logo

Bewegingsvoegen en ontspanningsprofielen

Met de profielen van de Schlüter®-DILEX-reeks stellen we onderhoudsvrije en functionele oplossingen voor alle relevante bewegingsvoegen in tegelbekledingen voor. Het leveringsprogramma omvat profielvarianten voor constructievoegen, veldbegrenzingsvoegen, en rand- en aansluitvoegen. Alle profielen worden tijdens het plaatsen van de tegels ingewerkt. In functie van de latere mechanische of chemische belasting van de bekleding zijn onze Schlüter®-DILEX-profielen verkrijgbaar in diverse materiaaluitvoeringen.

Scheidingsvoegprofielen

Bouwscheidingsvoegen zijn statisch en constructief vereiste voegen, die bouwwerken opsplitsen in individuele bewegingssegmenten. Ze lopen door alle dragende en niet-dragende delen van een gebouw en moeten in de dekvloerconstructie en in de vloerbekleding op dezelfde plaats en in de gelijke breedte worden overgenomen.

Photo: Schlüter-Systems

Schlüter®-DILEX-BT /-BTO /-BTS

Schlüter®-DILEX-BT is een bouwscheidingsvoegprofiel van aluminium, met een zijdelingse scharnierverbinding van het in elkaar verschuifbare middenstuk. Hierdoor is een bewegingsopvang in drie richtingen mogelijk.
verder

Photo: Schlüter-Systems

Schlüter®-DILEX-KSBT

Schlüter®-DILEX-KSBT is een bouwscheidingsvoegprofiel met randbescherming, bestaande uit bevestigingsvlakken van messing, aluminium of roestvast staal, welke met een 20 of 30 mm brede bewegingszone van zachte kunststof verbonden zijn.
verder

Veldbegrenzingsprofielen in de cementdekvloer

Veldbegrenzingsvoegen splitsen grote dekvloer- en bekledingsvlakken op in begrensde velden. Ze moeten van het oppervlak van de bekleding tot aan de scheidingslaag onder de dekvloer of tot aan de afdekking van de isolatie of afdichting doorlopen. Aan deurdoorgangen moeten bewegingsvoegen in de dekvloer worden aangebracht en worden overgenomen in de bekleding, om de aldaar optredende spanningen af te voeren en de overdracht van stapgeluid te voorkomen. Bewegingsvoegen in de ondergrond mogen niet worden afgesloten en niet worden bedekt met een vloerbekleding.

Photo: Schlüter-Systems

Schlüter®-DILEX-HVD

Schlüter®-DILEX-HVD is een hoogteopvulplug voor cementdekvloeren dat niveauverschillen tussen twee velden ter hoogte van bewegingsvoegen opvangt.
verder

Photo: Schlüter-Systems

Schlüter®-DILEX-DFP

Schlüter®-DILEX-DFP is een uitzettingsprofiel als inbouw tussen kozijnstijlen of als veldverdeling in cementdekvloeren.
verder

Photo: Schlüter-Systems

Schlüter®-DILEX-EP

Schlüter®-DILEX-EP is een bewegingsvoegprofiel voor de verwerking in zwevende vloeren of contactdekvloeren. De zijkanten bestaan uit hard-PVC met een bewegingszone van zachte, grijze CPE aan de onder- en bovenzijde.
verder

Veldbegrenzingsprofielen in het mortelbed

Photo: Schlüter-Systems

Schlüter®-DILEX-EMP

Schlüter®-DILEX-EMP is een roestvaststalen bewegingsprofiel voor in het mortelbed gelegde vloeren en kan door een groef-mesverbinding horizontale bewegingen opvangen.
verder

Photo: Schlüter-Systems

Schlüter®-DILEX-EZ 70

Schlüter®-DILEX-EZ 70 is een ontspannings- en sierprofiel met ingesneden zijkanten van hard-PVC en een zijkant-overlappende bewegingszone van zacht-PVC voor de inbouw in vloeren in het mortelbed. De ophogingssegmenten kunnen op constructiehoogte worden afgekort.
verder

