebruik van beide varianten toegankelijk voor rolstoelen.
Schlüter®-SHOWERPROFILE-WSK is een tweedelig profiel uit geanodiseerd aluminium voor de overstromingsbeveiliging in inloopdouches.
verder

Photo: Schlüter-Systems

Schlüter®-DECO-SG

Schlüter®-DECO-SG is een decoratief profiel als voeguitsparing in tegelbekledingen. Het vormt een 12 mm of 15 mm brede schaduwvoeg. De voeg is uitermate geschikt voor het plaatsen en bevestigen van glaselementen in de vloer en wand.
verder

Uw contact bij Schlüter-Systems:

BENELUX bureau
Schlüter-Systems KG
Schotelven 28
B-2370 Arendonk
Tel. +32 (0)14 443080
E-mail: benelux@schlueter.de

image
Schrijf ons!

Hebt u een vraag of een suggestie?