logo

Barrièrevrije douche

Geniet van meer bewegingsruimte in uw douche. Opstapjes en hoge douchebakken zijn verleden tijd – de moderne douches zijn in de badkamer geïntegreerd en zonder obstakels. Met keramische tegels of natuursteen en de systeemoplossingen van Schlüter-Systems ontstaan in een handomdraai karaktervolle badkamers met oog voor detail.

De betegeling in de inloopdouche moet met voldoende afschot worden geplaatst, zodat het water kan wegstromen. De eenvoudigste manier om dat te realiseren, is met de voorgevormde Schlüter®-KERDI-SHOWER-hellingsplaten. Deze beschikken tevens over de benodigde afdichtingsmanchetten voor de vloer.

Schlüter®-KERDI-SHOWER kan worden gecombineerd met de puntafwatering Schlüter®-KERDI-DRAIN en met de lijnafvoer Schlüter®-KERDI-LINE.

Schlüter®-KERDI-DRAIN werd ontwikkeld om een eenvoudige en betrouwbare aansluiting van de samengestelde afdichting op de huisafwatering te verzekeren. Zowel voor normale als voor zeer vlakke constructieopbouwen vindt u hier de bijpassende bodemafvoer.
Speciaal voor in de vloer verzonken douches is de zeer vlakke afvoer Schlüter®-KERDI-DRAIN-BASE geschikt.

Schlüter®-KERDI-DRAIN-BASE maakt ook deel uit van de afdichtingsset Schlüter®-KERDI-SHOWER-SK voor in de vloer verzonken douches. Deze omvat naast de vloerafvoer Schlüter®-KERDI banen en dichtingsband (Schlüter®-KERDI-KEBA) voor de afdichting van wandvlakken, buismanchetten en binnenhoeken voor kritische detailpunten en Schlüter®-KERDI-COLL-L voor de betrouwbare verlijming van dichtingsbanden en vormstukken. Deze afdichtingsset kan zowel worden gebruikt met KERDI-SHOWER vloerelementen als voor klassieke, met ondervloer gemaakte, in de vloer verzonken douches.

De Schlüter®-KERDI-LINE-goten bestaan uit massief roestvast staal. Ze zijn verkrijgbaar in 14 lengtes, die overeenkomen met de bij het systeem behorende rooster-/framecombinaties (designafdekking gesloten/geperforeerd/tegelgoot) van het systeem. U kunt de goot plaatsen tegen de wand of centraal in de douche. In elk geval maakt de Schlüter®-KERDI-flens een betrouwbare afdichting mogelijk. Met Schlüter®-KERDI-LINE-STYLE bieden wij u nog meer elegante design-afdekkingen met een smal inlegframe in de drie designs FLORAL, CURVE en PURE.

De intelligente oplossingen zijn zo uitgezocht, dat ze gewoon met klassieke tegellijm kunnen worden verwerkt. Dit verloopt snel en is ook bouwbiologisch voordelig, want deze producten zijn vrij van agressieve chemicaliën. De gelijkblijvende laagdikte van de KERDI-mat waarborgt de dichtheid over het volledige oppervlak. Zo worden
badkamers – zowel in nieuwbouw als renovatie – duurzaam mooi en gebruiksvriendelijk.

Photo: Schlüter-Systems

Schlüter®-KERDI-LINE

Schlüter-KERDI-LINE is een meerdelig, lineair afvoersysteem om inloopdouches met keramische tegels, natuursteen of andere bekledingen te realiseren.
verder

Photo: Schlüter-Systems

Schlüter®-KERDI-SHOWER-LT / -LTS

Schlüter-KERDI-SHOWER-LT is een hellingsplaat van drukvast, geëxpandeerd polystyreen (EPS). Deze is systeemconform met de lijnafvoergoot Schlüter-KERDI-LINE ontwikkeld. Het oppervlak van de hellingsplaat is voorzien van een Schlüter-KERDI afdichting en heeft voldoende afschot.
verder

Photo: Schlüter-Systems

Schlüter®-KERDI-SHOWER-T

Schlüter-KERDI-SHOWER-T is een modulair systeem voor het realiseren van inloopdouches met keramische tegels. De hellingsplaten zijn in talrijke afmetingen verkrijgbaar en bieden zo voor veel bouwprojecten de passende oplossing.
verder