Photo: Schlüter-Systems

Schlüter®-DILEX-MOP

Schluter-DILEX-MOP is een bewegingsprofiel met stabiele, getande zijkanten van hard-PVC-regeneraat en een tussen de zijkanten aangebrachte bewegingszone van grijze, zachte PVC voor de inbouw in vloeren in het mortelbed.
verder

Photo: Schlüter-Systems

Schlüter®-DILEX-MP /-MPV

Schluter®-DILEX-MP is een uitzettingsprofiel met ingesneden zijkanten van hard-PVC-regeneraat en een zijkantoverlappende bewegingszone van zachte CPE met ophogingsprofielen voor de inbouw in vloeren in het mortelbed.
verder

Veldbegrenzingsprofielen in het dunbed

Photo: Schlüter-Systems

Schlüter®-DILEX-KS/-KSA/-EKSB

Schlüter®-DILEX-KS is een bewegingsprofiel met een randbescherming. Het is opgebouwd uit zijdelingse bevestigingsvlakken in aluminium of roestvast staal, die met een verwisselbare bewegingszone van zachte kunststof zijn verbonden.
Schlüter®-DILEX-KSA is een aansluitprofiel met randbescherming, bestaand uit een zijdelings bevestigingsvlak uit aluminium of roestvast staal, die met een verwisselbare bewegingszone van zacht kunststof is verbonden. Het dient voor de aansluiting van tegelbekledingen op vaste bouwelementen, zoals raamkozijnen.
verder

Photo: Schlüter-Systems

Schlüter®-DILEX-AKWS

Schlüter®-DILEX-AKWS is een bewegingsprofiel met aluminium bevestigingsvlakken welke met een bewegingszone van zachte kunststof verbonden zijn.
verder

Photo: Schlüter-Systems

Schlüter®-DILEX-EDP

Schlüter®-DILEX-EDP is een roestvaststalen bewegingsprofiel dat vanwege een groef-mesverbinding horizontale bewegingen kan opvangen.
verder

Photo: Schlüter-Systems

Schlüter®-DILEX-BWB

Schlüter®-DILEX-BWB is een bewegingsvoegprofiel met zijkanten van hard-PVC-regeneraat. De bovenste bewegingszone bestaat uit zachte kunststof en vormt het 10 mm brede zichtvlak.
verder

Photo: Schlüter-Systems

Schlüter®-DILEX-BWS

Schlüter®-DILEX-BWS is een bewegingsvoegprofiel met zijkanten van hard-PVC-regeneraat. De bovenste bewegingszone bestaat uit zachte kunststof en vormt het 5 mm brede zichtvlak.
verder

Photo: Schlüter-Systems

Schlüter®-DILEX-F

Schlüter-DILEX-F is een vrijwel onzichtbare bewegingsvoeg voor projecten die door personenverkeer worden belast. Ondanks het zeer smalle profiel compenseert deze de gebruikelijke bewegingen van tegelbekledingen. Het systeem vormt een bewegingsvoeg die visueel nauwelijks te onderscheiden is van een cementaire voeg. Dat betekent dat technisch noodzakelijke voegen vanaf nu onopvallend kunnen worden aangebracht.
verder

Photo: Schlüter-Systems

Schlüter®-DILEX-EZ 6/9

Schlüter®-DILEX-EZ 6 en 9 zijn speciale ontspannings- en sierprofielen voor de decoratieve vormgeving van voegen met een extra spanningsafbouwende functie in bekledingen van tegels en natuursteen welke verlijmd zijn.
verder

Randvoegprofielen

Randvoegen zijn bewegingsvoegen die de dekvloer en de bekleding begrenzen aan de muren en aan de dekvloer doordringende bouwelementen – zoals pijlers of zuilen. Ze verminderen de stapgeluidsoverdracht en nemen bewegingen van de vloerconstructie op. Randvoegen mogen niet stijf worden gesloten, anders ontstaan er geluidsbruggen en inklemmingen in de bekledingsconstructie.

Varianten van de voeguitvoering zijn bijvoorbeeld holle plinten aan de overgang tussen vloer en muur of aan muurbinnenhoeken.
Ze worden voorzien om een zeer eenvoudige reiniging te waarborgen.

Photo: Schlüter-Systems

Schlüter®-DILEX-AHK /-AHKA /-AHK-TS

Schlüter®-DILEX-AHK is een aluminium holplintprofiel voor inwendige hoeken van wanden. Het is verkrijgbaar in diverse geanodiseerde oppervlakken.
Schlüter®-DILEX-AHKA is een aluminium holplintprofiel voor inwendige hoeken van wanden, keukenwerkbladen of plateaus, die een keramische bekleding krijgen. Het is verkrijgbaar in diverse geanodiseerde oppervlakken en kan eenzijdig aangesloten worden op een bestaande bekleding.
verder

Photo: Schlüter-Systems

Schlüter®-DILEX-EK/-RF

Schlüter®-DILEX-EK en -RF zijn tweedelige profielen van gecombineerde harde en zachte kunststof, met een groef-mesverbinding, voor duurzaam flexibele en onerhoudsvrije randvoegen.
verder

Photo: Schlüter-Systems

Schlüter®-DILEX-EKE /-EF

Schlüter®-DILEX-EKE /-EF is een flexibel, ééndelig hoekprofiel van gecombineerde harde en zachte kunststof voor verticale inwendige hoeken of voor wand-vloeraansluitingen. Het profiel beschikt over een geïntegreerde tegelruimte en kan worden ingezet b! niet-zwevende vloeren.
verder

Photo: Schlüter-Systems

Schlüter®-DILEX-HK

Schlüter®-DILEX-HK is een holplintprofiel van hard-PVC-regeneraat met een holle plint van zachte kunststof en een geïntegreerde tegelruimte voor de wand-/vloeraansluiting. Het profiel voldoet aan b!zondere vereisten betreffende hygiëne en reinigingsmogel!kheden in de levensmiddelenindustrie, grootkeukens en dergelijke.
verder

Photo: Schlüter-Systems

Schlüter®-DILEX-HKW

Schlüter®-DILEX-HKW is een holplintprofiel van hard-kunststof voor verticale inwendige hoeken en voor wand-vloeraansluitingen wanneer slechts geringe bewegingen verwacht worden.
verder

Photo: Schlüter-Systems

Schlüter®-DILEX-HKU

Schlüter®-DILEX-HKU is een volledig uit roestvast staal vervaardigd holplintprofiel voor hygiënische verticale inwendige hoeken en vloer-wandaansluitingen. Dankzij de binnenliggende bevestigingsvlakken kan het profiel variabel voor verschillende bekledingsdikten worden gebruikt.
verder

Photo: Schlüter-Systems

Schlüter®-DILEX-HKS/-EHK

Schlüter®-DILEX-HKS is een combinatie van een roestvaststalen holplintprofiel en een flexibel bewegingsvoegprofiel voor de vloer-/wandaansluiting van betegelde oppervlakken.
Schlüter®-DILEX-EHK is een volledig uit roestvast staal vervaardigd holplintprofiel voor hygienische verticale inwendige hoeken en vloerwandaansluitingen.
verder

Aansluitvoegprofielen

Aansluitvoegen zijn bewegingsvoegen die de dekvloer en de bekleding aan inbouwcomponenten zoals vensterelementen, deurkozijnen of badkuipen begrenzen.

Photo: Schlüter-Systems

Schlüter®-DILEX-BWA

Schlüter®-DILEX-BWA is een flexibel aansluitprofiel van kunststof voor aansluitvoegen van betegelingen naar bestaande bekledingen en bouwelementen zoals deur- en raamkozijnen.
verder

Photo: Schlüter-Systems

Schlüter®-DILEX-AS

Schlüter®-DILEX-AS is een flexibel aansluitprofiel voor aansluitingen aan bouwelementen zoals douchebakken, deur- en raamkozijnen.
verder

Uw contact bij Schlüter-Systems:

BENELUX bureau
Schlüter-Systems KG
Schotelven 28
B-2370 Arendonk
Tel. +32 (0)14 443080
E-mail: benelux@schlueter.de

image
Schrijf ons!

Hebt u een vraag of een suggestie?