Photo: Schlüter-Systems

Schlüter®-KERDI-DRAIN

Schlüter®-KERDI-DRAIN is een vloerafwateringssysteem voor de functionele aansluiting aan contactafdichtingen met Schlüter®-KERDI of andere soortgelijke systemen.
verder

Photo: Schlüter-Systems

Schlüter®-KERDI-BOARD

Schlüter-KERDI-BOARD is een multifunctionele tegelplaatsingsondergrond voor muren, die tevens de afdichting kan vormen in combinatie met de tegelbekleding en bovendien als constructieplaat geschikt is voor talrijke toepassingsgebieden.
verder

Photo: Schlüter-Systems

Schlüter®-DITRA

Schlüter®-DITRA is een polypropyleenmat web met zwaluwstaartvormige kwadratisch verdiepte oppervlakken, die aan de achterzijde is voorzien van een dragende vlieslaag. Schlüter®-DITRA fungeert in combinatie met tegelvloeren als contactafdichting, dampdruknivellering en ontkoppelingslaag.
verder

Photo: Schlüter-Systems

Schlüter®-KERDI / -KERDI-KEBA

Schlüter®-KERDI is een polyethyleen afdichtingsmat die voor de verankering in de tegellijm aan beide zijden is voorzien van een vliesweefsel. Deze mat is uitstekend geschikt voor contactafdichtingen in combinatie met tegels op wanden en vloeren. Door zijn grote waterdampdiffusieweerstand is Schlüter®-KERDI-DS geschikt als dampscherm in combinatie met de tegelbekleding.
Schlüter®-KERDI-KEBA zijn afdichtingsbanden uit polyethyleen, die aan beide zijden is voorzien van een vliesweefsel, voor het afdichten van stootnaden en wand-vloeraansluitingen.
verder

Photo: Schlüter-Systems

Schlüter®-SHELF

Niet alleen in de douche ziet Schlüter-SHELF er goed uit. Het planchet met het elegante STYLE-design biedt overal praktische aflegruimtes, waar tegels worden geplaatst of reeds aanwezig zijn.
verder

Photo: Schlüter-Systems

Schlüter®-RENO-U/-RAMP/-RAMP-K

Schlüter®-RENO-U is een profiel om vloerbekledingen met verschillende hoogtes traploos op elkaar te doen aansluiten. Vanwege het voegribje wordt een vaste voegafstand tot de tegel bepaald.
Schlüter®-RENO-RAMP is een profiel voor de traploze overgang van sterk belastbare tegelbekledingen op een aangrenzend lager gelegen bekledingsmateriaal.
Schlüter®-RENO-RAMP-K is een profiel voor de traploze overgang van sterk belaste tegelbekleding naar een aangrenzend lager gelegen bekledingsmateriaal.
verder

Photo: Schlüter-Systems

Schlüter®-RONDEC

Schlüter-RONDEC is een decoratief profiel voor symmetrisch afgeronde buitenhoeken in wandbetegelingen, plinttegels en andere begrenzingen. De tegelkanten worden beschermd tegen mechanische beschadiging. Dankzij het voegribje wordt een vaste voegafstand tot de tegel bepaald.
verder

Photo: Schlüter-Systems

Schlüter®-DILEX-HKS/-EHK

Schlüter®-DILEX-HKS is een combinatie van een roestvaststalen holplintprofiel en een flexibel bewegingsvoegprofiel voor de vloer-/wandaansluiting van betegelde oppervlakken.
Schlüter®-DILEX-EHK is een volledig uit roestvast staal vervaardigd holplintprofiel voor hygienische verticale inwendige hoeken en vloerwandaansluitingen.
verder

Photo: Schlüter-Systems

Schlüter®-DILEX-AHK /-AHKA /-AHK-TS

Schlüter®-DILEX-AHK is een aluminium holplintprofiel voor inwendige hoeken van wanden. Het is verkrijgbaar in diverse geanodiseerde oppervlakken.
Schlüter®-DILEX-AHKA is een aluminium holplintprofiel voor inwendige hoeken van wanden, keukenwerkbladen of plateaus, die een keramische bekleding krijgen. Het is verkrijgbaar in diverse geanodiseerde oppervlakken en kan eenzijdig aangesloten worden op een bestaande bekleding.
verder

Uw contact bij Schlüter-Systems:

BENELUX bureau
Schlüter-Systems KG
Schotelven 28
B-2370 Arendonk
Tel. +32 (0)14 443080
E-mail: benelux@schlueter.de

image
Schrijf ons!

Hebt u een vraag of een suggestie?